Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky maminky chtěla bych se zeptat, mam problem s pračkou nechává mi na prádle po vyprání šedé skvrny a přitom předtim to prádlo bylo bez skvr. Pračku jsem měla u opraváře říkal že vše skoušel že dobře máchá a ždímá, že i jeho manželka v ní prala a nikde žádné skvrny nebyli, čím to může byt že on to skoušel problém nebyl a já když peru tak mam zničené věci. Používám prášel lanzu a avivaž silan, zapoměla jsem se akorád zeptat opravaře teda jakej prášek používal na to když to skoušel, nejde mi to do hlavy.
Moc aviváže
v tom byl problém jednou u mě. Netuším proč ale prý to bylo kvůli tomu, je fakt, že jsem jí davala dost..
Mě se párkrát udělali oranžové fleky na černém prádle, úplně jako kdybych na to nalila nějaký čistič.. doteť nevím, čím to bylo, aviváž mě nenapadla ![]()
Já právě taky dcerce už takhle zničila věci a právě i sobě, vůbec to pak z toho nejde vyprat, schválně vyskouším nedát tam aviváž a min prádla co to tedy udělá, uplně mám hrůzu prát nějaké nové věci.
@Elen8 Já takhle zničila dvě barevné trika. Udělaly se na nich takové vybledlé šmouhy. Tak jsem přestala dávat aviváž a od té doby nic.
A kolik dáváte aviváže? já 1 víčko, kdybych to dala jak mám v pračce napsané max, tipuju že bych tam 2 víčka narvala.. ![]()
Ja to tam leju od oka podle te nádobky v pračče, je ale zvláštní že to takhle dávám pořád a začalo to dělat až ted jediny co jsem změnila je prášek dřív jsem používala ponux a ted jsem koupila lanzu
Je to aviváží a tekutýma pracíma prostředkama. Musíš pračku vyčistit bu´d jako já mám speciální program nebo ocet(čistič pračky) a zapni vyvářku.
Mně se třeba stává u programu co moc nepoužívám a to dávám aviváže UŽŽŽŽŽŽŽŽ
akorát
Tak ty oranžový fleky se mi dělají hlavně na černém prádle, šedé na tmavém když jsem prala klasickým hrubým práškem ![]()
Takže teď barevné peru gelem, a bílé hrubým, aviváž používám. A teď čtu že je to blbě ![]()
Co mám teda dělat když hrubý prášek mi dělá skvrny na tmavém, jako blbě vymáchaný
ale přeci nebudu prát barevné na 60. Pračku mám celkem novou asi 4 roky, čistím octem, nádobku na prášek taky vymývám i když ho tam nedávám, dávám přímo do bubnu, ale od aviváže se tam dělá takový chrchel ![]()
A vy co perete bez aviváže, nemáte to prádlo tvrdý? já mám ráda heboučké muchláčkové. A co třeba svetry, to musí elektrizovat ne?
Zkusit tu aviváž naředit a hlavně proplachovat ty nádobky. Mně se taky některý trika černý vyžírají, ale to je nejspíš práškem, když je ho moc a je agresivní (prané práškem na bílé prádlo) a nebo nekvalitní barva na látce.
Buď aviváž nebo prášek, mě tyhle flíčky dělal zase prášek, prala jsem na nízkou teplotu, dala ho moc, po vyprání na věcech zůstali šedé tečky, které se rozmazávali jako popel ![]()
To je věda umět prát ![]()
Stalo se vám někdy tohle? předevčírem jedem k vodě, já popadnu plážový ručníky ze skříně, hodím do tašky a pak když jsem je vytáhla že se utřem tak jsem málem
normálně smrděly blitkama, ve skříni byli tak půl roku bez používání
takže dneska peru všechny ručníky co máma
nepřebírám peru všechny
skříně mám čistý, byt suchý ![]()
Ahojky ![]()
Dříve jsem nadávala mámě, že mi ničí prádlo těma flekama když mi ještě prala ona pak jsem měla starou pračku bošku a ta mi to nikdy nedělala takže sem myslela, že chyba je jinde. jenže já blbá jí dala dál a koupila si novou pračku a ejhlééé právě jem vytáhla nové oblečení syna a je po něm
všude fleky.. Holky opravdu ty fleky nejdou vyprat?? Já tam dávám asi dost aviváže Lenor a prášek Ariel.
![]()