Separační vložky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
377
5.2.06 21:40

Separační vložky

Koupila jsem separační vložky do plínek, abych něco ušetřila. Použila jsem je párkrát a malá byla trochu opruzená a zadek úplně mokrej - jako kdyby seděla ve vodě. Funkce papírové plínky tím byla k ničemu. Takže jsem s nimi asi skončila. Jaké máte zkušenosti ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9356
5.2.06 22:01

Ahoj Madelen,já si myslím,že separační pleny jsou do látkovek.Tam se mi osvědčily perfektně.U staršího syna jsem je používala celou dobu co měl plíny,asi dva roky a bylo to super.Teď jsem pohodlná,tak jsem na látkovkách vydržela asi tři měsíce.Do papírovek mi smysl separaček unikl.Připadlo mi,že separačka má zachytit stoličku.Pak jsem to s látkovek nemusela škrábat dolů,ale vyhodila do wc.
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
5.2.06 22:06

Ahoj.

Separační plenky mě taky zajímají.Koupila jsem si je taky ale ještě nepoužila.Myslí že se mají používat až když je stolička tuhá(takže asi až s příkrmem).Je to tak nebo se pletu?

Martina a Tadeášek 9t2d

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
5.2.06 22:16

Martino,já jsem je u obou kluků používala od narození.Většina te řidší stoličky zůstane v separačce a nemusíš plínu potom tak moc máchat ve vodě než ji dáš do kýblu.A když je stolice tuhá tak je to úplná pohoda.Vezmeš,vyhodíš a spláchneš:-)
 Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
5.2.06 22:22

Tak já jsem separačky používala i do papírovek asi první dva měsíce. Davídek si totiž občas tak uprd, že trochu ušpinil i jinak suchou plenu a v tom případě to zůstalo na separačce, kterou jsem vyhodila a plenku použila dál. a pokud byla ta nehoda věčší tak se mu nic nelepilo na zadeček a opruzenej nebyl a to jsme používali různé pleny. Myslím, že opruzen je spíš z pleny než ze separačky.
 Tina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.2.06 10:48

Ahoj.
Taky jsem koupila separačky, a když jsem je vyzkoušela, když byla malá jen kojená, přišlo mi to úplně nanic.
Ale teď, když už přikrmujeme, tak je občas použiju (např. když vím, že bude kakat, nebo když měním plínu krátce před koupáním) a je to v poho.
Hovínko se vyhodí a plínka se dá použít znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
6.2.06 13:49

Ahoj Madelen,

já separačky začala používat před nedávnem. Malý ráno dost kadí, plenka není ani moc počuraná, takže bobky se separačkou vyhodím a plenku do dalšího kakání nechám - dopoledne máme jen 2 místo 4 plenek :lol: . Pokud se hodně pokadí nebo počůrá, tak to samozřejmě vyhodím vše :D . Jo a dávám je normálně do pampersek.
To je má zkušenost.
 Ahoj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
6.2.06 14:19

Ahojte holky,
a kde se ty separacky kupujou?
Diky Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kac
5049
6.2.06 14:42

aHOJ,
kupuji je v lekarne a jmenuji se Anicka. Je jich v jednom baleni 100 a stoji cca35 kc
 Kac+H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
6.2.06 14:44

Já jsem ty separačky koupila ve specializovaném obchodě s dětskými věcmi, ale skoro jsem je nepoužila, dala jsem je malé akorát asi 3× a zdálo se mi to o ničem, protože se ta separačka v pampersce zmuchlala, takže jsem vyhodila hned obě dvě. A teď kupuju úplně ty nejobyčejnější pleny z Tesca, 1 ks vychází cca na necelé 3Kč a když jich použiju denně max 5 ks, spíš 4ks, tak to dělá 15Kč za den, což mi nepřipadně žádná hrůza, než bych se s tím měla prát… :roll: A Míša z toho opruzená není, tak co, je jasné, že jsme taky začínali na Pamperskách, potom to byly fixies a skončili u Tescových, holt penízků ubylo.. :cry:
 Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
6.2.06 18:12

Separačky dávám taky do Pampers, protože malá má už tuhý bobany ( předtím by to bylo úplně zbytečný ) Určitě bych ušetřila, plínka se nezamaže a separčka se mi nezmuchlala. Ale prostě jí to drží prcku v mokru. Možná mám nějaký špatný, nebo je na to citlivější a oprudí se, no - nevím . Každý mimčo je jiný ale myslím si , že se separajdy vyplatí. Koupila jsem je asi někde v drogerce( cca 40 Kč -100ks), je to zn. Promina. Ale mám smůlu, že je nemůžu používat. Zkoušela jsem je asi 4× a pokaždé byl výsledek červená prcka :cry: . Ale ještě to vyzkouším. A píšou, že jsou jak do látkových tak do papírových plínek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
186
6.2.06 22:21

Ahojky,

nevím jaký smysl má používat separačky do jednorázovek :roll: :?

My používáme látkové plenky popolini (forté i biobavlnu) i čtvercovky (balím na draka)+ do toho dávám popolini froté 60×60 nebo plenky Bambino mio (z kalhotek jsme vyrostli a tak používáme jen plenky), popřípadě ručníky Näckten z Ikey (ty 40×60) - separačka se za ně pěkně obalí a tak se neposunuje.

Používám separačky od popolin, mají v krabičce (viskozové - jsou jemné a hezky odvádějí vlhko od zadečku) 100 ks za 113 - 125 Kč

http://www.plinky.cz/…116d06bf.jpg

a pak mají v roli (celulozové - jsou takové silnější a lepší na zacycení kakání - zachytí i tu řídkou vaječinu) 100 ks za 149 - 165 Kč (používám je i místo vlhčených ubrousků)

http://www.plinky.cz/…0154daf6.jpg

Separačky Bambino mio jsem ještě nevyzkoušela, ale měli by být podobné těm popo v krabičce jsou 200 ks za 249 Kč.

http://www.mamina.cz/…iner_big.jpg

Ještě jednu poznámku : Separační plenky anička a jim podobné se nesmí splachovat do záchodu protože se nerozloží na rozdíl od popolini a BM separaček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
6.2.06 22:31

Ja pouzivam ty separacky Bambinomio, ale to latkovek BM. Pokud jsou procurane, daji se jeste 5× preprat a tudiz znovu pouzivat.

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
7.2.06 17:00

Lalwen,
ty separačky v jednorázovkách mají smysl ten, že když mimčo přebalíš a ono se tam za půl hodky vykaká, prostě to vyhodíš a plínu použiješ dál, protože ještě není počůraná. Předpokládám, že to má stejný smysl jako v jiných plínách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
7.2.06 18:29

No, u bavlnenek to ma trosku jiny smysl, asi proto jsme se nad tim pozastavily. Myslim, ze u papirovek se tim zas tak moc neusetri…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky