Sedimentace 7/14 - zánět?

66500
26.1.11 18:30

Sedimentace

Ahoj všichni, prosím o radu.Je sedimetace 7/14 známkou lehkého zánětu nebo je to úplně v pořádku? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
26.1.11 18:31

Je to v pohodě. :wink:

• Citovat
  • Upravit
970
20.1.12 15:15

Ahoj, chtěla bych se zeptat zda máte někdo zkušenost. Dcera měla zřejmě angínu - sedimentace v krvi na pohotovosti 33, nasazen Ospen, po týdnu na kontrole sedimentace 30, po dalším týdnu 40. Dr chce ještě týden vyčkat a poté kdyžtak nasadit širokospektrá ant. Dcera je jinak od 4 dne užívání ant bez potíží, nekašle, krk v pořádku. V minulosti měla vždy sedimentaci po angíně v pořádku, teď mám strach co to může být?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11219
20.1.12 15:25

Ahoj,já jsem měla asi 5 let sedimentaci 50/90 (podle výsledků asi stav těsně před smrtí ;) ),ale nikde mi nic nenašli a to se hooodně snažili a časem se to samo upravilo.Někdo má prostě ty hodnoty trochu vyšší a vůbec nic to nemusí znamenat.U někoho trvá déle než se to po zánětu upraví.Doktor by měl nasadit antibiotika až ve chvíli,kdy na něco opravdu přijde,sedimentace je jen nespecifický příznak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
16.10.12 12:40

Ahoj dovolím si oživit tuto diskusi dneska mi byla odebrána krev na sedimentaci ale zapoměla jsem se zeptat kdy si mám zavolat na výsledek kdy by jste volali na výsledek vy? nic jiného tady řešit nehodlám a jestli se někomu nelíbí že se ptám tak bohužel diskuse jsou tu na to aby když někdo neví tak se zeptal a ne aby jeden do druhého ryl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
16.10.12 12:52

Zavolala bych s dotazem, kdy si mám zavolat na výsledky, na tom není nic špatného :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
16.10.12 13:02

Díky já jsem to tak napsala proto že už jsem se tu setkala s pár názorama protože já jsem dost vážně nemocná a když nevím tak se ptám a někomu se to nelíbilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
554
16.10.12 13:07
@katula9 píše:
Díky já jsem to tak napsala proto že už jsem se tu setkala s pár názorama protože já jsem dost vážně nemocná a když nevím tak se ptám a někomu se to nelíbilo

Většinou do tří dnů se volá, mám pocit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
16.10.12 13:08

Ok mám jít v páte na kontrolu tak se zeptám rovnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
16.10.12 13:08

@katula9 jestli to byla klasická sedimentace, tak se odečítají 2 hodnoty po 1.a 2.hodině. Takže když zavoláš pro výsledek za 2h po odběru, trefíš se. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 19:32

Ahoj, mám dotaz, dnes jsem si nechala udělat u kamarádky sedimentaci, jsem delší dobu nachlazená. Vyšly mi výsledky hrozné, po hodině 70, po druhé 80. Měla jsem pocit, že mám ucpané dutiny, zašla jsem na nosní, udělali mi ultrazvuk, vše v pořádku. Půjdu k obodnímu dr. Ušní mě vyděsil, že nevím jestli do rána neumřu, kde co můžu mít a navíc prý to může být známka onkologického onemocnění. Tak a víkend přede mnou. Výborný. Nic mě nebolí, co přesně ta sedimentace ukazuje? Díky za reakce.

• Citovat
  • Upravit
6806
8.11.13 19:39

Sedimentace je nespecificky ukazatel. Sam o sobe nic nerekne. Pokud jsi delsi dobu nachlazena, muze to byt ono. Co ti jinak je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.11.13 19:41

Te´D už i to nachlazení téměř není, jsem unavená víc než obvykle to ano, ale nevím opravdu z čeho. Lítám do školky a do práce, je pravda, že se těším až večer lehnu. Jinak mě nic netrápí. Dcera měla zánět spojivek, kašel, tak mi připadá, že jsem mohla něco od ní chytnout, ale nevím nevím.

• Citovat
  • Upravit
16732
8.11.13 20:20
@Anonymní píše:
Ahoj, mám dotaz, dnes jsem si nechala udělat u kamarádky sedimentaci, jsem delší dobu nachlazená. Vyšly mi výsledky hrozné, po hodině 70, po druhé 80. Měla jsem pocit, že mám ucpané dutiny, zašla jsem na nosní, udělali mi ultrazvuk, vše v pořádku. Půjdu k obodnímu dr. Ušní mě vyděsil, že nevím jestli do rána neumřu, kde co můžu mít a navíc prý to může být známka onkologického onemocnění. Tak a víkend přede mnou. Výborný. Nic mě nebolí, co přesně ta sedimentace ukazuje? Díky za reakce.

to tě akorát blbě vystresoval-asi rádoby vtipný :roll: U onkologického onemocnění je sedimentace daleko vyšší a po té druhé hodině často neměřitelná :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43057
8.11.13 20:30
@Anonymní píše:

Hm, to je borec, ten ušař. ještě tě mohl z te „rakoviny“ vylecit a sklidit tvuj vděk :-) Máš nějakou infekci. Myslím, že víkend „ještě přežiješ“ a praktik tě nechá vyšetřit důkladněji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí