Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky,Luca je od vcerejska,naka nastydla,ma desnej kasel a zatim jenom trochu rymu,volala jsem doktorce a opet tam neni,pritel rikal ze ji mam delat nake zabali na krk?Rikal ze studene,ale me se to nak nezda?Poradite ten zabal a i kdyztak nejaky sirup na kasel?Pouzivam hedelix,ale ted nak nepomaha.Diky
já používám na kašel Stoptussin. dělají kapky a nebo sirup. ten je teda chuťově lepší. zabírá výborně. a krk bych jenom zabalila do plíny. to bude stačit.
Ahoj,dekuju,krk ma zabalej,mi napsala kamoska studenej zabal,tak to sem udelala a ted cekam na moji mamu aby prisla aby pohlidala a mohla jsem jit do lekarny diky za typ hned to koupim ![]()
Tak mi uz se z toho pomalu dostavame, je ted toho vsude hodne.
Na kasel i na rymu davam Sinupret kapky, redi to hleny a rymu, takze to jde vsechno krasne ven. Do nosu co chvili strikam vincentku ve spreji. Pak hodne cajovat, med a citron davat az do vychladleho caje, v horkem se ucine latky znici. A hodne jeste do piti davam rakytnikovi sirup, ten zvysuje imunitu.
Tak at jste brzy fit.
Mám skoro tříletou cácorku a taky je poslední dobou často nastydlá. U nás stoptussin ne-e - jsou to kapky a Klárka prohlásila, že moc pálí. Místo toho dáváme Robitusin junior (tlumící), je to sirup a Klárka jej bez problémů pije. Pokud přejde kašel do vlhkého odkašlávání, tak potom sirup Mucosolvan nebo Robitusin na odkašlání.
Ať jste brzo zdraví ![]()
Jo, a ty zabaly na krk: kapesnik namocit ve studene vode, vyzdimat, dat na krk, na to igelit a pak plinu, nebo satek.
Na kasel je jeste dobra cibule pokrajena kolecka, hodne procukrovana a po lzickach kazdou chvili davat tu stavu, co pusti.
Dekuju holky,zatim je to ve stadiu drazdiveho kasle,chudak se v noci skoro nevyspala
cernus píše:
Jo, a ty zabaly na krk: kapesnik namocit ve studene vode, vyzdimat, dat na krk, na to igelit a pak plinu, nebo satek.
Na kasel je jeste dobra cibule pokrajena kolecka, hodne procukrovana a po lzickach kazdou chvili davat tu stavu, co pusti.
dekuju zkusim to,ale pochybuju ze tu stavu bude pit,no tak uvidime
Ono je dobre, sladoucke, ale je to citit po cibuli. Maly mi to vezme kdyz ma dobrou naladu.
Jinak mi vyzkouseli vsemozne sirupy a nejlepe se nam osvedsil ten Sinupret, u nej je fajn, ze ho muzes dat do piti a nemusis ditko premlouvat, aby ho vzalo na milost.
kacerval píše:
Dekuju holky,zatim je to ve stadiu drazdiveho kasle,chudak se v noci skoro nevyspala
Pokud aspoň něco málo vykašle tak pokračuj v tom hedelixu-uvolňuje hleny.Na noc si kup Sinecod sirup.ten tlumí kašel a měla by se lépe vyspat.Ale ten jen na noc,přes den je žádoucí aby vykašlávala.
Tady ten zábal ztrácí smysl,pokud jí nebolí v krku ![]()
Zvlhčovat vzduch,do nosíku mořskou vodu a nějaké kapičky na oplasknutí sliznice.Olynth-třeba jen na noc ať se princezna vyspí.
Jěště zvednout po hlavou,dej jí třeba polštař na víc,rýma jí stéká do krku a to jí dráždí ke kašli jěště víc.
Je toho teď všude plno
Jak se oteplilo tak se nemoci zažaly šířit ![]()
Ja to blbe napsala,boli ji v krku,teda aspon to rika a chodila za mnou at ji to namazu,jinak ten hedelix s mi moc nezda,sice prvni davku jsem ji dala uz vcera ,takze je jeste brzo posoudit jestli ji pomaha,ale minule ji to nak nepomohlo,no uvidime,cekam na mamcu a bezim do lekarny jeste jednou moc diky holky
Vyzpovídej tam lékárnici a ona ti poradí ![]()
Tak jí dej na ten krk studení-kapesník,igelit a šátek
Musíš počkat ,ten hedelix i ostatní léky na kašel zabírají až za pár dní.Kdyby měla ten kašel v noci ošklivý tak se zkus domluvit s vaší dr. aby jí napsala něco na tlumení.Třeba Codein nebo něco takového ![]()
Dik,horsi je moje doktorka neni skoro vubec v ordninaci,je to rodinna doktorka a v duchodu a tak nechodi skoro do prace,horsi je ze ted uz ji budu muset zmenit kdyz to tak sleduju
Ahoj,moc do těchto rubrik nepíšu,ale teď jsme taky nemocný a rýma a kašel i na průduškách. Na kašel na odhlenění jsem teď zkusila mucoplant jitrocel sirup a do 2 dnů malej odkašlával a kapu do vody nebo na plenu na spaní eukybear aroma. je i na masáž a koupel a protáhne pěkně nos. Brzké uzdravení Hanka ![]()