Šedý dovoz pro prodejce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10
29.11.17 13:07
@Janli píše:
Od toho se nedá oprostit! Atesty jsou ZÁKLAD, bez kterého nesmíš NIC prodávat! Pokud za ně nechceš utrácet, nakup zboží od oficiálního dovozce!

Proč by se od toho nedalo oprostit? Nikdo tu netvrdí, že ono zahraniční zboží nemá evropské atesty samo o sobě (certifikaci CE). Navíc jak sama píšete, je tu možnost mít šedý dovoz s vlastními atesty, takže se opět nikam nedostáváme, protože to, co zde řeším, je samotný princip šedého dovozu. Atesty totiž zcela určitě nejsou jedinou „skulinou“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.11.17 13:17

@TSGR žádné zboží nemá atesty samo o sobě! Ty musí mít prodávající! Víš co? Zavolej si Čojku, tam ti to vysvětlí. Ptal jsi se na úskalí šedého dovozu, já ti to tady celou dobu vysvětluju, kde je zakopaný pes, ale je to marný. Nestestované zboží nesníš prodávat. Před to nejede vlak.

• Citovat
  • Upravit
10
29.11.17 16:23

@Janli A já Vám už za tuto radu poděkoval. Ale bohužel jsme se nedostali k ničemu dalšímu, protože se pořád motáme u atestů. Proto tu už poněkolikáté píšu, abyste se oprostila od atestů a považovala je za vyřízené. To jsou atesty jediným úskalím?

Mimoto: „Prohlášení o shodě je dokument, kterým výrobce dokladuje, že správně posoudil shodu výrobku s požadavky příslušných nařízení vlády. Tento dokument je nutnou podmínkou uvedení výrobku na trh.“ - http://www.conformity.cz/…o-shode.html

Předpokládám, že prohlášení o shodě může při splnění podmínek nechat vystavit i pouhý prodávající, ovšem pokud je vystaveno již výrobcem, není důvod to dělat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.11.17 18:11

Pracovala jsem několik let pro firmu, která dovážela zboží z Číny. Řešila jsem kontroly ČOI i hygieny. Napsala jsem, co je potřeba pro dovoz. Jak s tím naložíte, je váš boj. Já za vás pokuty platit nebudu :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
10
29.11.17 18:36

Tak to bychom měli prohlášení o shodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
29.11.17 19:19

Tak to mi vysvětli, proč dovozci utrácejí statisíce za atesty, když stačí cár papíru :think:. Končím debatu, svoje jsem k tomu řekla.

• Citovat
  • Upravit
10
29.11.17 19:34

Já ale netvrdím, že stačí cár papíru. Já říkám, že argument s atesty už máme za sebou. Nepotřebuji tu desetkrát slyšet, že je třeba prohlášení o shodě, založené na něčem reálném. To, co bych potřeboval, je jednou slyšet každý jeden z problémů šedého dovozu (ideálně i s odůvodněním). A atestaci už jsme projeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
30.4.20 20:13

Koupil jsem hodinky. Hodinky se vzdy jednou za cas zastavi.Uz jsou po druhe na reklamaci.Kdyz ho ted nahanim ze uz tam jsou hodinky 30 dni tak pise ze jsou v autorizovanem servisu.Tsm pochopitelne nejsou. Volam mu ze odstupuji od smlouvy a on mi rekl ze muzu az po treti reklamaci. Prvni reklamace pry na zadnou zavadu neprisli tak ze to neni reklamace. Podle me hodinky nikam neposila, jen me taha za nos. Poradite mi prosim nekdo jak to je? Je to reklamace nebo ne? Hodinky tam byli mesic. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat