Sen - obava

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9
29.6.22 16:55

Sen - obava

@Lollitka píše:
Jj, Mirtazapin to může dělat, zvyšuje u někoho chutě k jídlu. Jinak z ALS jsem taky šílela, zemřel na ni děda, takže jsem viděla, jaká je to hrůza. Pak jsem několik let poté začala mít hrozné svalové slabosti a lítala jsem po neurologiích. Naštěstí uzavřeli, že je to z psychiky. Z nádorů mám taky hrůzu, tak to máme stejné. Ale tenhle sen určitě nic takového neznamenal.

Přesně, navštívil jsem před měsícem neurologa, ten mi udělal základní vyšetření a žádné EMG. Prý je to od stresu. Šel jsem na neurologii kvůli svalovým záškubům po těle (triceps, loket, břicho, sem tam lýtka, nožní klenby). Je to 2 dny co cítím záškuby na jazyku jen na špičce. To ve mě zase vyvolalo úzkost. Tedy myslím, Ženevě 28 to bude vzácné. No a z nádorů mám strach také ( leukémie, lymfomy atd) takže se neustále prohlížím. Do toho tento sen, podle snáře těžká choroba, to už je vážně k zbláznění :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9069
29.6.22 17:02
@RajNa píše:
Přesně, navštívil jsem před měsícem neurologa, ten mi udělal základní vyšetření a žádné EMG. Prý je to od stresu. Šel jsem na neurologii kvůli svalovým záškubům po těle (triceps, loket, břicho, sem tam lýtka, nožní klenby). Je to 2 dny co cítím záškuby na jazyku jen na špičce. To ve mě zase vyvolalo úzkost. Tedy myslím, Ženevě 28 to bude vzácné. No a z nádorů mám strach také ( leukémie, lymfomy atd) takže se neustále prohlížím. Do toho tento sen, podle snáře těžká choroba, to už je vážně k zbláznění :zed:

Jj, já zas měla ty slabosti, taky jsem šla na neurologii a odmítl mě poslat na EMG, protože se léčím na psychiatrii, tak mi nikdo nic nevěří, ale já sotva ušla tehdy pár metrů… tak jsem jednou šla na pohotovost, tam jsem si 4 hodiny počkala a pak jsem se tam zhroutila, tak Dr. byla naštěstí chápavá a poslala mě na EMG, které dobře dopadlo. Jenomže ty slabosti mám pořád. Ujdu už víc, ale jsem pořád vyčerpaná. Bereš hořčík? Mně předepsali Magnosolv na neurologii. Nádorů se bojím snad všech, pořád se pozoruji. Ale tomu snáři fakt nevěř, to jsou blbosti. Držím palce, ať jsi ok. Chodíš na psychoterapii? Možná by byla fajn i práce s tělem - př. biosyntéza, nebo denní stacionář na Psychosomatické klinice, pokud jsi z Prahy, nebo mají i pobytový psychosomatický stacionář pro mimo pražské mimo jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9069
29.6.22 17:05
@Lollitka píše:
Jj, já zas měla ty slabosti, taky jsem šla na neurologii a odmítl mě poslat na EMG, protože se léčím na psychiatrii, tak mi nikdo nic nevěří, ale já sotva ušla tehdy pár metrů… tak jsem jednou šla na pohotovost, tam jsem si 4 hodiny počkala a pak jsem se tam zhroutila, tak Dr. byla naštěstí chápavá a poslala mě na EMG, které dobře dopadlo. Jenomže ty slabosti mám pořád. Ujdu už víc, ale jsem pořád vyčerpaná. Bereš hořčík? Mně předepsali Magnosolv na neurologii. Nádorů se bojím snad všech, pořád se pozoruji. Ale tomu snáři fakt nevěř, to jsou blbosti. Držím palce, ať jsi ok. Chodíš na psychoterapii? Možná by byla fajn i práce s tělem - př. biosyntéza, nebo denní stacionář na Psychosomatické klinice, pokud jsi z Prahy, nebo mají i pobytový psychosomatický stacionář pro mimo pražské mimo jiné.

Jo a mám doma knížku Nadměrné obavy o zdraví, z nakladatelství Portál od Praška a kol., ale prý už se dá sehnat jen v knihovně, že ji neprodávají. Já ji dostala na gymplu od kamarádky, protože jsem už tehdy pořád chodila po Dr., nejdřív mě to trochu urazilo, ale když jsem si ji pak přečetla, tak jsem zjistila, že je super, jede podle principů KBT a jsou tam i kazuistiky lidí s podobnými problémy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.6.22 17:07

Sen - obava

@Lollitka píše:
Jj, já zas měla ty slabosti, taky jsem šla na neurologii a odmítl mě poslat na EMG, protože se léčím na psychiatrii, tak mi nikdo nic nevěří, ale já sotva ušla tehdy pár metrů… tak jsem jednou šla na pohotovost, tam jsem si 4 hodiny počkala a pak jsem se tam zhroutila, tak Dr. byla naštěstí chápavá a poslala mě na EMG, které dobře dopadlo. Jenomže ty slabosti mám pořád. Ujdu už víc, ale jsem pořád vyčerpaná. Bereš hořčík? Mně předepsali Magnosolv na neurologii. Nádorů se bojím snad všech, pořád se pozoruji. Ale tomu snáři fakt nevěř, to jsou blbosti. Držím palce, ať jsi ok. Chodíš na psychoterapii? Možná by byla fajn i práce s tělem - př. biosyntéza, nebo denní stacionář na Psychosomatické klinice, pokud jsi z Prahy, nebo mají i pobytový psychosomatický stacionář pro mimo pražské mimo jiné.

Mám jen psychiatra. Ono ALS prý nezačíná záškubama, ale slabostí, co mi říkala doktorka.
Jenže pokud dokážeš stále chodit, kdyby za tebou běžel medvěd, určitě bys začala utíkat, jak nejvíc můžeš. Tak to není slabost. :lol:
Psychoterapeuta plánuju. Tato neuroložka mě zná, protože jsem za ní před 7 lety šel s bolesti hlavy a dožadoval jsem CT. Takže …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9069
29.6.22 18:59
@RajNa píše:
Mám jen psychiatra. Ono ALS prý nezačíná záškubama, ale slabostí, co mi říkala doktorka.
Jenže pokud dokážeš stále chodit, kdyby za tebou běžel medvěd, určitě bys začala utíkat, jak nejvíc můžeš. Tak to není slabost. :lol:
Psychoterapeuta plánuju. Tato neuroložka mě zná, protože jsem za ní před 7 lety šel s bolesti hlavy a dožadoval jsem CT. Takže …

No děda fascikulace vůbec neměl, nejdřív mu začaly slábnout ruce a pak nohy, až zůstal ležák. No chodit můžu, ale pomalu, běh nedávám vůbec, to se mi podlamují nohy, zkoušela jsem to, právě proto mám strach a slabost to je, potvrdila mi to i neuroložka, že mám slabosti, ale funkční prý. Já se ale bojím pořád té ALS a ještě myasthenia gravis se trochu bojím… Taky jsem si myslela, že mám Pompeho nemoc, která se projevuje slabostmi, tak jsem si domluvila odběry suchou krevní kapku na aktivitu enzymu. Já totiž studovala medicínu, o to víc šílím z různých, zejména vzácných nemocí… sice jsem ji nedostudovala kvůli psychice, ale mám zkoušku z patologie a to jsem měla všechny nemoci, o kterých jsme se učili…

Psychoterapeuta ti určitě doporučuji.

Jinak zajímavé, já se celé dětství léčila na neurologii pro silné bolesti hlavy, byla jsem opakovaně na EEG, CT, MRI… a nikde nic, ale bolesti byly takové, že jsem třeba ani do školy nemohla… No když jsem na jiné problémy po 7mi letech bolestí dostala AD (zrovna taky ten mirtazapin), tak mě hlava prostě bolet přestala… A tebe na to CT poslala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
29.6.22 19:11
@Lollitka píše:
No děda fascikulace vůbec neměl, nejdřív mu začaly slábnout ruce a pak nohy, až zůstal ležák. No chodit můžu, ale pomalu, běh nedávám vůbec, to se mi podlamují nohy, zkoušela jsem to, právě proto mám strach a slabost to je, potvrdila mi to i neuroložka, že mám slabosti, ale funkční prý. Já se ale bojím pořád té ALS a ještě myasthenia gravis se trochu bojím… Taky jsem si myslela, že mám Pompeho nemoc, která se projevuje slabostmi, tak jsem si domluvila odběry suchou krevní kapku na aktivitu enzymu. Já totiž studovala medicínu, o to víc šílím z různých, zejména vzácných nemocí… sice jsem ji nedostudovala kvůli psychice, ale mám zkoušku z patologie a to jsem měla všechny nemoci, o kterých jsme se učili…

Psychoterapeuta ti určitě doporučuji.

Jinak zajímavé, já se celé dětství léčila na neurologii pro silné bolesti hlavy, byla jsem opakovaně na EEG, CT, MRI… a nikde nic, ale bolesti byly takové, že jsem třeba ani do školy nemohla… No když jsem na jiné problémy po 7mi letech bolestí dostala AD (zrovna taky ten mirtazapin), tak mě hlava prostě bolet přestala… A tebe na to CT poslala?

Jo, poslala mě na CT (měl jsem strach, že mám na mozku …..)
No jinak, po CT mě to vše přešlo, samozřejmě si najdu nějaký příznak, ten pak najdu na netu jako součást nejhorší nemoci a jsem tam zase.
Já se také ALS bojím, ikdyž nikdo z rodiny to neměl. Já mám záškuby po těle ( nejvíce na levém rameni a tricepsu). Vždycky to jsou chvilkové záškuby zhruba 5 vteřin a konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
29.6.22 20:31

@Janča6 Napodobne. A preji dceri brzke uzdraveni. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
29.6.22 20:34

@Lollitka Ty se mas. Mi se zdalo o zkouskach z autoskoly, ze jsem je dala. A na druhy den jsem je co??? Nedala!!! :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.22 21:15

Jako by jste mi mluvil z duše. Mám to stejné. :zed: hypochondrie, úzkosti a nedávno také strach že snu :zed:

• Citovat
  • Upravit
14641
29.6.22 21:38
@Capricorn61 píše:
@Janča6 Napodobne. A preji dceri brzke uzdraveni. :hug:

Diky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
30.6.22 13:14

@Capricorn61 jeste dodam, ze mam 4 dcery a ten sen se pokazde tykal jedne z nich, stejne jako potom skutecnost. Takze to fakt beru jako nejake poselstvi 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
30.6.22 13:44

Sen - obava

Ahoj všem, díky za komenty. Takže snář nebrat vážně? Mám z toho strach, je plno znamení ve snáři, které značí nemoc. No zkažené jídlo je jedno z nich. Našel jsem i snář doma, kde je taky psáno, že zkažené jídlo - choroba.
No asi senz toho picnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14641
30.6.22 14:42

@RajNa vazne bych snar nebrala vazne. Mozna tak obcas pro pobaveni. Ale kdyz jsi z toho tak vystresly, tak ani pro to pobaveni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
30.6.22 14:52

@Janča6 Ahoj Janicko. :mavam: Zrovna jsem Ti chtela napsat. Dekuji za Tvuj prispevek, nyni jsem paranoidni straspytel. :mrgreen: Ne, neber to ve zlem, nezlobim se, jen jsem nikdy nebrala sve nocni mury nebo skarede sny vazne. Dneska se mi zdalo, ze drzim sve mimco a cekam na chlapa na kraji cesty na dedine. Jelo auto, stara tmave cervena felicie, ktera do me zacala najizdet. Ja v ramci zachrany jsem zamerne padala zady do prikopy s mimcem na hrudi, kde jsem „pohodila“ mimco vedle sebe a nasledne me ta felicie zajela - ale tim, ze to byla prikopa, tak ne plnou silou, tudiz jsem se snazila to auto nadzvednout. V tom snu jsem prozila sok, ktery jsem nikdy nezazila, ale vim, ze to byl sok. Pak jsem se vzbudila, mimco i chlap, kazdy z jedne strany, vedle me spokojene spali. :srdce:

Kdyz jsem dneska sla do obchodu, byla jsem az vystrasena, rozhlizela se pres cesty a kolem sebe jeste vic, nez bezne (a to se fakt rozhlizim a sleduji provoz). A taky se vyhybala prikopam. :mrgreen:

Fakt mi j.be, ale spis se priklanim k tomu, ze se mi to, cos psala rozlezelo v hlave. :mrgreen:

Nicmene je to psycho. Ti, co pisi, ze sny nic neznamenaji, tak bohuzel jim po zkusenostech nemuzu dat za pravdu. Nekde jsem cetla, ze sny nas pripravuji na situace, ktere mohou v zivote nastat - coz me uplne mrazi, kdyz to pisu, a uvedomim si, cos napsala. 8o V tomto smyslu by me zajimal vyznam snu - jinymi slovy: proc sny mame a proc se nam zdaji. :think:

Jinak ze se ti zdalo jen o jedne dceri je psycho. A byl to stejny sen nebo pokazde jiny s ni? Protoze ja mela jako dite sny s nocnimi mury, a dodnes si je pamatuji, a to i proto, ze jeden sen se mi zdal i 3×. Ale byl fakt uplne stejny. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2577
30.6.22 14:54
@RajNa píše:
Ahoj všem, díky za komenty. Takže snář nebrat vážně? Mám z toho strach, je plno znamení ve snáři, které značí nemoc. No zkažené jídlo je jedno z nich. Našel jsem i snář doma, kde je taky psáno, že zkažené jídlo - choroba.
No asi senz toho picnu.

Napisu neco, a budu doufat, ze se Te to nedotkne a pousmejes se nad tim. Fakt to ber s rezervou.

Jelikoz jsi tady vypsal sve diagnozy, tak vlastne nemocny „na hlavu“ jsi, takze dalsi choroby se neboj. :mrgreen:

A fakt to neber utocne. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat