Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, beru již 8 let antidepresiva (Venlafaxin ráno a Lerivon večer). Léky zabraly, střídavě bylo lépe a hůře, podle toho, jakou dávku jsem zrovna brala. Měla jsem za to období jednu velkou depresivní příhodu, která se rozjela asi po roce na velmi nízkých až placebo dávkách. Vždy, když snížím dávky, začnu pocitovat úzkosti a trpím lehčí obsedantně kompulzivní poruchou. Na základě tohoto se domnívám, že léky budu asi bohužel muset užívat celý život. Ted jsem na min. dávkách, ale opět cítím, že mám problém. Co mne trápí, že vždy po zvýšení dávky naberu asi 5 kg. Četla jsem si názory na AD seropram/sertralin a spíše se po něm nepřibírá? Jaká je vaše zkušenost s tímto AD? A jak zabral? Trpím i nespavostí a opravdu mi ted neni veselo. Jinak je můj život s AD velmi kvalitní, ale bohužel, vždy po zvýšení léků trošku naberu a po snížení to nejde dolů. jinak cvičím, jím zdravě, ale na váhu to nemá vliv. Opravdu je to těmi léky (v těhotenství jsem vždy nějakou dobu nebrala a zhubla na svoji váhu. Napište prosím, že existuje AD po kterém se nenabírá. Děkuji