Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj to je nejspíš atopický ekzém zajdi na kožní předepíše ti mastičku která ti to svědění uklidní vyhýbej se co nejvíce vodě hodně to dráždí a při úklidu používej rukavice a zajdi tam co nejdříve ono se to postupem času rozleze pokud to budes drbat tak přeji at ti brzy přejde ![]()
Já mám něco podobného na jednom prstě, mám to už hodně dlouho, nerozlézá se to, jen se to prostě objeví a za pár dní zase zmizí, pořád dokola. Svědí to, nic s tím nedělám, jen škrabu ![]()
Je to takový zvláštní ekzém, jak píšeš já to mám taky na dvou prstech, vyléčím belogent krém zelený ( napsaný od kožní), ale jakmile máchám ruce více ve vodě, nebo piju alkohol tak mi to vyskočí a pořád dokola.
to svědění je masakr, drbu se nejraději froté ručníkem ![]()
Ekzém, mám to taky v různých obdobích. Někdy je klid, jindy mám ruce jeden velký svědivý flek.
Mně na zklidnění pomáhá Locoid, ale je to spíš jen na utlumení… nechci na to plácat pořád kortikoidy, takže používám konopnou mastičku. Ale spíš jen pro dobrý pocit. Mizí mi to samo od sebe. A zas se to objevuje. Netuším, na čem to závisí.
Já to mám zrovna teď také. Na špičkách prstů a i na dlaních ![]()
Nevím proč se mi to objevilo zas ( už jsem to měla tak tři roky zpět)
Ale je dobrý svědí to jen občas. Já to hlavně promazávám ať je to mastný a modlím se ať už to přejde. Z vody nevím jestli to je to se mi nezdá.. spíš jsem teď jedla sladké..
Snad ti to brzo sleze
@Anonymní píše:
Prosím vás udelali se mi na obouch prsteníčku pupínky průhledné a když se zmáčknou teče z nich voda :/ a děsně svědí :/ nevíte co by to mohlo být?? Mám to jen na těchhle dvouch :/ jinde nemanžel si myslí že je to z prstýnků ale nezdá se mi tam ta voda :/
jak rikaji ostatní damy - forma ekzemu - vždy se mi zhorsi po uklidu - machani v jaru a dalších chem, prostredku… masticky volne prodejne moc nepomahaji, doporucuji kozniho lekare… ![]()
Já už s tím bojuji x let. U mě vždy způsobené úklidovými prostředky, pracím práškem, jarem a pod. Takže na úklid vždy rukavice. Pozor, v nic nebýt taky dlouho, z potu ty pupínky taky můžou vyskákat. Můžeš to mít opravdu z těch prstýnků, prostě se v té oblasti víc potíš. Mě ještě dráždí když loupu brambory nebo rajčata. Takže se vyhýbat všemu, co ti to způsobuje, pak budeš i bez ekzemu. Teď nech samotné zahojit, popř. pomazat kortikoidem (hojení se zrychlí a uleví od svědění) - ten je ale na předpis.
@vokishka píše:
Já mám něco podobného na jednom prstě, mám to už hodně dlouho, nerozlézá se to, jen se to prostě objeví a za pár dní zase zmizí, pořád dokola. Svědí to, nic s tím nedělám, jen škrabu
Pod to bych se podepsala
.
@Anonymní píše:
Prosím vás udelali se mi na obouch prsteníčku pupínky průhledné a když se zmáčknou teče z nich voda :/ a děsně svědí :/ nevíte co by to mohlo být?? Mám to jen na těchhle dvouch :/ jinde nemanžel si myslí že je to z prstýnků ale nezdá se mi tam ta voda :/
Jo to je super kámoš
u mě se objevil poprvé na konci VŠ (nervy ze státnic). Musela jsem v noci spát s chladícíma pytlíkama na rukou???? Po státnicích to zmizelo jak mávnutím proutku.
A teď mi místy ze stresu vyskočí, ale většinou pomůže Beloderm ( kortikoidy na předpis). Dřív jsem si kupovala volně prodejný hydrocortison ( slabši kortikody).
Blbý je, že se to nesmí používat moc, protože to ztenčuje kůži a nakonec to můžeš mít rozpraskané do krve.
Takže hlavně se nestresovat
a předcházet vzniku, což není moc jednoduchý.
Prosím vás udelali se mi na obouch prsteníčku pupínky průhledné a když se zmáčknou teče z nich voda :/ a děsně svědí :/ nevíte co by to mohlo být?? Mám to jen na těchhle dvouch :/ jinde ne
manžel si myslí že je to z prstýnků ale nezdá se mi tam ta voda :/