Sertralin u dětí

Anonymní
22.10.12 22:41

Sertralin u dětí

Ahoj maminy, potřebuju znát názor na tento lék/antidepresiva, jestli někdo z vás má tu zkušenost u dítěte. Synovi to napsala doktorka-dětská psychiatrička, moc hodná, zkušená, protože syn bývá posl.rok takový „mouchy snězte si mě“,bez nálady, otrávený, a má malé sebevědomí, nevěří si, i když nemá důvod. Ale jinak je to fajn kluk..A dneska jsem byla ve škole za učitelem a říkal, že je syn často vztahovačný, má pocit, že se mu děti smějou, a že se po nich hned ohání, tak jsem si říkala, že bych mu zčala ty prášky dávat, dostal je už začátkem září, ale jak jsem je měla v ruce, tak se mi je nechtělo mu je dát..a teď nevím, mám mu je zítra začít dávat nebo ne :think:
Mamka mi totiž říkala, že je kdysi brala, a že první týdny byly dost nepříjemný, že měla pocit, že se jí „vaří mozek“,že prostě cítila v mozku, že je něco jinak, ale po pár týdnech prý už dobrý.
Tak já vůbec nevím, bojím se toho začátku, že mu nebude dobře, a já budu trpět s ním :(
Jestli máte zkušenost, prosím, poraďte! :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1497
22.10.12 22:47

Zda je davat diteti nevim, to bych, ac zdravotnik, nechala na posouzeni psychiatra, ale ja sertralin brala, cca 3 tydny jsem se citila porad stejne, pak uz mi bylo lip :kytka:
P. S. byli to druhy prasky, prvni typ mi nedelal vubec dobre. chvili trva nez si to sedne a najde spravna lecba.
drzim palce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mariannnka
22.10.12 23:56

Možná bude můj příspěvek malinko mimo od tématu, protože nevím o dítěti, které by antidepresiva bralo, ale princip se od dospělých lišit nebude. Nechtěla byste se synem zkusit nejdříve nějakou šetrnější metodu, jak mu psychiku „zvednout“ a skutečně ozdravit? Kvalitní psychoterapii, kineziologii, homeopatii? Používat psychiatrické léky už od dětství mi přijde z dlouhodobého hlediska hodně nebezpečné. Potlačování symptomů není léčba, chce to pátrat po skutečné příčině stavů, jedině pak je možné dojít ke skutečnému vyléčení a vyrovnaném psychickému stavu. Léky jsou sice pohodlenějí řešení, ale rozhodně ho nepovažuju za efektivní. Držím palce Vám i synovi.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.12 00:13

Také mě napadla homeopatie, asi se poohlédnu po něčem takovém. Paní doktorka na mě působila dojmem, že ví dobře co dělá, chtěla to synovi dát zatím jen teď na podzim, že pak se uvidí, a že je možné, že pak už nebude třeba to brát :nevim: Že mu to zlepší náladu, bude spokojenější, a ten serotonin, že je látka, kterou produkuje tělo samo, jen někdo méně. Mně přímo řekla, ať se toho nebojím, a ať jí po týdnu zavolám, jak to syn snáší. Ale nemůžu si pomoct, mám z toho blbej pocit, zvlášť po tom, co mi řekla mamina, i když na každého to působí jinak :nevim:
No zítra mu nic rozhodně nedám, počkám na kontrolu začátkem listopadu a ještě se na to poptám.
Seběvědomí se mu snažím zvyšovat pořád, snažím se ho hodně chválit a povzbuzovat, ale i když mi to odkýve, myslí si své. Taky si myslím, že je to tím, že pomalu půjde do puberty…a ty hormony v těle mu trochu blbnou :think:
Jinak děkuju za názory ;)

• Citovat
  • Upravit
mariannnka
23.10.12 00:37
@Anonymní píše:
Také mě napadla homeopatie, asi se poohlédnu po něčem takovém. Paní doktorka na mě působila dojmem, že ví dobře co dělá, chtěla to synovi dát zatím jen teď na podzim, že pak se uvidí, a že je možné, že pak už nebude třeba to brát :nevim: Že mu to zlepší náladu, bude spokojenější, a ten serotonin, že je látka, kterou produkuje tělo samo, jen někdo méně. Mně přímo řekla, ať se toho nebojím, a ať jí po týdnu zavolám, jak to syn snáší. Ale nemůžu si pomoct, mám z toho blbej pocit, zvlášť po tom, co mi řekla mamina, i když na každého to působí jinak :nevim:
No zítra mu nic rozhodně nedám, počkám na kontrolu začátkem listopadu a ještě se na to poptám.
Seběvědomí se mu snažím zvyšovat pořád, snažím se ho hodně chválit a povzbuzovat, ale i když mi to odkýve, myslí si své. Taky si myslím, že je to tím, že pomalu půjde do puberty…a ty hormony v těle mu trochu blbnou :think:
Jinak děkuju za názory ;)

To je medicínský pohled - že za takovými stavy stojí nedostatek serotoninu a je to tedy považováno za příčinu depresí. Ale ta nerovnováha chemického prostředí v mozku je také něčím způsobena, něčím, kam chemický lék dosáhnout nemůže a čeho je nutné se dopátrat, aby mohla být odstraněna ta skutečná příčina a s tím se dosáhlo i vyrovnání a rovnovážnosti stavu ve tvorbě hormonů, které si pak tělo může tvořit samo. Já osobně nevěřím na „dočasné“ užívání psychiatrických léků s tím, že je pak možné je vysadit a bude hej. Právě proto, že se tím neodstraní ta pravá příčina, ale pouze důsledek. Vyhledala bych si někoho s pozitivními ohlasy ostatních pacientů a pustila bych se do hledání „jádra pudla“. Důležitá je ale určitě spolupráce - chtít musí syn. A podstatnou roli také hraje kvalitní, vyvážená a zdravá strava.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.10.12 08:20

Ahoj, sertralin mam vyzkouseny na sobe. Akceptovala jsem ho vyborne a vysadit take nebyl problem, z depresi me dostal. Ja za sebe radim neotalet a lecbu zacit, pokud nechces davat antideppresiva, tak zkus prirodni leky, ale res to, Ty stavy nejsou nic prijemneho.

• Citovat
  • Upravit
17221
23.10.12 09:08

Jeho stav by mohl být třeba i důsledkem nedostatku hořčíku, vápníku, jódu nebo železa. Dělali mu rozbor krve, ve kterém se na tohle zaměřili, nebo mu rovnou lupli antidepresiva?

Ještě dodám, že v našem případě byl docela boj doktorku přesvědčit, aby odběr a rozbor udělala (pravila: „z rozboru krve nic nezjistíte“) - vlasně jsme nakonec zařídili odběr přes známého doktora - a ukázalo se že syn má naprosto katastrofální nedostatek železa a vápníku měl taky míň než by měl mít. S laboratorními výsledky jsem pak šla za pediatrou a ta mu už bez řečí napsala dvě balení „aktiferinu“(železo), vápník vůbec neřešila, takže ten jsem si koupila bez receptu. A synovi se po týdnu užívání železa úplně změnila povaha - začal se zajímat o činnost dětí ve školce a začal zkoušet nové věci, usmíval se a běhal s dětma (do té doby ve školce, doma i venku jen seděl, koukal kolem sebe a nic nechtěl sám dělat).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí