Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdarec švichni. Potřebuji znát více názorů na mojí myšlenku s náhradní rodinou.Jsem předčasný důchodce a jsem osamocen. Mám sice sourozence, ale oni mají svůj život. Bydlím v malém bungalovu s pozemkem. A tak si říkám, jestli bych si neměl najít nějakou náhradní rodinu na občasné návštěvy. Že by vypomohli s domácností a mohli využít zahrádku. Co myslíte?
Skvělý nápad takže by to u tebe odpracovali a jako bonus by si s tebou mohli popovídat, co jim nabídneš ty? Teda kromě práce
@ka2ka píše:
Skvělý nápad takže by to u tebe odpracovali a jako bonus by si s tebou mohli popovídat, co jim nabídneš ty? Teda kromě práce
Me by treba uplne stacilo par jablek na kolac dyt je to super ![]()
@Maky9887 píše:
Me by treba uplne stacilo par jablek na kolac dyt je to super
jo to možná je super, až tu zahrádku okopeš, zasadíš a vypěstuješ doma poklidíš a kdoví co ještě ![]()
@Maky9887 píše:
Me by treba uplne stacilo par jablek na kolac dyt je to super
Jakoze mu budeš surovat koupelnu za par jablek jo?
@Padydady Co si najít spíše nějakého kamaráda ve svém veku a neco s nim podnikat?
@Padydady píše:
Zdarec švichni. Potřebuji znát více názorů na mojí myšlenku s náhradní rodinou.Jsem předčasný důchodce a jsem osamocen. Mám sice sourozence, ale oni mají svůj život. Bydlím v malém bungalovu s pozemkem. A tak si říkám, jestli bych si neměl najít nějakou náhradní rodinu na občasné návštěvy. Že by vypomohli s domácností a mohli využít zahrádku. Co myslíte?
Jakože se o sebe nedokážeš postarat sám? To by pak chtělo nějakou sociální službu.
Moje mamka kdysi takhle měla „náhradní babičku“. Úplně cizí paní ze stejného města, ke které mamka chodila po škole, aby nebyla sama doma. Navštěvovala ji pak i v dospělosti, až do její smrti.
Takže za mně skvělý nápad, myslím, že určitě najdete nějakou „rodinu z paneláku“, která by o podobnou kooperaci měla zájem.
@ka2ka píše:
jo to možná je super, až tu zahrádku okopeš, zasadíš a vypěstuješ doma poklidíš a kdoví co ještě
Dobrovolnictvi je uplne bezna vec, jsou lidi ktery to naplnuje
@Padydady píše:
Upřímně? Pokud bys byl 80 letý, ještě se o sebe postarající děda, tak si myslím, že by na tom nebylo nic divného, ale předčasný důchodce…takže je ti kolik 62?No nevím jestli by někdo chtěl takhle adoptovat do „rodiny“chlapa ve věku, kdy by mohl ještě brousit za manželkou. Chapu, že můžeš mít čisté úmysly, ale zase se na to člověk musí podívat i z druhé strany.
My takhle máme náhradní prarodiče - máme malé děti, chodí k nim jednou týdně, dcera tam i přespí, pomůžeme s čím je třeba, téměř denně jsme v kontaktu přes WA, je to paráda🙂.
@Eva2610 píše:
My takhle máme náhradní prarodiče - máme malé děti, chodí k nim jednou týdně, dcera tam i přespí, pomůžeme s čím je třeba, téměř denně jsme v kontaktu přes WA, je to paráda🙂.
Úplně cizí lidi? Nebo je znáte, jen nejsou příbuzní?
@Adull píše: Úplně cizí lidi? Nebo je znáte, jen nejsou příbuzní?
Asi začali jako cizí a teď už jsou známí. Jedna moje známá si adoptovala babičku z DD. Já mám sice pokrevního vnuka, ale myslím, že se obohacujeme a plním jinou úlohu než jeho otec (nejsem tak přísný ap.).
@Adull píše: Úplně cizí lidi? Nebo je znáte, jen nejsou příbuzní?
Tak nejdřív byli cizí a teď už nejsou. Bereme je jako členy rodiny.