Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ona malá bobkuje na etapy, takže třeba za dopoledne to má někdy na 4×. Plínku pak musím vyhodit, i když je suchá. No co, tak budu muset vyhazovat
.
Madelen, ja pouzivam separacky do latkoviek prave kvoli tomu, ze plienka je mokra a prdelka uplne sucha, a to pouzivam take obycajne lacne slovenske. Keby to nefungovalo, tak ich nepouzivam, preto mi nejde do hlavy, ze tvoja mala ma mokru ritku, co tak skusit ine separacky?
Ahojky,
Madelen víš proč jsem se nad tím pozastavovala, protože mi není jasný, za co se v jednorázovce ta separačka zachytí, protože jinak se přeci shrne, nebo ne
.
Je pravda, že mě malý kadí jedou z 3-4 dni a pak je to teda nálož, ale zase kaká vždycky ž kdž je rozbalenej ono se muprostě nelíbí být v pokaděný plíně, někdy to vypadá jako, že už nic, jám mu dám čïstou a on se ještě vykadí jako naschvál ( opravdu mám poc, že si z mě dělá srandu - no jo holt celej tatínek no
)
Jinak používám sepračky z téhož důvdu jako Kiwwi .
Nedalo mi to a udělala jsem pokus. Vzala jsem novou separačku, chytla za všechny 4 rohy a do vzniklého "korýtka " napustila vodu. No, voda by se v tom dala přenášet velmi dobře
.Téměř nepropouštěly. A z druhé strany taky ne. Po zmačkání a vyždímání to vodu pomalu propouštělo. Klidně si to vyzkoušejte. Tímto jsem se separačkami skončila. Mám zn. PROMINA. Třeba je to u jiných lepší.
Značku Promina neznám. Ale hlavně mi taky uniká smysl separačky v jednorázovce Mám pocit, že separačky se fakt vyráběj pro použití s látkovou plenou (a tam fungujou bezvadně, jak už tady holky přede mnou psaly).
Ahoj, prý se dá použít jako separační vložka nastříhaná deka Irma z Ikey… máte někdo zkušenost? Děkuji… ![]()
Dá. Ale já flís nemám ráda, takže flísový separačky nepoužívám a když už, tak spíš viskozové popoliny a rovnou to kdyžtak celý mrsknu do záchoda ![]()
U bambusové nějak postrádám smysl, mokrý to bude, vyhodit to nemůžu… ![]()
Dá se to vlaastně nastříhat z jakéhokoli tenkého fleecu
mě se to právě líbí - koupím to jen jednou a můžu to prát… až teda na tu nepraktičnost vzhledem ke kákání - ale náš malý kadí jednou týdně, tak to bych snad zvládla ![]()
Bambusová - myslela jsem, že fungují taky jako viskozové…
A dá se něčím nahradit vkládací plenka? Nějaký poskládaný ručníček… ![]()
@3HE píše:
A dá se něčím nahradit vkládací plenka? Nějaký poskládaný ručníček…
Jo, malý ručníček nebo žínka z Ikei. Balím to do čtvercovky.
Jinak teď jsem přes net koupila vkládačky, které šijí některé maminky, cca 40 kč kus a jsem po prvním ozkoušení spokojená. Plena není tak tlustá jako s tím ručníčkem. A pokud jsi ručně zdatná, můžeš si zkusit něco spíchnout ![]()
@Svistice Já jsem si koupila v tescu bambino mio - 3ks za 137kč, takže jsem za kus lehce přes 40kč… taky jsou dobré… ale dlouho schnou… ale to asi všechny vkládačky.
Oblečení nešiju, ale vkládačky bych zvládla - už jsem si nasbírala materiál, který na to použiju a určitě deštivé dny věnuji šití vkládaček ![]()