Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky chci se zeptat mam 10 ti mesicni miminko a před 14 ti dny zacal sedět od te doby sedí porad a porad mi ublinkava a přestal uplne prdet, ma tezky reflux který se nijak nelepší
stalo se některé z vas neco podobného u miminka? A kdy to prejde? Na prdy nezabira nic v nejhorším případě ani rourka ma to nekde nahore :/ problémy s prdy mame od malinka ale ted je zaplynovany a asi diky tomu blinka, chodíme i na gastro reflux nikdo neřeší uz
Asi bych syna objednala znovu do gastroambulance, ze se zhorsil. A co ted pres den ji? Kojite nebo davate UM? Nejaky Espumisan by mu neulevil?
@Rebísek zkoušela jsem vse naopak kdyz dam espumizan tak krka a ublinkava jeste vic ty prdy mu jdou jakoby vrchem
jezdíme každý měsíc porad mi říkají ze se to s věkem spraví.. jenze on je i tak zaplynovanY jak neprdi ze se zkouší stavět a asi jak zapojuje svaly vytlačí si obsah zaludku i ve stoje a davi se mi :/davam um a i prikrmuju masozel a kasicky, je alergik ma abkm mame nutrilon alergy care
@Migelie Jde mi spis o to, kolik toho UM ma za den, mate vypozorovane, zda blinka vic po mleku nebo stejne i po prikrmu? Ma uz 10 mesicu, snazila bych se dat mleko jen 2× denne (rano a vecer),na snidani zacit s kousky peciva, dopoledne presnidavka nebo ovoce, v poledne masozelenina, svacinka susenky/ovoce, vecer kase.Dat mu co nejvic jidla, ktere se nebude vracet. A zapijet cajem nebo vodou. ![]()
@Migelie Mozna i zkusit zmenu UM, jestli by mu to neprospelo, jestli je v jeho pripade ABKM a refluxu jina moznost (UM jsem nedavala, tak nemam uplne prehled).
@Rebísek píše:
@Migelie Jde mi spis o to, kolik toho UM ma za den, mate vypozorovane, zda blinka vic po mleku nebo stejne i po prikrmu? Ma uz 10 mesicu, snazila bych se dat mleko jen 2× denne (rano a vecer),na snidani zacit s kousky peciva, dopoledne presnidavka nebo ovoce, v poledne masozelenina, svacinka susenky/ovoce, vecer kase.Dat mu co nejvic jidla, ktere se nebude vracet. A zapijet cajem nebo vodou.
Ono na tom nezáleží prave ze paradoxne mléko se mu nevrací tolik jako l večeru jidlo.. je to spojené s těmi prdy :/a je alergik nemuze vejce, oves, žito ma abkm a navic chronickou zacpu
ale kaka jednou denně akorat mu nejde prdet
@Migelie píše:
@Rebísek zkoušela jsem vse naopak kdyz dam espumizan tak krka a ublinkava jeste vic ty prdy mu jdou jakoby vrchemjezdíme každý měsíc porad mi říkají ze se to s věkem spraví.. jenze on je i tak zaplynovanY jak neprdi ze se zkouší stavět a asi jak zapojuje svaly vytlačí si obsah zaludku i ve stoje a davi se mi :/davam um a i prikrmuju masozel a kasicky, je alergik ma abkm mame nutrilon alergy care
@Rebísek píše:
@Migelie Mozna i zkusit zmenu UM, jestli by mu to neprospelo, jestli je v jeho pripade ABKM a refluxu jina moznost (UM jsem nedavala, tak nemam uplne prehled).
@Migelie píše:
Ono na tom nezáleží prave ze paradoxne mléko se mu nevrací tolik jako l večeru jidlo.. je to spojené s těmi prdy :/a je alergik nemuze vejce, oves, žito ma abkm a navic chronickou zacpuale kaka jednou denně akorat mu nejde prdet
Zkoušeli jste i nutrilon alergy digestive care?
Dáváte i probiotika? Jinak ono je to těžké a soucítím s tebou. Věř tomu, že se to opravdu časem zlepší. U toho refluxu většinou kolem 12 měsíců. Píšeš si deník co jí a jaké má reakce? Ať zpětně můžeš dohledat, kdyby mu to nesedělo. Může mu vyhovovat třeba řidší konzistence toho mléka, tak bych zkusila rozmixovaný řidší příkrm.
@meduzza píše:ano pisu si vse, těžké vypozorovat poznam to vzdy jen dle bolení a stolice.. probiotika mi gastro zakázala ze v tom syneu uz jsou.. no ja take doufam ze az zacne chodit bude to lepsi.. nejprve koliky 3 měsíce pak ten reflux rikali do 5 ti měsíců a pak nekakal blinkal a ted zas ublinkava ja porad cekam a cekam a uz jsem z toho zoufala, do toho zoubky.. me vy tohle nevadilo ale malyho boli pak žaludek a pali zaha a place od rana do večera chce se postavit a jak ho boli bricho nebo blinka prejde ho chuť je nervni atd atd
Zkoušeli jste i nutrilon alergy digestive care?
Dáváte i probiotika? Jinak ono je to těžké a soucítím s tebou. Věř tomu, že se to opravdu časem zlepší. U toho refluxu většinou kolem 12 měsíců. Píšeš si deník co jí a jaké má reakce? Ať zpětně můžeš dohledat, kdyby mu to nesedělo. Může mu vyhovovat třeba řidší konzistence toho mléka, tak bych zkusila rozmixovaný řidší příkrm.
@Migelie Verim,ze to musi byt slozite a vysilujici…
A zahustovadla jste zkouseli? Nutriton a Gastrotuss?
@Rebísek vse.. nutriton ho uplne zacpal gastrotus bez výsledku tam je prave ten problem ze neprdi.. on vyblinka i jahlovou kasicku tim podtlakem takze zahustovadlo ted uz jsou k nicemu no.. naštěstí se naucil uz nevdechovat to tolik ale obcas se mi jeste zadávi kdyz si neuvedomi včas ![]()