Bojím se, že přijdu o místo pro nadbytečnost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13633
15.1.25 20:29
@Ahep píše: Více

Tak proč ta narážka na vysoké ceny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
15.1.25 20:51
@matkabagristy píše: Více

Jo, to mi připomnělo už nevím koho (možná že to bylo i tady na emiminu), že ta dáma měla smlouvu na dobu určitou, která prostě jednoho dne skončila, nic dalšího nepodepsali a ona to neřešila a prostě přišla do práce i pak. A šéfová na ni hleděla, co tu dělá, vždyť jí včera skončila smlouva a už tu nepracuje.
Nikdo se s ní předtím nebavil a neřekl jí, že už to neprodlouží. Ale nevím, co a jak ona sama zjišťovala. Nechali to prostě jen potichu vypršet. Tak aby to nebyl i případ zakladatelky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
15.1.25 20:52
@Anonymní píše: Více

Tak pak je to nefer system s tema kabinama, pokud jsi pokazde az v te posledni, na kterou nedojde. Zda se, ze tech kabin (zamestnancu) je vic nez potrebuji a s prodlouzenim smlouvy bych moc nepocitala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13633
15.1.25 20:53
@kyslík píše: Více

Tak ono ale kdyby začala normálně pracovat a nikdo nic nenamítal, tak by se ji smlouva automaticky prodloužila (mám dojem že na neurčito). Jako chápu že to asi bylo z její nevědomosti, ale být v této pozici a nevědět jistě, že fakt končím, tak bych to asi taky zkusila - prostě přijít a pracovat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
15.1.25 20:55

Na tohle nás upozorňuje HR, že pokud se nic nestane, tak se to automaticky prodluže na dobu neurčitou. Že to neznamená konec.
Přijde 1.2 a je to.
Ale spousta lidí chce mít jistotu, že se s nimi buď počítá a nebo ne dostatečně předem, což je pochopitelné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
15.1.25 20:59
@Lily-of-the-valley píše: Více

To tak funguje? Automatické prodloužení smlouvy? Já bych se asi hodně intenzivně ptala té šéfové, jestli mám tedy ještě zítra / za týden chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
15.1.25 21:00

Ano, pokud uplyne doba uzavreni pracovni smlouvy a zamestnanec nadale s vedomim zamestnavatele pracuje, prodluzuje se pracovni pomer na neurcito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
15.1.25 21:01
@Dollorres píše: Více

Aha, to mě nikdy nepotkalo, takže bych taky chtěla mít jistotu. Tak třeba to tak zakladatelka taky má, ale to jí ta šéfová teda asi takhle neřekla, když se jí ptala, jestli tam bude moct dál pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13633
15.1.25 21:05

No já asi taky. Řekla bych, že to v praxi bude nejčastěji využívané v nějakých velkých kolektivech, kdy se ten jeden zaměstnanec schovává v davu a nikdo ho neuhlídá. No a nebo zaměstnanec „zapomene“ (to nevím jak, ale lidi jsou různí :D ) že mu končí smlouva a prostě pokračuje dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5111
15.1.25 22:44
@smile_xxx píše: Více

To jo ale pise, ze kdyz si nevyberou tak je prideluji do tech kabin jednu po druhe… To je divny system, to se pak na tu posledni nikdy nedostane, kdyz nemaji plno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7905
15.1.25 22:57

Ale to automatické prodloužení je jen u smluv, ve kterých je to výslovně napsáno v té smlouvě, že to tak bude, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35480
15.1.25 23:01
@Sonmi píše: Více

Ne, platí co u všech. Viz zákoník práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13633
15.1.25 23:02
@Sonmi píše: Více

Zákoník práce: “Pokračuje-li zaměstnanec po uplynutí sjednané doby s vědomím zaměstnavatele dále v konání prací, platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.”
Zákon je nadřazený smlouvě, i kdyby tam naopak byla nějaká klauzule o tom, že tohle neplatí, tak je sama neplatná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64910
16.1.25 05:50
@Lily-of-the-valley píše: Více

Tak s vědomím zaměstnavatele. Musí jí „zadat“ práci. Pokud prvního přijde, zaleze do své místnosti, ale nedostane žádného zákazníka, protože už není na rozpisu, tak smlouva pokračovat nebude. Ale slušný zaměstnavatel to dá předem písemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat