Antikoncepce a poporodní deprese
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Anonymní
Napsat příspěvek
Reakce:
Velikost písma:
Janli
7.3.22 08:34
Může to být antikoncepcí a stejně tak to může být jen vyhoření na rodičáku. Zkus antikoncepci vysadit a uvidíš. Můžete používat pesar v kombinaci se spermicidním krémem.
- Citovat
- Upravit
7.3.22 09:33
Já jsem po porodu začala na hormonální antikoncepci reagovat úplně jinak a opravdu mi způsobovala deprese.
Ale jak píše Janli - může to být i vyhoření a HA je v tom třeba nevinně. Zkus vysadit a uvidíš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, je možné, že by antikoncepce způsobovala moji náladovost, která už hraničí s depresí?
Jsem téměř půl roku po porodu. Po porodu klasické zvykání a výkyvy nálad v době 6N, které odeznělo. A já se těšila a radovala z miminka. Po necelých 3 měsíců po porodu jsem začala brát antikoncepci. Beru ji 4 měsíce a poslední 2 - 3 týdny je to se mnou jako na houpačce. Ale totálně…
Jsem náladová, hned se naštvu, nebaví mě starat se o dítě mám spíš jako povinnost. Nejhorší je, že mu mám občas za zlé, jak po porodu vypadám a váha se nehne (i když mám vyvážený jídelníček - kalorické tabulky a pohyb). Všichni tvrdí, jak mám hodné dítě, které pláče občas a prospí celou noc, ale stejně si připadám, že mi skončil život. Je hrozně blicí, takže ani výlety teď v chladném období nepřichází v úvahu (většinu času bych strávila jejím převlékáním, bála bych se, že nachladne a s manželem by jsme si to stejně moc neužili).
A já nechápu, že jsem byla spokojená, šťastná máma zdravého miminka a teď jsem jak chodící ubrečená mrtvola. Takové dny nemám neustále, ale už tak 2× do týdne. Zbytek dnů jsem právě ta šťastná máma…
Může za tyto stavy, které mi nejdou ovlivnit antikoncepce? Jak jinak se chránit kromě kondomu a tělíska? Tyhle formy ochrany nechci a mám své důvody, tak je prosím nezmiňujte.
Díky a péči miminám zdar…