Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den. Mám ročního chlapečka. Včera asi hodinu po vyspinkání jsem si všimla že chodí s předkloněnou hlavičkou a dělá mu docela problém se podívat nahoru. Neplakal u toho, ale od rána byl hrozně plačtivej a mrzutej a když jsem ho položila tak plakal. Raději jsme šli k mudr, ta ho vyšetřila a naznala, že se jedná nejspíš o ústřel nebo tak něco. Všimla si i že do prava se mu hůř otáčí. Večer už to bylo hrozny plakal a bolelo ho to v noci se pořád budil, když se nějak blbě otočil. Ráno se probudil s úsměvem, ale krček ho pořád bolí. Když ho chci zvednout z lehu po přebalení tak šílenej pláč. Stalo se to taky někomu z vás u tak mylýho prcka? Je mě ho hrozně líto. Jen doufám že to nebude nic horšího. Bud mu tam něco poskočilo nebo má ten krk ofouklej. Fakt nevím. Děkuji za odpovědi.
Ivonek a co ti na to dala doktorka, že tak pláče se nedivím, měla jsem to před nedávnem a takové bolesti bych nepřála ani svému nepříteli. Nahřát mu to třeba teplou plenou nahřátou nebo termoforem. Pokud ti doktorka doporučila dát nurofen nebo ibalgin sus od bolesti a priznicův zábal taky pomáhá, hlavně hodně hodně v teple aby to povolilo.
No mám mu dávat nurofen sirup a natírat něčím na uvolnění, a teplo. jenže problém je ža na krku nic nesnese, zkoušela jsem mu dát kapesník na zábal, to rval a máme takovej rolák jen místo šály a to si za chvíli taky sundával. Tak snad mu to pomuže, musí ho to bolet dost, protože fakt brečí. ![]()
Jo stava se to i detem, rikala kolegyne, co chodila na kozilka na detsky. Chudak,ale postupne to bude odeznivat samo. leky na bolest muze, jak je to s lekama na uvolneni u deti teda nevim, byla byzch opatrna.
Muze z toho mit bolersti hlavy, motani hlavy a nevolnosti.
IVONEK, nemáte doma overbal nebo balanční míč? Určitě by mu to udělalo dobře. Dala bych si ho do lehu na zem a polonafouklý overbal pod hlavičku a jemně pohupovat, to krásně uvolní. Nebo pomalinku do stran otáčet jen tak běhme hry.
I na velkém míči se dá uvolnit. Položila bych siho na bříško a nechala položit hlavičku, jak by mu to bylo příjemné. Povídala bych mu a zae jemně houpala. Zkuste to ![]()