Sedmá nemoc- ruce, nohy, ústa ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Janli
28.11.18 09:02

Fenistilový kapky nebo mast na svědění, na afty genciánu. Nehty nejspíš slezou, aspoň nám slezly doma všem. Ale není to tak, že by byl člověk bez nehtů, jen se ten nehet přeruší a uvolní a nehet rostoucí pod ním ho pomalu vytlačí. Dcerkám jsem nehty přelepovala náplastí, aby si je o něco nestrhly, než půjdou ustřihnout. Nemoc trvala asi týden, ale my jsme měli nějaký slabší kmen.

• Citovat
  • Upravit
4689
28.11.18 22:12

Děkuji za rady. Prosím co dáváte za vitaminy B a C jakou značku ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.11.18 22:19

Jo a připrav se na to, že to asi doma chytíte všichni.

• Citovat
  • Upravit
802
29.11.18 11:34

@mimi2017 vit B komplex od zentivy a vit C jako cucací tabletky ferda mix - výrobce rapeto a taky jsem jim dávala probiotika - jsou dobrá také na imunitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.10.21 17:27

Jsem dospělá a přesně tohle mě postihlo. Pomohl heřmánek a na noc krém od annabisu + na noc bavlněné rukavice aby se to neodíralo (koupila jsem ve zdravotnických potřebách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.10.22 17:47

Sice již starší, ale též přispěji.
Dcera, 2r8m dostalav neděli večer z ničeho nic 40 horečky. Nešly 2h srazit. Pomohlo sednout si do vany s malinko teplou vodou a postupně jsme připouštěli studenou, aby to nebyl šok. Malá už tak strašně plakala. Polevali jsme postupně kotnicky, lýtka, kolínka, stehna, ručičky. Když se zdálo, že se tělíčko ochlazuje, dali jsme ji zpět do postele a hurá, sraženo na 38,3. Hodně jsem ji kojila, nechtěla jist pit. Po půlnoci zase začala být horká, teploměr ukazuje 39,6. Tentokráte jsem dala dávku sirupu na horečku trochu vyšší a do 20min klesla na 38,5. Takto se to opakovalo každé 4h. Ráno sem hned volala Dr., ta vzhledem k její nízké váze (necelých 12kg) doporučila dávat opravdu vyšší dávku, protože jsme měli slabší Nurofen. Domluvili jsme se, že kolem poledne zavolám. Teplota se už nedostala přes 39,6, takže jsme se šli v úterý s močí ukázat. V moči bakterie nebyly, za to velmi špatné keto látky (snad to píšu dobre). Byla téměř dehydratovana, velký nedostatek minerálů. Hrůza co se stalo dít v tom málem tělíčku ani ne za dva dny.
Pusinku měla neskutečně opupinkovanou s bílými hnisavymi středy (patro, jazyk, dásně, krk, u mandlí). Nebylo divu, že odmítala jíst pít. Pro jistotu navrhla strep test, výtěr z krku (hradila jsem jej, neni hrazen pojišťovnou, ale bylo mi to jedno, 100,–). Začali se jí dělat malé pupínky na ploskach nohou, konecku prstů na ruce a jeden dva okolí rtů. Léčba nebyla nijak zvláštní. Střídat sirupy na sražení horečky, které zároveň budou mít o analgeticky účinek. Mazat pusinku ničím nedoporucila, do 24h by se měl stav zlepšit, gencianku určitě ne (jak tu mnoho jiných píše, doporučuji o této fialové vodiče nastudovat info, co že je to vlastně zač). A nejdůležitější, pít pít pít pít a zase pít, jinak skončí na kapackach. Chtěla nás vidět ve čtvrtek, kdyby se náhodou krček nezlepšil, protože to měla opravdu hrozne, tak by případně nasadila ATB. Doporučila zavodnovaci roztok - Kulíšek. Bohužel chuť nic moc, tak jsme do ní nic nedostali. Manžel ale dostal spasny nápad. Vodova zmrzlina, takové ty vysouvací z papíru. Několik jich koupil a malá tak do sebe dostala nějaký cukr (energii) a hlavně tu vodu. 20-30× za den jsme k ní chodili s hrníčkem a dělali všelijaka divadélka se zvířátky, jak ji vypiji vodičku a že se také musí napít, no aspoň lok si dala. Obecne špatně pije, při nemoci to byla hotová tragédie. Od středečního rána už byla teplota pod 38 a večer už dokonce pod 37. Ve čtvrtek kontrola mnohem lepší, výsledky z moči taktéž, zmrzlinova léčba zabrala, krček se taktéž lepšil. Kvůli vysoké infekcnosti jsme se ještě 5 dní neměli s nikým stýkat a dalších 10 žádná školka. Měla velmi oslabenou imunitu, a s naběhem na dehydrataci by domů po dvou dnech zase něco přinesla.
Ve finále tak byla doma 3 týdny.
Nyní, cca po 6 týdnech od začátku nemoci, ji sleza nehet na palečku ruky. Nevypadá to hezky a vypadá, že jí to bolí, má to v okolí červené, pokud se to nezlepší, budu v pondělí volat Dr. Ostatní nehty na rukou mají jen takové ty bílé vlnky, skvrny. Prstík je přelepeny aby se přímo do rány nebouchla.
Toť má 2denní bezesná zkušenost se 7 nemocí.
Ja nic nechytla, manžel se po týdnu osypal na rukou a měl pár aftu, jinak nikdo nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí