Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Chtěla bych se zeptat a poprosit o radu… Přítel chytil sedmou nemoc.. projevilo se to u něj ve čtvrtek a puchýřky v neděli vyskákaly. Tak jsme hned v neděli s malým jeli pryč.. kdy bude bezpečná doba se vrátit?
Nemyslíš šestou nemoc? O té mi doktorka říkala, že v době vyrážky už infekční není. Ale je typická pro kojence a zanechává doživotní imunitu. Pokud myslíš opravdu nemoc sedmou, tak to jsem nikdy neslyšela.
@chaela Nene praveze sedmá nemoc. Jinak se jí říká jaksi nemoc rukou nohou úst.
@longed-for-dream přítel by neměl kam jít. Já šla ke svým rodičům ![]()
@Radus08
A vy spolu bydlíte? Nebo se navštěvujete?
Já to nechápu. Proč utíkat když je přítel nemocný.
No a jestli se nepletu, tak je stejně pravděpodobnost, že jste se s malým nakazili. Takže bacha, aby jste ještě nenakazili rodiče
Pokud uz ma pritel puchyre tak uz jste utekly pozde.Doba, po kterou se muzete nakazit je az 14 dni, male vyzkakaly puchyre treti den od nakazeni (vim presne ktery den se nakazila).
@longed-for-dream bydlime. Museli jsme pryč ať tu nemoc nechytí i naš 2,5mesicni chlapeček nebo já. Je to infekční.
@Radus08
Mě to prostě nejde dohromady. Ok. Dítě je mladounke ale stejnak.
@Radus08 jenomže jste utekli pozdě. Chlap byl nakažlivý už ve čtvrtek. Jestli kojíš je malá pravděpodobnost, že to chytí. Ale ty asi jo.
@Netopirek prý to maji hlavně jedinci se slabší imunitou tak nevím.. já právě doufám že nás to mine tak uvidíme.. zatím vše ok
@Netopirek no vědět že to je ta nemoc uteču dříve. Ale první dny měl jen zvýšenou teplotu a nic jiného.
Příspěvek upraven 09.08.17 v 20:44
@Radus08 inkubační doba je 4-14 dní. Ještě se to může projevit. No mě to přijde divný. Je to jako bych odjela s miminkem a starší dítě nechala doma, aby jsme to od něj nechytili. Když jsem nemocná chlap o mě pečuje, takže to samé pro něj udělám já.