Separační úzkost u psa

73
21.9.14 11:52

separační úzkost u psa

Ahoj,
potřebuji poradit, náš pes trpí separační úzkostí (když je sám pořád vyje, pomočí se nebo udělá bobek).Má někdo zkušenosti jak to odstranit a za jak dlouho se to dá odstranit???Jde to vůbec odstranit??Pes má rok a koupili jsme ho v 7mi měsících-zřejmě nebyl naučen samostatnosti a teď se to stupňuje. díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
933
21.9.14 12:18

Nás pes ma rok a děla to furt nevíme co sním, sousedi si neustále stěžují jediné štěstí ze jsem na mateřské a jsem do a takže je sam minimálně ale když už je tak to stoji za to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.14 12:33

Pořídit mu kamaráda. Dalšího psa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1267
21.9.14 12:54
@marka3 píše:
Ahoj,
potřebuji poradit, náš pes trpí separační úzkostí (když je sám pořád vyje, pomočí se nebo udělá bobek).Má někdo zkušenosti jak to odstranit a za jak dlouho se to dá odstranit???Jde to vůbec odstranit??Pes má rok a koupili jsme ho v 7mi měsících-zřejmě nebyl naučen samostatnosti a teď se to stupňuje. díky

Zajdete se poradit na cvicak, resp. s nejakym vycvikarem. Hlavne mu v tech pokladech treba nemachejte cumak nebo netrestejte. Venujete se mu dostatecne? Zacala bych tim, ze psa poradne utaham a bude odchazet - na 5 minut do sklepa, na pul hodiny do kramu. Kdyz bude v klidu a bez nehod, obrovske jasani a chvaleni a velka mnamka. Kazdopadne bych se ale zasla nekam poradit. Muzete to zkusit probrat i s chovatelem, taky by Vam mohl dat nejaky tip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.9.14 13:02
@berry4 píše:
Pořídit mu kamaráda. Dalšího psa.

Jo a budou to dělat oba :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
21.9.14 13:03
@marka3 píše:
Ahoj,
potřebuji poradit, náš pes trpí separační úzkostí (když je sám pořád vyje, pomočí se nebo udělá bobek).Má někdo zkušenosti jak to odstranit a za jak dlouho se to dá odstranit???Jde to vůbec odstranit??Pes má rok a koupili jsme ho v 7mi měsících-zřejmě nebyl naučen samostatnosti a teď se to stupňuje. díky

Odcházet napřed na minuty, pokud je ticho chválit, dát něco dobrého. Pokud ječí, vlítnout na něj a dát např. novinami na zadek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
21.9.14 13:14

Upřímně-měli jsme takového psa, nešlo to odnaučit vůbec, nakonec jsme ho ze zoufalství dali ke kamarádovi, co měl psa, byl klid. Sousedi by nás už asi sežrali, co dělal, jen když jsem třeba odešla nakoupit…
Naše souseda má jorkšírku, je to to podobné přes kopírák, za rok ji odnaučili se pomočovat. To je vše. Jakmile někdo není doma, neskutečně řve, vyje, štěká, klidně 8 hodin v kuse.
Už chápu, co muslei prožívat sousedi s tím naším, protože já, když mám někdy v týdnu volno a potřebuji se vyspat, nejde to.
Mám chut´ toho psa regulerně zabít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
21.9.14 13:58
@katty89 píše:
Zajdete se poradit na cvicak, resp. s nejakym vycvikarem. Hlavne mu v tech pokladech treba nemachejte cumak nebo netrestejte. Venujete se mu dostatecne? Zacala bych tim, ze psa poradne utaham a bude odchazet - na 5 minut do sklepa, na pul hodiny do kramu. Kdyz bude v klidu a bez nehod, obrovske jasani a chvaleni a velka mnamka. Kazdopadne bych se ale zasla nekam poradit. Muzete to zkusit probrat i s chovatelem, taky by Vam mohl dat nejaky tip.

chovatelku jsem prosila o pomoc mailem, ale nereaguje ani na telefon ani na mail, nevím co si o tom myslet. Zkoušela jsem odcházet po chvíli se vrátit, natahovat intervaly-týden jsem měla dovolenou, vydrží max 15 min. neřvat, pak jsem musela do práce a je to pořád stejné, ne-li horší. musela bych být doma asi pár měsíců aby se to odnaučil :nevim: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
13.3.19 17:45

Separační úzkosti se určitě zbavit dá :) Akorát někdy je to těžší, záleží, jak moc silnou úzkost daný pes má. Doporučuji se přečíst tento článek https://dogsitters.cz/…kosti-u-psa/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31798
17.3.19 09:52
@marka3 píše:
chovatelku jsem prosila o pomoc mailem, ale nereaguje ani na telefon ani na mail, nevím co si o tom myslet. Zkoušela jsem odcházet po chvíli se vrátit, natahovat intervaly-týden jsem měla dovolenou, vydrží max 15 min. neřvat, pak jsem musela do práce a je to pořád stejné, ne-li horší. musela bych být doma asi pár měsíců aby se to odnaučil :nevim: :jazyk:

Jak jste dopadli s pejsanem? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný