Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, potřebuji radu. Malej měl od 10.11 sedmou nemoc. Měl ji asi jen 4 dny a pak rýmu. Ale mezitím, jsem od něj tu sedmou nemoc chytila taky, měl by jít zítra k doktorce, a dát mi papír, že může do kolektivu.
Jenže teď řeším, že jsem nemocná i já, myslíte že když si vezmu roušku, tak ho můžu odvézt k doktorce i do školky? (nemá ho kdo jiný odvézt, jsem samoživitelka).
Když jsi nemocná, tak stejně budeš doma, ne? Radši bych nikde neběhala, neriskovala, že někoho nakazím a dítě těch pár dní ještě nechala doma.
Sedmá nemoc je infekční, zbytečně k doktorovi nelez.
A která školka, probůh, vyžaduje po 10 dnech onemocnění potvrzení od lékaře, že dítě může do školky??
@Jahru jde spíš o to, že teprve nedávno si tam zvyknul, jde tam s úsměvem, bez breku a konečně tam začal i jist, už měl zkusit i spánek. Nerada bych ho zase tak dlouho drzela doma, od září tam byl dohromady tak dva týdny, jinak nemocný. Tak mu to nechci prodlužovat. Aby zas nebrecel.
@Whitedog když jsem volala, ze je malý nemocný, řekla mi učitelka, že až přijdeme, mám donést i papír.
Taky jsem se chtěla zeptat, jak dlouho je člověk infekční, to co jsem našla, bylo že člověk je nejvíce infekční, když se mu začnou objevovat pupínky. Ale kdy už infekční není, jsem se nikde nedocetla.
@gabriellllla píše:
@Whitedog když jsem volala, ze je malý nemocný, řekla mi učitelka, že až přijdeme, mám donést i papír.
jsi nemocná, nakažlivá, tak nic neřeš a buďte oba doma v klidu a teple
Vubec ve skolce nesahnes na zvonek, kliku atd. Nechapu uvazovani lidi. Syn byl treba za par dni ok, ale nikdy bych nikomu neprala prubeh, ktery mela dcera ve 2 letech.
@stinga tohle řeším proto, že v sobotu máme zaplacenou dovolenou.
@gabriellllla píše:
Ahoj, potřebuji radu. Malej měl od 10.11 sedmou nemoc. Měl ji asi jen 4 dny a pak rýmu. Ale mezitím, jsem od něj tu sedmou nemoc chytila taky, měl by jít zítra k doktorce, a dát mi papír, že může do kolektivu.
Jenže teď řeším, že jsem nemocná i já, myslíte že když si vezmu roušku, tak ho můžu odvézt k doktorce i do školky? (nemá ho kdo jiný odvézt, jsem samoživitelka).
Ja bych s tim nikam nelezla radsi, je to hodne nakazlivy, dceri teprve ted dorostly nehty, ze vypadaji normalne, strasne to schytala, takze na nekoho je to jen slaba viroza, ale pro jinyho to muze byt dost hnusny..
@gabriellllla píše:
Taky jsem se chtěla zeptat, jak dlouho je člověk infekční, to co jsem našla, bylo že člověk je nejvíce infekční, když se mu začnou objevovat pupínky. Ale kdy už infekční není, jsem se nikde nedocetla.
Ja zase cetla, ze nejvic infekcni je clovek cca 3-4 dny pred pupenama..,ale tvuj syn uz neni..
..a i kdybys ho do skolky dala, tezko ho jen vylozis pred vchodem a pa pa..stejne bys musela dovnitr a uz je to riziko nakazy..
Taky bych ho jeste nechala doma, ten tyden uz bych neresila..
@gabriellllla píše: :https://www.emimino.cz/profil/stinga/ tohle řeším proto, že v sobotu máme zaplacenou dovolenou.
Tím spíš bych ho nechala doma, když už je situace, jaká je. Strčíš ho do školky a před začátkem dovolené ti ze školky přinese jinou chuťovku…
Ty vogo 7 nemoc je infekční jak blázen.
Se pak nedivim, že si ji člověk přitáhne odkudkoliv, když lidi přemýšlí takhle. ![]()
My si ji pritahli od lékaře, kde nikdo nebyl a my ani rukou nesahli na kliku. Přesto jsme si to domu dotáhli. ![]()
Fakt super dvojčata se 7 nemoci a já těhotná. Prostě jsi nemocná a tak buď doma. Dovolená nedovolena a školka neskolka. ![]()
Ach jo. Už se nedivim, že teď člověk chytí kde co…
Ohleduplnost lidi je totiž na bodu mrazu… ![]()