Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem,
prosím o radu.
Malý má 5,5 měsíce, krmím pouze svým odstříkaným MM a už skoro 10 dní nemůžu zastavit průjem.
On měl teda pořád řídké stoličky (už jsem to tu kdysi řešila), ale měl je tak 1 - 2× denně. Podle MUDr. krásně přibíral, takže v poho.
Teď se ale změnila barva, měl to zelené a po každém jídle se pokaká. I v noci - přebalím ho a ráno se vzbudí zase pokakaný.
A teď - výtěr je negativní, takže žádná bakterie to nezpůsobuje.
Není to průjem, že by to z něj lítalo, on pokaždé soustředěně tlačí a prdí.
Rýžový odvar a enterol nezabral, jen barva už je lepší, občas ještě do zelena, ale ne tmavá.
Dr. doporučila na týden nasadit Nutrilon Low Lactose (pro děti alergické na mléčný cukr) a střídat vždy jednu dávku MM a jednu tento Nutrilon. Místo Enterolu teď zkoušíme Hylak.
Dala nám týden, když se to nezlepší (a bude pořád stát s váhou), odešle nás asi do nemocnice.
Prosím, budu vděčná za jakýkoli tip nebo zkušenost, pokud jste něco podobného měli.
A co zuby? Už nějaké máte? U nás vždy než se vyklubal zub, tak byl průjem. Teď už má průjem týden, tak leze nějaká stolička.
Ahoj, díky za tip, ale zuby už dva má venku a celkem se vyklubaly v pohodě, jen slintal a strkal si ruku do pusy. ![]()
Nutrilon low lactose a Hylak by měl zabrat
Taky jsme to měli a tohle zabralo. Jen ten Nutrilon jsem dávala celé 2dny.
Držím palce.
lumáťa - fakt???
A dalo se to do kupy tak, že jste dál pokračovali s obvyklou výživou (MM)?
A řekli vám, co to způsobilo??
vincka píše:
lumáťa - fakt???
A dalo se to do kupy tak, že jste dál pokračovali s obvyklou výživou (MM)?
A řekli vám, co to způsobilo??
My už byli na UM, ano po 2denním užívání Nutrilon Low lactose to přešlo. Pak jsme najeli zpět na normální režim, tzn. UM. Neřekli nám, čím to bylo.
Teď to měl syn zas (11měs.) a opět pomohl Nutrilon Low lactose a Hylak ![]()
Díky, trochu jsi mě uklidnila, MUDr. totiž vypadala bezradně a chtěla nás rovnou odeslat do nemocnice.
Ten Hylak do něj nacpat je trochu horší než Enterol, ale snad to zabere a nevyklube se z toho nějaká alergie.
Moc díky za reakci! ![]()