Ve 2 měsících máme rýmu

165
25.1.11 21:06

Ve 2 MĚSÍCÍCH MÁME RÝMU

Prosím skušenné maminky o radu.
Můj 2 Měsíční syn v noci dost špatně spinkal,plakal ze spaní a často se budil,přišlo mi to divné ale nějak jsem nad tím moc nepátrala…až ráno jsem ho slišela hrozně chrochtat! tak jsem odsála a hned jsem věděla o co jde ,ale horší se to…čím dál víc musím odsávat,jelikož těžce dýchá :roll: zítra jdu k doktorce,ale nevím zda tam nebudu za histerku???jde o to že sice mám druhé dítko ale 6let po sobě a já už si jen těžko vzpomínám co a jak????Mám s ním jít k MUDR??nebo jen se poradit do lékárny???ale pověsila jsem do místnosti mokré prádlo na zvlhčení vzduchu,no snad je to správně :nevim: ale také jsem si vzpoměla na to že mě tenkrát MUDR dávala recept na nějaký eukaliptové kapičky,pro lepší dýchání.ale ty jsou asi také na recet že???
moc díry za rady :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2965
25.1.11 21:21

dcera měla takovou rýmu v necelém měsíci. pomohla mořská voda ve spreji (kup si ji v lékárně, je spousta značek) a odsávačka na vysavač. za dva dny bylo po rýmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
25.1.11 21:21

Ahoj. Pokud nemá horečku a rýma jde odsát, tak já bych asi byla doma a kdyžtak doktorce zavolala. Bála bych se, že v čekárně chytne něco dalšího.

Před odsáváním je dobré nosní sliznici zvlhčit, mně se osvědčil Libenar v ampulkách (spotřebuješ jen tolik, kolik bude potřeba, ostatní zůstanou zavřené a vydrží tak dlouho). Pokud to jde, zvedni v postýlce rošt tak, aby dítě neleželo vodorovně, ale aby mělo hlavičku výš (nebo podlož nohy postýlky třeba knihami). A možná častěji koj.

Přeju rychlé uzdravení, Mája měla první rýmu ještě v šestinedělí, ale trvala dva dny a byla pryč. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1888
25.1.11 21:30

ahoj my měli taky rýmu asi ve dvou měsících odsávala jsem a kapala a byla fuč do týdne.Taky nemohl dýchat musela jsem odsávat i v noci.Ted jsme měli rýmu na silvestra a skončili jsme v nemocnici na Nový rok odsávala jsem jen se nám to dostalo až na průdušky a museli jsme inhalovat.Poradili mi prokapat vincentkou odsát a zase prokapat vincentkou a nebo otrivinem baby kare.držím palečky at jste brzy fit ti naší mrnouskové to jsou chudinky když takhle trpí.Jo a hlavně vyviš postýlku.Držím palečky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
25.1.11 21:35

Ahoj ,určitě pomůže ,když jí zvedneš postýlku ,aby měla hlavu víš, taky můžeš dát přes postýlku navhčenou plenu na ,kterou nastříkáš Pinosol,nos můžeš kromě odsávání čistit vatovou tyčinkou namočenou ve Vincentce .A o nosních kapkách se porad v lékárně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.1.11 21:35

moc děkuji za skvělé rady,tu mořskou sůl si koupíme,doktorce ráno zavoláme :lol: a hlavně děkuji za to že musím navlhčit tu sliznici ,já mám velké balení Physiomeru.....a jelikož jsem to dostala jsko dárek,a bylo mi řečeno že je to k ošetření nosánku a očíček,tak si to jdu ted přečíst a budu to tak dělat :palec:
děkuji :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3153
25.1.11 21:36

Ahoj dostali jsme rýmu 17 dní po narození a tak jsem doktorce taky jen zavolala, abych malýho tam netahala.
Ta mě poradila odsávačku na vysavač a LIBENAR pro děti.
Jsou to takový ampulky a když ji rozděláš tak vydrží rozdělaná 48 h, tak to kapeš a pak ji vyhodíš po té době. Je jich tam dost.
V lékárně nám ještě poradili at na čístítko na uši nakapeme a vytřeme mu nosík tím. Tak jsme to dělali mezi kapáním, odsávali a za chvilku byla rýma pryč :lol: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
25.1.11 21:39

to s tou vincentkou jsem už také někde slyšela,opravdu dobré rady :-D pod hlavičkou má vyvýšeno,od porodnice,jelikož mi v noci nekrká/jen přez den :nevim: / tak jsem to raději tak udělala…měla jsem panickou hrůzu s toho že se mě poblinká/což na to také trpíme,ale už mín/ a zakucká se mě…takže pod hlavinkou to máme zajištěné :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1172
25.1.11 21:55

Pokud není teplota, tak bych k dr nechodila. Ta mořská sůl je nejlepší Sterimar bebe, pořádně jí to tím zvlhči před odsáváním i po odsávání a odsávej opravdu důkladně, kdyby měla i zadní rýmu, tak abys dostala všechno pryč. Můžeš ho dávat často. Když je nejhůř, rýma trvá dlouho nebo už je to vyloženě ta hustá, používáme po odsání 3 x denně Nasivin pro nejmenší (s tou „skákající“ kapkou), ale s tím je lepší počkat až když ostatní nezabírá, není to tak dobré na sliznici. Jinak samozřejmě zvlhčovat, zvednout pod hlavičkou (rovnoměrně pod matrací, zádíčka musí být pořád rovně) a taky nám pomohlo uvařit cibulový vývar (hodně vyvařit cibuli) a dát horké k postýlce, aby to trochu dýchala, smradu jako v cařihradu, ale fakt to pomohlo:-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
29.1.11 20:45

tak jsme v pátek nakonec skončili u MUDR.jelikož ačkoliv jsme odsávali jako blázni tak máme tu ošklivou hnusnou hustou rýmu :evil: no a nakonec máme antb,kapky na a hnedka po 4 podání/vytírání/ se nám to konečně lepši,ještě jsem si koupila ty eukalipt.kapky také výborná věc........a děkuji za rady co se Odsávačky na vasavač týká :potlesk: jelikož je to skvělá věc :potlesk: děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí