Dotaz od prvorodičky, je to normální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
19
5.3.22 11:06

Dotaz od prvorodičky, je to normální?

Ahojte. Jsem 40+1tt a porod pořád nikde. Vím, že se často přenáší. Můj doktor mi v 3 dny před termínem řekl, že jsem otevřená na 5cm a že to brzy přijde. Doma v ten samý den odešla hlenová zátka, ale to je tak všechno. Nemám vůbec žádné bolesti, ani náznak bolesti, plodovka taky nic. Doktor si mě nechal ve své péči až do porodu, takže na kontroly do porodnice nedocházím. Kamarádky mě vystrašily, že s 5 cm už byli dávno v porodnici a že je divné že mě nechal jít domů. Jsem z toho nervózní, měla jste to taky některá podobně? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15995
5.3.22 11:39

5 cm a zadne kontrakce? To mi teda zvlastni prijde :think: Nepreslecha ses? Nerikal pul centimetru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 11:41

@beruska9 bohužel, nepreslechla, opravdu řekl 5cm, minulý týden jsem byla 3cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
5.3.22 11:41

Jo, chodila jsem na 4 - 5 cm otevřená celý týden :D Pak to teda byl fičák, praskla mi voda a za hodinu a půl byl syn na světě, málem jsem ho chytala na parkovišti před porodnicí :D Ber to tak, že už máš půl porodu za sebou :D Rodila jsem 40+3 nebo tak nějak, prostě pár dní přenášení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 11:43

@Michelle_M z toho mám právě strach, že to pak nestihnu ani do porodnice 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
5.3.22 11:46

@Lusy3

Noo, jako počítala bych s tím, že to pak bude rychlé. Tak mít všechno nachystáno a jakmile to přijde, tak neváhat a jet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
5.3.22 11:46

@Lusy3 : aha, tak to jo no…ono nekdy tezko rict, podle ceho to posuzuji, znamou nechali i s odtecenou plodovkou asi 2 dny, i kdyz vsude se clovek docte, ze ti smrdelo peknym pruserem, obvykle se do 24 hodin vyvolava, pokud se to nerozjede samo. Tak snad to brzy bude, jak pise @Michelle_M, pul porodu za tebou bez bolesti, to jen tak nekdo nema :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2905
5.3.22 11:51

8o Par tydnu jsem mela spotrebovany cipek a otevrena na 1 cm. Po 2,5 hodinach od prvni kontrakce jsem pri prijezdu do porodnice byla na 5 cm a sla na box. Take bych cekala ze to pak uz budes mit “rychle”.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
5.3.22 11:54

@Lusy3 neříkal CS 5??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
5.3.22 11:56
@Lusy3 píše:
@Michelle_M z toho mám právě strach, že to pak nestihnu ani do porodnice 8o

Byl to můj třetí porod, možná to k tomu taky přispělo. Každopádně, lépe býti připraven, než překvapen :D Měj všechno po ruce a nachystané, já blbka se musela ještě vracet domů pro papíry :roll: Už jen vypravit se z domu mi zabralo víc času, než jsem předpokládala, protože ze mě pořád teklo dost vody a bolesti byly od začátku celkem intenzivní a já vůbec neměla tušení, jak to mám sakra udělat s oblékáním :mrgreen: navíc jsem zazmatkovala a domluvila s našimi, že jim odvezeme starší děti, místo abych je poprosila, aby přišli oni k nám a pak už to byl jeden velký zmatek :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 12:09

@mad_Bella ne CS mám napsané v prukazce 10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 12:14

@Michelle_M Tak to je mazec 8o naštěstí vše mám připravené, vyplněné. Mám strach že nepoznám, prasklou plodovku :D. Já vím zní to blbě, ale jak jsem nervózní tak si připouštíme všechny scénáře :nevim:. Děkuju jinak za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 12:16

@beruska9 taky doufám a děkuju za odpověď :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4472
5.3.22 12:24

V tvém případě, když budeš mít jakékoli bolesti, ať už větší nebo menší, tak rozhodně jeď do porodnice alespoň na kontrolu.
Já byla měsíc otevřená na 2. V den porodu ráno na 3, skoro 4, večer mi praskla voda a dcera byla na světě do 2 hodin. Navíc po prasknutí vody mi začaly bolestivé kontrakce, kdy si nedokážu představit, že bych se ještě i kdyby s něčí pomocí dopravila do špitálu. Ale tak sanitka by to asi jistila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
5.3.22 12:40

@Paní.Norrisová určitě pojedu, víc mě děsí že nemám vůbec žádné. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie