Sertralin a alkohol

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
2.5.22 10:25

Sertralin a alkohol

Prosím o zachování anonymu. Z důvodu úzkosti mi byl nasazen Sertralin 50 mg. Vy co berete dlouhodobě, dáte si občas nějaký alkohol? Nejsem alkoholik, ale mám ráda pivko a vždy jsme si s manželem v létě na zahrádce dali. MUDr mi říkal, že nemůžu alkohol na lexaurin, neurol ale na tyto antidepresiva můžu. Samozřejmě se nesmím opít pod obraz což nemám v plánu. Děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
2.5.22 10:37

Jedno pivko ti asi neuškodí. Ale nesmí to být každý den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7878
2.5.22 10:43

Jedno pivo asi ničemu neuškodí. Spíš jakékoliv psychické problémy a alkohol není nejlepší kombinace, bez ohledu na medikaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 10:55

A máte s tím zkušenosti? Kdyby mi to mělo dělat zle tak se tomu vyhnu. Ale mudr říkal, že se bát nemusím.

• Citovat
  • Upravit
25897
2.5.22 11:27

Tak to vyzkoušej, jinak to nezjistíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.5.22 11:36
@Anonymní píše:
A máte s tím zkušenosti? Kdyby mi to mělo dělat zle tak se tomu vyhnu. Ale mudr říkal, že se bát nemusím.

Slova lékaře ti jsou málo? Hlavně to navysazuj, když půjdete na zahrádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
2.5.22 11:50

Během léčby přípravkem Sertralin Actavis není vhodné pít alkoholické nápoje. To je v příbalovém letáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.22 12:19

Věřím doktorovi, ale nemyslím si, že on by ten lék bral, proto jsem chtěla zkusit poprosit vás jestli s tím nemáte zkušenosti. Příbalový leták jsem četla a není to pěkné čtení, přijde mi že už nemůžu nic :(

• Citovat
  • Upravit
4155
2.5.22 12:36

V dnešní době není problém si místo piva dát nealko pivo. A nemusíš se bát, jestli to něco udělá nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.2.26 10:46

Zoloft (sertralin)

Beru Zoloft (sertralin) z této ověřené lékárny - delivery-service24.com/categories/Depression/Zoloft , už delší dobu a u mě funguje opravdu dobře – mám ho nasazený hlavně kvůli úzkostem a vnitřnímu napětí, které mi dřív hodně zasahovalo do běžného dne (spaní, soustředění, neustálé přemílání). Postupně se to dostalo do rovnováhy, bez nějakých dramatických vedlejších účinků, takže za sebe říkám, že to byla dobrá volba.

Alkohol osobně nepiju, spíš z vlastní preference, ale obecně vím (a i lékaři to tak říkají), že malé množství alkoholu při sertralinu většinou nevadí, pokud se člověk neopíjí a ví, jak na to jeho tělo reaguje. Jedno pivo nebo sklenička vína občas bývá u hodně lidí v pohodě. Jen je dobré být opatrná hlavně ze začátku léčby – alkohol může zesílit únavu, motání hlavy nebo úzkost. A máš pravdu, že benzodiazepiny (Lexaurin, Neurol) jsou s alkoholem úplně jiná liga a tam je kombinace opravdu problém. Takže s mírou, poslouchat svoje tělo a nic nepřehánět 👍

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat