SOS rada zkušenosti s antidepresivy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
AD jsem brala rok a půl a rozhodně se mi svět nezplostil a neměla jsem utlumené emoce. Naopak -konecne jsem začala spát a znovu se radovat.
- Citovat
- Upravit
Antidepresiva jsou výborná záležitost. Pokud mas vážně deprese, bylinky už nepomohou. Něco si o nich zjisti, to, co pises ty, jsou nesmysly. Já je mám 4 měsíce, výrazně se mi ulevilo. Ale než opravdu zaberou, trvá to tak minimálně tři týdny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já si myslím že nemám deprese, mám pocity radosti když nemám úzkosti, baví mě něco dělat ale ty úzkosti jsou někdy nesnesitelné.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Já si myslím že nemám deprese, mám pocity radosti když nemám úzkosti, baví mě něco dělat ale ty úzkosti jsou někdy nesnesitelné.
AD fungují i proti uzkostem. Ta deprese by mohla přijít, pokud se úzkosti včas nezaleci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moderni antidepresiva funguji prevazne tak, ze te neutlumi, toho se neboj. A uzkost lze taky lecit, nekdy staci terapie, nekdy chce medikaci, nebo oboji. Psychiatrie i psychologie ma dnes spoustu nastroju, porad je tam spolecenske stigma, ale casto zbytecne lidi brzdi ve vyhledani ucinne pomoci. Drzim palce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jestli to máš z lékárny bez předpisu, tak to nejsou antidepresiva.
A ano, dobře zvolená antidepresiva ti pochopitelně s úzkostmu pomůžou a ne, neutlumítě - tlumí sedativa jako je neruol a spol,. To nechceš brát, ty jsou návyková.
Klasická antidepresiva návyková nejsou ahlavně netlum emoce a nekradou duši. Jen tě vrátí do neutrálu, takže budeš moci normálně fungovat. A ideální je je kombinovat s psychoterapii, protože léky sice srovnají rozhozenou neurochemii, ale nenaučí tě s úzkostá pracovat, porozumět tomi kde se vzala a co dělat jinak, aby ti už nekralda tvůj život.
Než se odhodláš využít odbornou pomoc (což je nejspolehlivější cesta ven z toho pekla co je teď v tvé hlavě), tak se přidej do skupiny ve tvém okolí, kde jsou lidi co se právě s poporodní depresí (to zahrnuje i úzkosti) potýkají, tak jako ty.
https://www.facebook.com/…vmamy/groups
jinak tedy ty léky si nech napsat od psychiatra, zejména pokud ještě kojíš. Ano - s funkčními, vhodně zvolenými antidepresivy se dá normálně kojit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky prosím radu, na začátku roku jsem porodila, těhotenství plné zdravotních potíží, když už se člověk bál jít na záchod podívat jestli opět krvácí, po porodu opět zdravotní potíže s rozpadlym poporodním šitím. Už ke konci těhotenství jsem cítila úzkosti, pocity smutku a teď po porodu to trvá. Jsou dny kdy jsem ok a pak to přijde a je mi strašně, přitom nemám důvod, malej je zlato, stejně tak manžel i rodina pomáhá. Vykoupila jsem lekarnu ale nic nepomáhá, tak jediný co zbývá jsou antidepresiva. Mám z nich strach, bojím se jak mi bude než zaberou a zároveň se bojím že mi utlumí i ostatní emoce (radost, štěstí…). Děkuji za odpovědi a prosím ponechat anonym. Ještě kdyby měl někdo zkušenosti s úzkosti a vtiravymi myšlenkami budu ráda. Pěkný den