Pocit viny...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pocit viny...
Krásný večer,,,jdu si sem pro radu, možná pro útěchu…sama nevím…ale musim se s někým nestraným o tom pobavit…
Jde o mého syna. Už od začátku těhotenství byly problémy…Nakonec se syn narodil ve 33tt, půl hodiny po akutním sc přestla dýchat a dovezli mi ho..byli sjme bez sebe protože já nebyla schopná ničemo, ztratila jsem hodně krve, náběh na preemklapsii…bylo to veselý…po všem možném..jsme spolu po měsíci byli už doma…vše šlo skvěle…ale utkvělo mi prostě v hlavě nějakých 14 dní…které si hrozně vyčítám a nemužu se toho pocitu zbavit…Byl hrozně hodné a spavé miminko, jak byl nedonošený, tak prakticky jen jedl a spinkal…velmi často spal ve vajíčku či houpátku a já spala s ním nebo jsme si dělala svoje věci a to je co mě trápí…bojim se, že sjem ho tolik nechovala, nemazlila…dala jsem mu mlíčko a šup do vajíčku, postýlky, pod hrazdičku…kde si bud chvilku hrál nebo hend spinkal…a já si šla vařit, koukat na seroše, psát si s kámoškama…vyčítám si, že jsem ho třeba mohla mít víc na ruce…pak se to tedy otočilo a od té doby ho nedám moc z ruky…je mu 7 měsíců bio a 5 měsíců korigo…je vlemi šikovný…a všechno…ale já se s tím nemužu smíéřit, nějak si nepamatuju když byl to malé miminko a těch 14 dní si fakt vyčítám…nevim jeslti jsem to popsala dobře..jde to vlemi těžko popsat…muže to asi pochopit jen ten kdo ví o čem mluvím…tolik sjem si miminko přála a když se po 3 letech zadařilo…tak jsme raději koukala na filmy než abych no mazlila…:-/ Snad mě trochu chápate a dovedete mi některá pomoci :-/ (Psycholožce jsem to říkala…prý jen poporodní deprese…noo nevim…
čas se vrátit nedá.) Každopádně když ted vidim nějalkou maminku na fotce s novorozenmce, závidím jí…švagrová oznámila že je těhotná a já jí ot moc nepřeju..sama nevim proč…
![]()
Moc děkuji a omlouvám se za sloh… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Maminky mají dost často pocity viny, jinak je spousta maminek, co odloží miminko jak jde vařit, uklízet, jinak to ani nejde…ale místo psaní s kamarádkama si s prckem raději hraji ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Fakt se netrap něčím, co už neovlivníš. Kdyby ti neustále plakal a neměla by jsi zase vůbec žádný čas na sebe, tak si myslím, že by jsi taky mluvila jinak.
Já například po porodu, první 2 - 3 měsíce jsem si říkala, že jsem udělala „chybu“ (dcera byla plánovaná), i přestože jsme se oba na dítě s manželem cítili připraveni. Mám pořád poporodní kila, trápilo mě dost silné poporodní blues a pořád jsem přemýšlela nad tím, že jsem měla s dítětem počkat ještě minimálně 2 roky.
Miluju jí nade vše, ale v mateřství jsem se nenašla a i když se mi to neříká snadno, tak dcera bude zřejmě jedináček, protože tohle období je pro mě úplně šílený, i když je dcera moc hodné dítě.
Každý má něco…
- Citovat
- Upravit
nic si nevycitej. Měli jste těžký start. Třeba moje první se chovat ani nechtěla. Na začátku sme bojovali s kojením. Byla to šílená změna, říkala jsem si vždycky večer, že další den nedám, mám to úplně v mlze. Teď mám třetí mimčo 2m holčičku a když mám klid od těch starších tak si ji taky polozim vedle sebe a koukám na tv, nebo si čtu. Teď ji mám teda na rukách, protože ji trápily prdy, ale už se těším až ji „odhodim“ a budu mít chvíli oddech. Neboj, to bude dobrý. Počkej až začne běhat a odmlouvat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslim, ze pokid miminko nervalo, tak bylo spokojene v lehatku, hrazdicce.. bylo nakojene, nebyla mu zima, bylo v cistem. predpokladam. sve potreby melo splnene - jinak by plakalo. nekdy se ten vztah mama-dite musi vybudovat. neni to automaticky a i matka potrebuje cas vsechno vstrebat. nic si nevycitej.
- Citovat
- Upravit
@JancaS84 ahoj můžu se zeptat jak v mlze? nu protože to mám taky tak s kojením je to nějaká depka či psychoza? taky jsem ráda když ten den dám…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji za brzké reakce ![]()
Jwn pro úplnost..ano vždy byl čistý, nakrmený, prdíky netrápily, přebalený…odpoledne jsme s ním dost trénovala, takže v něčme přeběhl i normálně narozené děti…to psaní bylo když prostě spinkal…přijde mi, že každý má neustále miminko v šátku, miminko s nima spí, vaří, pere..prostě vše…u nás to tak nebylo no…ted večer je taky v postýlce, spí…a my máme čas pro sebe…pak se mrknu jinam a rodiče jsou s dětmi v posteli a nehnou se…pak mám pocit viny, výčitky…nevim co to je…možná jsem se ho na začátku bála tak moc milovat…
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mayaa007 no ono hrát s miminkem co mělo být ještě 3 týdny v bříšku…zrovna moc nejde…
Ted je to pochopitelně jiné…k pc se dostanu až večer když spinká…nebo když spí a já zrovna nespím taky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mayaa007 to jako já to vím, i přítel mi řiká, že si to blbě pamatuju, že jsme se furt mazlily a že když jsem 3 hodiny dělala něco jinýho když spal si nemužu vyčítat…ale já jsme prostě kráva…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mayaa007 Je to možný…člověk má nějakou představu a pak to je úplně jiné… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Katherine1995 každý měl jinou představu mateřství
ale podle mě se snažíme, co to jde…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedonošený mimino potřebuje především klid a spát. Ne chovat a patlat. Mozek potřebuje klid bez zbytečných podnětů, aby mohl dozrát. Proč myslíš, že inkubátory zakrývají dekou. Udělala jsi pro něj to nejlepší.
- Citovat
- Upravit
@Janli právě, ani jsem ho nemohla moc chovat když jsme za ním jezdila do Prahy…( nebyla jsme s ním kvuli covidu..né že jsme nechtěla jak mi je zazlíváno) fakt jde o nějakých 14 dní…možná, že to jen tak uteklo, že si nepamatuju jak byl maličký a ted když vidim fotky tak si to vyčítám… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit