Syn úplně ignoruje po rozvodu otce

49
20.10.12 19:00

Syn úplně ignoruje po rozvodu otce

Jsem rozvedená. Můj syn 13 let se úplně odstřihl od vlastního otce. Nezvedá telefon, když volá, odmítá k němu chodit na víkend, mluví o něm stylem, že je mi až trapně. Když o tom s ním mluvím, tak mi řekne maximálně, jak jsem si mohla takového ubožáka vzít. Když já jsem s ním nechtěla žít, tak proč mu přikazuju se s ním stýkat, že on má stejné právo se rozhodnout jako já. Nebyl to alkoholik, ani agresor, ale rád si doma zvyšoval sebevědomí řvaním na mě a na syna. Ve společnosti a v práci neprůbojný, mouchy sežerte mě, ale doma si hrál na vládce. Vydržela jsem 15 let a protože ze syna udělal hromádku nervů, která se bojí cokoliv udělat, protože zase přijde řev a výčitky, rozvedla jsem se. Mám nového muže, kterého syn miluje a říká mu tati. Po tom starém ani nevzdechne. Jenže, já vypadám, že jsem ta mrcha, která manipuluje dítě. Ex neustále vyhrožuje a já nemám vůbec klid. I okolí a rodina nevěří, že puberták může milovat cizího chlapa a nenávidět vlastního. Mám se na to vykašlat nebo řešit problém s psychologem? Je to hrozné, ale on svého otce fakt nepostrádá, na druhou stranu je jasné, že otci syn určitě chybí. Má to nějaké řešení, abych se časem nezbláznila?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Mi24
20.10.12 19:14

Já bych to nechrotilo…ještě si zničiš vztah se synem když ho budeš nutit k otci…a jestli dá ex k soudů že mu braníš ve styku tak normalní soudce si popovída i s tvým synem a popta se syna zda chce jít k otci či ne…a znám pár případů kdy dítě ma radší cizího otce než vlastní..štvi to 13letého syna nepředělaš bud si k sobě cestu najdou nebo ne..v klidu..

• Citovat
  • Upravit
14090
20.10.12 19:20

No co já vím tak děti od 12cti let se můžou sami rozhodnout kde budou a kde ne :roll: Pokud má syn, takovýhle strach z otce po tom všem co se u vás dělo a nechce tam rozhodně bych ho nenutila… Otci bych to vysvětlila tak jak jsi napsala sem, že ho k němu snad nepotáhneš násilím, on sám nejspíš dobře ví jak to u vás vypadalo… a okolí si může trhnout nohou, je to tvůj syn a děláš to kvůli tomu, že prostě nechce a nutit ho nebudeš..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3481
20.10.12 19:27

Můžeš projevit dobrou vůli a jít s oběma k mediátorovi, ten by mohl jejich vztah zlepšit, nebo prostě uzná, že to nemá cenu. Pak to má význam i u soudu, kdyby na něj došlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
20.10.12 19:29

Nas mamka nutila jezdit po rozvodu k tatkovi a vycitame ji to s brachou dodnes.....fakt nejhorsi chvile :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.10.12 19:32

Holky děkuju, já to v sobě vím, že ho nemůžu a nechci nutit, ale jsem zblblá jak pořád čtu na internetu, že dítě potřebuje oba rodiče, pokud to není kriminálník, tak je pro syna dobré mít vztah s otcem. Jak jsem povinná dítě připravit a motivovat, aby se těšilo na návštěvu k otci, ale ono to fakt nejde. Klukovi ted doma nic nechybí. Můj muž nedělá rozdíl mezi svým 13 letým synem a mým, takže oni jsou ted jak dvojčata. Máme v péči oba kluky, můj má konečně milujícího tátu, mužův syn mi říká mami, pořád se doma všichni objímáme a máme se fakt rádi. Cizí nevěří, že jsme vlastní a nevlastní. Děti našly co jim chybělo a původní rodiče zůstali najednou sami a nechápou PROČ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31288
20.10.12 19:48

Má právo na otce prdět. Není to tříleté dítě, které se dá lehce vmanipulovat do nenávisti otce, takže bych respektovala jeho názor a i rodina to musí pochopit, že puberťáka těžko manipuluješ někam, kam on sám nechce…

maximálně bych syna požádala, jestli by mohl například napsat dopis, ve kterém by napsal, proč otce ignoruje (i on sám si aspoň utřídí myšlenky) a ten pak v případě potřeby otci ukázat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.10.12 19:49

Ach jo, to je smutná situace :? :?
Hele napíšu ti mojí zkušenost. Já mám za manžela muže, který má z předch. manž. syna. Rozvedli se, když mu bylo 13. Mým manželem opovrhoval, mnou taky, mě nemusí dodnes. Ale jinak jeho vztah k mému manželovi se během let (je mu 19) celkem zlepšil a tak nějak to jde :-) Občas k nám přijde. Jako musím říct, že mého manžela neposlouchá - jenže problém je, že on neposlouchá nikoho :-)
Takže… v tvém případě se obávám, že náprava se konat nebdue. Jestli se jeho otec chovat k synovi celý jeho život takto, to prostě spravit nejde. Budeš se muset obrnit, hodit to za hlavu…
Jsi dobrá ale, že to vůbec řešíš, že se snažíš :palec: :palec: :palec:

• Citovat
  • Upravit
31288
20.10.12 19:51

A vy už máte soudně stanovené návštěvy? pokud ano, tak rozhodně zajít na sociálku, tam vylíčit situaci a poradit se co dál, aby tě pak ex nepopotahoval po soudech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.10.12 19:53

@samsona - já bych taky určitě nechala právo dítěte se rozhodnout, jestli chce otce vídat, určitě by mi bylo jedno, co si nějaké ex nebo jeho rodina myslí…ale nějak nerozumím, jestli se předtím normáplně vídali a bylo to ok, a jestli to přišlo najednou, naráz - jakoby se něco stalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.10.12 19:56

@samsona - přijde mi to ještě, že je báječné, že se vám podařilo spojit se do funkční rodiny a to je hlavní. Možná syn chce tímto odmítnutím uniknout od vzpomínek, celou tu pasáž s vlastím otcem hodit za hlavu a najít emocionální stabilitu, kterou mu nová rodina a nový otec dává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49
20.10.12 20:12

Soudně je všechno vyřešené skoro dva roky, je to pořád stejné. Sociálka proběhla několikrát, ex si na mě stěžoval, ale byli tam rozumní, vysvětlila jsem jak a proč to tak je, psycholožka taky proběhla a všude po mně chtěli, abych manželovi pomohla a chodila na terapie s ním. On ale vidí problém jen ve mně, že jsem kluka rozmazlila a ted ho očkuju proti němu. Od mimina s ním kluk nechtěl být nikdy sám. Vždycky strašné scény, když jsem někam odcházela, nikdy mu syn sám nedal třeba pusu na dobrou noc, když jeli otcové se synama na výlet, ten náš s ním nikdy nechtěl jet a když jsme ho donutili, tak se tam přidal k nějakému strejdovi. Já jsem to celou dobu nebrala až tak vážně, já jsem mu lásku dávala a přišlo mi to normální, že je vztah otce se synem vlažný, myslela jsem, že kluk vždycky tíhne k matce. Jsem blbá, nemám bratra a doma jsme si city moc najevo nedávali. Já jsem malému ublížila, tím že jsem otce nechala aby na něho řval a podcenoval ho. Bývalému manželovi nechci pomáhat ted už s ničím a jediné co chci, aby akceptoval synovo rozhodnutí a dal nám pokoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
817
20.10.12 20:20

@samsona - myslím, že víc už pro to nemůžeš udělat, zkusila jsi spravit jejich vztah, ne vždy můžeme vše ovlivnit..a syn si vybral. Syn manželovi nastavuje zrcadlo, manžel se k němu choval určitým způsobem, syn ho odmítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
23.10.12 13:03
@samsona píše:
Když já jsem s ním nechtěla žít, tak proč mu přikazuju se s ním stýkat, že on má stejné právo se rozhodnout jako já.

A má pravdu, ne? Taky bych dobrovolně něšla za někým, kdo mě pravidelně ponižoval, vyčítal kraviny a hojil si na mě svoje ego. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
19.2.19 06:31

Hele, je to trochu od věci, ale napíšu jak to bylo u mě. Rodiče se rozvedli když mi bylo 6. Táta pak šel prácovat asi 100 km daleko. Jezdila jsem k němu od té doby co druhý víkend. Pravdou je, že na mě stejně nemival moc času. Často jsem se zabavovala sama. Ale zase si to u mě zwhlil tím, že každou návštěvu jsme byli v hračkářství :D Vztah byl ale ok.

Kdyz jsem přišla do puberty, začala se dívat po klukach a chtěla se účastnit víkendových vselijakosti s kamarády, tak začalo být zle. Já jsem se cítila v členěna, protože vše, co mi přišlo zajímavé, se dělo v pátek nebo o víkendu. A k tátovi jsem nechtěla. Kolikrát jsem seděla jako hromádka neštěstí a čekala na odvoz. Nicméně jsem jezdila.

Kolem 18, 19 jsem „dostala rozum“, ale po škole jsem se osamostatnila. Nejezdila jsem už tak pravidelně a když mi bylo 22, tak táta umřel. Takže asi tak. Dodnes mi chybí. Jak ráda bych se vrátila do těch let, kdy jsem k němu nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí