Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kdysi jsem potkala holku, co měla od dětství bílý pramínek (a nebyla to Anna od Elsy
), příčinu ovšem nevím ![]()
Jo, manzel je vyrazne sedivejici od 15. Maji to v rodine, rchyne se musela nekdy od 18 barvit.
Obarvi ji vlasy a je po problému
Nevim, taky jsem to nikdy neslyšela, ale nejsem kadeřnice, ani nemám děti. Spíš bych se zeptala doktora než tady.
Právě přemýšlím, jestli se zeptat lékařky. Ale sólo k vůli tomu se mi tam nechce. Je to prostě divné. Ještě neměla ani menstruaci, prostě pořád dítě a už 3 šedivé vlasy. ![]()
@Anonymní píše:
Právě přemýšlím, jestli se zeptat lékařky. Ale sólo k vůli tomu se mi tam nechce. Je to prostě divné. Ještě neměla ani menstruaci, prostě pořád dítě a už 3 šedivé vlasy.
Muj syn to ma taky. Jen par bilych vlasu, ale jsou tam. Nikdy jsem to neresila, vzdycky jsem to brala jako treba svetlou skvrnu na tele - mistni ztrata pigmentu. Muj syn ma i takovou svetlou skvrnku, takze si myslim, ze jde jen o nedostatek pigmentu v urcitych mistech.
Dcera má pigmentovou skvrnu ve vlasech a z toho bilosedive pramínky, tzv bez pigmentu. Ale v pohodě je obarví
@pannda Ale ona nená nějaký pramínek u sebe. Prostě 3 vlasy náhodně rozhozené po hlavě. Asi to bude ta porucha pigmentu. Doufám, že si chudinka nebude muset barvit vlasy moc brzy. Genetické to není, u nás v rodině nikdo brzy šedivý nebyl. Ani z manželovi strany.
Syn 5,5r ma proužek vlasu sedivych od narození. Můžu to vzit strojkem vyroste to znovu stejne. Pry pigmentova skvrna😁
Pokud by vás to hodne trápilo, myslím, že ve Vinohradské nemocnici je vlasová poradna..
Nechte u lékaře zkontrolovat vitamíny - zejmna B12 a minerály jako je železo, zinek, měď, vápník a podobně. Podle to ho co vyjde jednak nejdřív suplementovat a parlelně s tím upravit stravu tak, aby zajišťovala plnohodnotnou výživu.
Je potřeba vyloučit problémy se štítnou žlázou.
A teda pokud se příčina ukáže vnedostatku vitamínů/minerálů, tak je taky potřeba vyloučit poruchy vstřebávání, pokud jí tak že má dostatek živočišných zdrojů B12, vápníku i železa (navzdory veganské propagandě rostlinné zdroje protě nejsou plnohodnotné a hůře se vstřebávají).
A taky dostatek ovoce, zeleniny, ořechů a luštěniny na ostatní prvky.
Pokud to není vrozená porucha pigmentace, tak to není v pořádku a je potřeba najít příčinu, protože když se tak nestane, tak nepropigmentované vlasy časem bude to nejmenší, co ji bude trápit.
@Ou Ahoj, take mame problem se sedivymi vlasy u ditete (2 roky). Doktorka ale rika, ze to nic neni a dal nediskutovala, ale uz mi to par tydny vrta hlavou. Muzu jit nekam jinam (na kozni nebo kam?), aby nam to zkontrolovali? Nevite?
Hezký den, včera jsem byla s dcerou u kafeřnice. Při stříhání vlasů si všimla tří naprosto stříbrných vlasů. Říkala, že to v životě neviděla, protože dceři je 11. Setkali jste se s tím někdo? Nebo může jít o nějakou poruchu?