Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Mám ji od narození. Někdy je asi míň slyšet někdy víc. Jako dítě jsem chodila na kontroly co rok. V dospělosti jsem byla na větším vyšetření okolo 20 teď to 20let nikdo už neřeší.
Moje maminka má šelest na srdci od narození, za chvíli se zvesela dožije 65 let, jako dítě musela jezdit na rtg srdce do Brna každý rok, ve 14 ji přestali sledovat, a nyní jí občas někdo napíše do zdravotní zprávy, že má šelest na srdci - nic víc, nic míň - prostě je to věc, která se neřeší, jelikož není důvod
Zdravím, má někdo zkušenost s nezávažným šelestem na srdci u dospělého, který vymizel? Praktická lékařka mi včera řekla, že slyší šelest na srdci. Udělala EKG - v pořádku, zmerila tlak (taky v pořádku) a řekla, že to budeme sledovat - za dva roky na další preventivce si mě poslechne a případně někam pošle (kdyby se to dle nějaké její stupnice zhorsilo). Nemám žádné problémy, fyzickou zátěž zvladam bez problemů…Jen občas extrasystoly když mám bloklou pátěř (kvuli nim jsem byla před lety na holteru a ten byl v pořádku).Krevní testy na cholesterol a cukr taktéž v pořádku. Mám teď tedy virozu a a celkově mám poslední dobou dost velké úzkosti, může to být z toho?
Zvlastni je, že jsem byla kvůli angine před třemi týdny na pohotovosti, tam mě taky poslouchali a nikdo nic neslyšel, na alergologii před měsícem mě rovněž poslouchali a taktéž žádná zmínka o šelestu
. Teď se samozřejmě pozoruju, což je to nejhorší
.