Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,naše 5ti měsíční dcera trpí zácpou od narození.Vystřídali jsme již tři mlíka a jsme teď na Beba sensitive.
dáváme hodně přesnídávek,šťáviček a švestkovou kaši proti zácpě a stále nic.Na sonu nám nic nezjistili.Vyskoušeli jsme různé kapky,probiotika dostává od mala.Taky ste zažili něco podobného-a co vám nakonec pomohlo?
Ahojky, tak já mám takové problémy s mým synem. Ted už zase čtyři dny nekakal !! A to i týden třeba nekaká, byli jsme na všelijakých vyšetření … Cpu do něj activie, actimel, vodu ráno na lačno a docela nám pomáhá Duphalac… Ale to je spíš na zjemnění stolice, malej má totiž na zadečku a hovínku i krev
Sama ti moc neporadim, protože ani já nevim jak si pořádně poradit s malým ![]()
Holky, tohle téma jsem tady probírala před časem. Nevím, jestli vače děti už můžou olej, ale mě to pomohlo. Každý den na lačno lžičku olivového oleje. A chodím každý den.
Stiborci píše:
Ahoj maminky,naše 5ti měsíční dcera trpí zácpou od narození.Vystřídali jsme již tři mlíka a jsme teď na Beba sensitive.dáváme hodně přesnídávek,šťáviček a švestkovou kaši proti zácpě a stále nic.Na sonu nám nic nezjistili.Vyskoušeli jsme různé kapky,probiotika dostává od mala.Taky ste zažili něco podobného-a co vám nakonec pomohlo?
To jsem mněla s malou taky až bude víc příkrmů a míň mléka at se to upraví. Jinak mně se osvětšilo nedávala jsem přesnídávky,ale mixovala čerstvé ovoce a po zlutých jablkách nebo zelené hrušce to šlo samo.
NEDÁVAT BORŮVKY A BANÁNY
Jablko mix. se sušenou BIO neruňkou je taky zaručené.
lemaz píše:
Holky, tohle téma jsem tady probírala před časem. Nevím, jestli vače děti už můžou olej, ale mě to pomohlo. Každý den na lačno lžičku olivového oleje. A chodím každý den.
to zkusim … ![]()
lemaz píše:
to zkusim … ![]()
To jablko taky zkusím,malé ale před tím moc syrové nechutnalo ![]()
…olej se doporučuje zamíchat do příkrmu, nějaký dobrý, kvalitní
Ať se zadaří
Trpíme tím také…Krom toho, co psaly holky…Když už nic nepomáhá, tak chvíli povařená rozmixovaná cuketa…Vyhýbat se rýži a vařené mrkvičce…
Jééé,tak na tohle téma bych mohla napsat knihu,taky jsme trpěli zácpou,nebo to šlo,ale hrozně
nám pomohlo přestat dávat skleničkový příkrmy a vařit,dávám jen ovoce ve skleničkách.Neboj ono se to urovná,chce to čas,pak nám pomáhala švestková štáva s domácího kompotu,rozředit trochu…olej nám nepomáhal vůbec a stejně jsme měli od dr Lactulose sirup,ten nám pomohl zaručeně.
Holky díky všem za odpovědi!A KECAČKA prosímtě,ten Lactulosa sirup je to samý co Duphalac?Ten nám taky nepomohl ![]()
Kaczenka píše:
Trpíme tím také…Krom toho, co psaly holky…Když už nic nepomáhá, tak chvíli povařená rozmixovaná cuketa…Vyhýbat se rýži a vařené mrkvičce…
Zkusíme vařit doma a cuketu mně zatím blinká.Ta mrkev je obsažená v každým kupovaným příkrmu,tak zítra budem vyvářet doma sami! ![]()
Stiborci píše:
Holky díky všem za odpovědi!A KECAČKA prosímtě,ten Lactulosa sirup je to samý co Duphalac?Ten nám taky nepomohl
nevím,s tím nemám zkušenosti,tohle bylo něco jako projímadlo,když jsem to jednou přehnala a dala mu toho moc…no,určitě si domyslíš jak to dopadlo…Zkus se zeptat na něj své pediatričky,nám tedy pomohl.Jo a chce to hodně pít,žádnou mrkev,banány,rýži. ![]()