Sen - obava
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@RajNa píše:
Ahoj všem, jsem muž. Je mi 28 let. Trpím hypochondrií a zdálo se mi o zkažené čokoládové tyčince Bounty. Prostě jsem ji ve snu otevřel a ochutnal a byla hořká, podíval jsem se na datum spotřeby a byla prošlá. Po probuzení jsem si hledal ve snáři a je tam informace o zkaženém jídle - těžká choroba. Samozřejmě to ve mě vyvolává velký strach. V zahraničních webech je sen o zkažené čokoládě jako nespokojenost v lásce. Věříte ve snář? Mám každodenní úzkosti z nemocí a do toho se přidal takový sen. Také před spaním jím například oplatku. Nevím, jestli to má nějakou souvislost s tím.
Díky za odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capricorn61 píše:
Napisu neco, a budu doufat, ze se Te to nedotkne a pousmejes se nad tim. Fakt to ber s rezervou.Jelikoz jsi tady vypsal sve diagnozy, tak vlastne nemocny „na hlavu“ jsi, takze dalsi choroby se neboj.
A fakt to neber utocne.
Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokracovani meho „snu“. Myslim ten o te nehode, jak na me najizdelo auto. Vcera mi chlap pred spanim rikal, ze ho malem sejmulo auto, ze se vylozene pripravoval na ranu, ale nastesti to borec ubrzdil. No mam dost. ![]()
A pro zajimavost
https://www.womanonly.cz/…-neco-stane/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capricorn61 píše:
Tak pokracovani meho „snu“. Myslim ten o te nehode, jak na me najizdelo auto. Vcera mi chlap pred spanim rikal, ze ho malem sejmulo auto, ze se vylozene pripravoval na ranu, ale nastesti to borec ubrzdil. No mam dost.A pro zajimavost
https://www.womanonly.cz/…-neco-stane/
To je sileny. A z toho clanku mam husi kuzi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janča6 píše:
To je sileny. A z toho clanku mam husi kuzi
Ja zas mela husi kuzi, kdyz mi to chlap rikal. Ja mu ten sen nerikala, proc bych ho mela zatezivat svou jeb.lou hlavou. A on mi prave pred spanim rekl presne doslovne to, co jsem si po probuzeni pomyslila „nevim, kdo sedel za volantem a neznam spz“. A to my na spz koukame a pamatujeme si (napr sousedy, urcity typ auta, zname, atd). Ve snu auto bylo tmave cervene, a v realu se melo srazit cervene auto s tmaym autem (nejaka cerna, seda, ani to nepostrehl a to je autar
). Moje predtuchy jsou vzdycky nepresne (myslim tim to, ze to co ve snu vidim jen uzce souvisi s realtou). Takze napr. toho, koho ve snu vidim a smeju se tam s nim, tak druhy den s nim vedu nedobre vyvijejici rozhovor. No je to psycho. Dneska uz i chlap je obezretny, boroka jsem ho vydesila. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capricorn61 píše:
@Lollitka Ty se mas. Mi se zdalo o zkouskach z autoskoly, ze jsem je dala. A na druhy den jsem je co??? Nedala!!!![]()
Je tak to mě mrzí… ale tak dáš je napodruhé… když se ti to zdálo… o nic moc nejde, to stejně o ničem nevypovídá. Já je v 18ti dala napoprvé a v 19ti jsem řízení zabalila… Strašně jsem se bála. Teď je mi přes 30 let a řídit už vůbec nechci a s léky asi ani nemůžu…
Jinak jsem teď dva dny zpátky měla zas šílený sen (nechci konkretizovat), že jsem se vzbudila a strašně dlouho jsem hystericky brečela, že jsem se úplně dávila… Nenávidím ty noční můry. Ten sen, že jsem se nedostala na VŠ, byl oproti tomuhle přímo nádherný. Ach jo.
Tak moc držím palce na druhý pokus ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka Ja mam zkousky nastesti za sebou.
Asi jsem se spatne vyjadrila. Jo, na ten druhy pokus to vyslo.
I kdyz dodnes se za to stydim, ze to bylo az na podruhe. ![]()
Pokud si tady najdes v diskuzi, tak jsem tu davala odkaz, kde je clanek o predtuchach ve snech. Byly tam priznaky „predtuchivych snu“ - byly tam zmineny prave silne emoce. Nechci strasit, ale pocti si. Je to psycho. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capricorn61 píše:
@Lollitka Ja mam zkousky nastesti za sebou.Asi jsem se spatne vyjadrila. Jo, na ten druhy pokus to vyslo.
I kdyz dodnes se za to stydim, ze to bylo az na podruhe.
Pokud si tady najdes v diskuzi, tak jsem tu davala odkaz, kde je clanek o predtuchach ve snech. Byly tam priznaky „predtuchivych snu“ - byly tam zmineny prave silne emoce. Nechci strasit, ale pocti si. Je to psycho.
Jo aha, takže už to máš za sebou, tak to moc gratuluji!!! Stydět se nemáš za co, na druhý pokus je to krásné!!! Tolik lidí to dělá na několikátý pokus a pak z nich jsou dobří řidiči, já to naopak udělala napoprvé i s pochvalou a pak jsem jezdila 80kou mezi kamiony a bála se předjet… Řídila jsem tak opatrně, až to bylo nebezpečné… Tak jsem ráda, že neřídím…
Jinak ty předtuchy si raději číst nebudu, jinak bych zešílela asi… Sice na snář nevěřím, ale předtuchy mívám dost často a většinou se to vyplní. Třeba teď v sobotu, měla jsem jít s kamarádkou ven a najednou předtucha, že mi napíše, že to ruší, no asi za 10 minut sms, že jí je blbě a že to ruší. Pak zas předtucha, že mi zavolá jiná kamarádka a vytáhne mě ven, asi do hodiny telefonát, volá ta kamarádka, jestli nejdu ven… Proto se tak strašně bojím…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lollitka Tak ty mas predtuchy bez snu, to miva i chlap. Ten si sny nepamatuje, ale za to ma takove predtuchy jak Ty.
Ja zas takove predtuchy moc nemivam, ale prave v tech snech se mi predtuchy objevuji. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opakující se sen o vážné nemoci blízké osoby
Ahoj, připojuji se s prosbou o radu.
Už asi 2 měsíce se opakovaně mně, ale i dalším členům rodiny včetně dětí zdá o tom, že jeden velmi blízký člověk onemocní rakovinou a společně se připravujeme na jeho odchod. Jako první se to zdálo mladší dceři, o asi týden později starší dceři (obě školačky), pak se to zdálo mému taťkovi, pak znova mladší dceři a dneska se to už dvě noci po sobě zdálo mně. U dětí to muselo být dost intenzivní, protože se probudily se slzami v očích. Co to znamená?
Tato osoba v tuto chvíli vypadá zcela zdravě a vážně nemocná nikdy nebyla. Není ani tak stará (mezi 50 a 60). Mám z toho hrozně blbý pocit. Takhle se mi kdysi opakovaně zdálo o autonehodě, která se pak za několik let opravdu stala a to i na stejném místě! A dokonce i barva auta seděla (v době, kdy se mi sny zdávaly, jsme tohle auto ještě vůbec neměli). Na rozdíl od snu při té nehodě nikdo nebyl vážně zraněn. Ve snu jsme většinou všichni zemřeli. Poradíte?
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
Sny umí být děsivé a mozek si ke snění vytáhne i zdánlivé drobnosti, na které přes den ani nepomyslíš. Za noc se jich ti zdá několik, ani si všechny nepamatuješ, ale pak se ti to připomene a při nějaké události můžeš mít pocit, jako kdyby se sen splnil. Taky jsem měla takové období, kdy jsem byla přesvědčená, že se moje sny plní. Zpětně si myslím, že to akorát byly události, na které jsem intenzivně myslela a zrovna náhodou dopadly podle scénáře ze snu.
U vás bych řekla, že to byl první sen mladší dcery a poté, co vám o tom vyprávěla, nasadila brouka do hlavy starší dceři. A jak se o tom mluvilo víc a víc, zdálo se to více lidem. Nebrala bych to jako varování nebo jasnozřivost. Nicméně pokud dotyčná osoba kouří 3 krabičky denně a ve snu umře na rakovinu plic, proč to nevzít jako důvod proč přestat kouřit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych, ze poprvé to byl proste sen. Zdají se nam různě veci. A všichni ostatní na to začali myslet, řešit to, mluvit o tom a sup, uz se to zda všem. Vestecke sny existovat mohou, ale tohle se mi spis fakt zdá jako rodinné davove šílenství.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@RajNa píše: Více
Zajdi si k psychiatrovi. To je mozková chemie. Chce to anxiolytika, případně antidepresiva, snář spálit a najít si smyslupnější zábavu než hledání ve snářích.
Taky jsem měl období, kdy jsem měl děsivé sny, resp. úzkost z bizarních snů - tak, že jsem se probudil zpocený a bál jsem se usnout.
Teď mám sice zase bizarní sny, kde nefungují fyzikální zákony ani logika a jednotlivé obrazy na sebe navazují jako volná asociace myšlenek, ale docela se na ně těším, protože se při tom dobře vyspím. Co se mi zdálo, jsem schopen vnímat v polospánku před probuzením, pak to nejsem schopen ani vyprávět, protože to opravdu nedává smysl.
Ale vzpomínky na staré sny se mi vracejí tu ve snech, tu v reálném životě jako pocit „déjà vu“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit