Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Vysekávali mi 2 osmičky, jedna nevyrosla vůbec, druhá rostla otočená o 90 stupňů. Byla jsem v pátek, víkend jsem strávila na ibalginu a od pondělí normálně pracovala.
U takového zákroku rozhodně doporučuji stomatochirurgii, určitě ne běžného zubaře.
Já jsem po tom byla týden doma. Měla jsem otoky a brala jsem antibiotika. Pak už dobrý.
@Anonymní píše:
V dubnu mi budou trhat zuby osmičky. Ale nebude to klasicky trhani, jelikož je nemám vyrostlé, takže mi je budou jakoby “tahat z čelisti” a od toho předpokládám, ze s tím budu ležet déle.
Dělali to někomu z vás? Za jak dlouho jste sli do prace a fungovali normálně?
Mám 23 let
Ano, osmičky jsou vždy zarostlé a vyřezávají se. Odstraňovali mně všechny vždy po dvou na straně. První dvojice supr, 3. den už jsem neměla bolesti, druhá dvojice mě bolela týden, ale nijak nad míru. Doma jsem pokaždé byla 3 dny.
Chteli mi udelat vsechny 4 najednou. Po 2 zubech jsem prestala v narkoze „spolupracovat“. 1 den jsem byla doma, dalsi den jsem normal sla do skoly. Jen jsem byla za exota, ze jsem k jidlu zvladla jen presnidavku brckem ![]()
Delali mi dve na jednou na jedné strane nahore i dole, ten den mi bylo neprijemny jak necitim pusu.. druhej den uz to bylo v pohode😁
Dělali mi 2 dole, 2 dny to fakt bolelo, pak to další týden bylo v pohodě na občasném Brufenu. Ale týden a něco jsem vypadala jako vykrmenej křeček, měla jsem pěkně oteklé tvářičky ![]()
Mne sekali všetky 4, ale postupne (nechcela som byť týždeň v nemocnici). Posledné 2 boli ok, po víkende (bola som vždy v piatok) som fungovala v pohode. Pri druhej to bolo celkom znesiteľné na piaty deň. Najhoršia bola prvá, rozsekaná kosť, šitie, ATB, opuch a podliatina cez pol obličeje a krku, jazykom som nemohla hýbať a slintala som ako Bernardín ![]()
Mam to za sebou, delali mi dve spodni osmicky vcera v celkove narkoze (nevylezle, natocene). Jeden den prijem, druhy den vykon a treti den me pustili. Mam na tyden atb, od operace jsem nemela ani jeden prasek na bolest, fakt me to proste tolik neboli
neotevru pusu naplno, ale muzu normalne kousat, ale lip se mi ji ridsi a mekci jidlo. Mam na kazde strane nekolik stehu, ktere sami vypadnou. Za tyden jdu na kontrolu a hotovo
jinak teda nemam ani modriny a otok minimalne, neni to ani znat. Asi to dobre snasim. Takze za me se vazne neni ceho bat
a tedy funguju normalne den po operaci, ale s atb budete asi ten tyden na neschopnosti. Ja jsem na RD, takze doma ![]()
@Anonymní píše:
Mam to za sebou, delali mi dve spodni osmicky vcera v celkove narkoze (nevylezle, natocene). Jeden den prijem, druhy den vykon a treti den me pustili. Mam na tyden atb, od operace jsem nemela ani jeden prasek na bolest, fakt me to proste tolik nebolineotevru pusu naplno, ale muzu normalne kousat, ale lip se mi ji ridsi a mekci jidlo. Mam na kazde strane nekolik stehu, ktere sami vypadnou. Za tyden jdu na kontrolu a hotovo
jinak teda nemam ani modriny a otok minimalne, neni to ani znat. Asi to dobre snasim. Takze za me se vazne neni ceho bat
a tedy funguju normalne den po operaci, ale s atb budete asi ten tyden na neschopnosti. Ja jsem na RD, takze doma
Dobrý den, to jste byla na Karlaku na stomatochirurgie? Dekuji
@Anonymní píše:
V dubnu mi budou trhat zuby osmičky. Ale nebude to klasicky trhani, jelikož je nemám vyrostlé, takže mi je budou jakoby “tahat z čelisti” a od toho předpokládám, ze s tím budu ležet déle.
Mám 23 let
Byla jsem trhat loni, postupně, čím mladší člověk, tím je prý lepší hojení. Dneska už to doporučují u 18 letých ![]()
Jinak jsem měla spodní komplikované, ty mi museli rozdrtit a vydlabat z dásně, horní jen nějak vypáčili.
S analgetiky a chladěním jsem fungovala v pohodě, první den jsem víc odpočívala, bolest jsem cítila asi týden, 3 dny jsem brala prášky. Pak už běžný provoz. Otok a modřina se mi udělal jen u jednoho zubu, jinak to proběhlo ok.
Doporučuji brát enzymy na podporu hojení (megaenzym, nebo wobenzym)
Dělali mě to v celkové anestezii za 10 tisic do práce za 3 dny nic sem nevěděl
Mám 23 let