Co očekáváte od školy?

SAJ
17073
12.10.12 19:32

Co očekáváte od školy?

Pročetla jsem několik diskusí o školách a školácích tady na eMiminu a napadla mě otázka z názvu diskuse.
Takže co vlastně čekáte od školy a školního vzdělávání? Chcete aby škola děti naučila, zabavila nebo bavila? Chcete aby se děti hlavně připravily na další studium nebo preferujete jejich spokojenost a zájmové kroužky?
No a co pro školu svých dětí děláte vy, rodiče? Co úkoly? A co kroužky?

Jsem prostě zvědavá, je pátek a tak se pojďte bavit a diskutovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4885
12.10.12 19:37

Ideální by bylo, kdyby se něco naučili a přitom se tam i bavili :mrgreen:, a aby se obě děti dostaly na gympl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.10.12 19:38

Chtěla bych, aby měla škola příjemnou atmosféru, aby dcera chodila do školy ráda. Zároveň je podle mě důležitá i kvalita vzdělání. Netolerovala bych „teror“ ze strany učitelů, spíš, aby dítě dokázali něčemu naučit zábavnou formou a aby ho dokázali do dané problematiky vtáhnout. Tak já zřejmě očekávám školu hrou, to jsem ale naivní, že? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.10.12 19:39

1. škola by mě připravit žáky na další studium na škole a možná podáno zabavnou formou
2. preferuji spokojenost, zájmové kroužky muzou být ale i nemusí myslím si, že nejdůležitějšší je spokojenost žáků, aby je to bavilo, a taky aby ta škola něco naučila!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.10.12 19:39

Aby děti chodily připravený na výuku, měly pomůcky, aby rodiče spolupracovali a hlavně..abych je nemusela vychovávat místo nich.
učitelka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.10.12 19:40

Snem většiny rodičů je gymnázium, bohužel už málokdo si uvědomuje že pokud se dítě z nějakých důvodů nedostane na VŠ na pracovním trhu s gympláckým všeobecným vzděláním neuspěje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
12.10.12 19:40
@Lenka002 píše:
Ideální by bylo, kdyby se něco naučili a přitom se tam i bavili :mrgreen:, a aby se obě děti dostaly na gympl.

mohu s ezeptat, vím, že mě do toho nic není, ale oni chcou na gympl a nebo chceš aby tam šly z donucení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
12.10.12 19:42
@beeerush píše:
Chtěla bych, aby měla škola příjemnou atmosféru, aby dcera chodila do školy ráda. Zároveň je podle mě důležitá i kvalita vzdělání. Netolerovala bych „teror“ ze strany učitelů, spíš, aby dítě dokázali něčemu naučit zábavnou formou a aby ho dokázali do dané problematiky vtáhnout. Tak já zřejmě očekávám školu hrou, to jsem ale naivní, že? :lol:

Trošku jo. :D Já bych chtěla pro své děti kvalitní vzdělání, vedení k samostatnosti i k určitému návyku na dril a učení - no a k tomu i to, aby děti byly do školy „zažrané“ - což teda, upřímně, je pořádně naivní.
Zvlášť při těch experimentech ve školství v posledních letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
12.10.12 19:44
@tumpach píše:
mohu s ezeptat, vím, že mě do toho nic není, ale oni chcou na gympl a nebo chceš aby tam šly z donucení??

N ikdy bych děti nenutili do žádné školy, kam by sami nechtěli, syn i dcera jsou studijní typy a doufám, že půjdou na VŠ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16906
12.10.12 19:45

Všichni gympláci kolem mě se v životě chytli…s VŠ nebo bez.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.10.12 19:46

No na střední jsem si užil dost „drilu“ - zvlášť střední kolmé technické písmo (a já jsem částečný dyslektik a dysgrafik…); ale já jsem jisté formy drilu cílevědomě vyhledával. Už tehdy jsem byl za exota - jak by se asi tvářili dnešní náctiletí, kdyby se mnou sedávali v jedné třídě… :think:

Ještě si tak říkám - dcera zakladatelky má zajištěné jídlo, oblečení, teplo, střechu nad hlavou; má ve své blízkosti někoho, kdo za ni přebírá zodpovědnost (tím myslím rodiče…) Chybí jí vlastně něco? Nutí ji něco zařadit vyšší kvalt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
138
12.10.12 19:47

Ahoj dobrý dotaz…no co čekám od školy - aby mé děti něco naučila, taky bavila, připravila do budoucna na různé přijímačky a do života dala schopnost samostatnosti a zodpovědnosti, taky výběr kroužku je důležitý, mělo by si je dítko samo vybrat, co by ho bavilo a né tam chodit z nechutí, samozřejmě se může stát že se vám nebude kroužek líbit, to pak třeba probrat spolu. Úkoly samozřejmě napsat hned po škole, dbát na denní řád, pak to jde raz, dva. Hlavně spolu mluvit co ho zajímá a co ho trápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
12.10.12 19:48
@Jura007 píše:
Ještě si tak říkám - dcera zakladatelky má zajištěné jídlo, oblečení, teplo, střechu nad hlavou; má ve své blízkosti někoho, kdo za ni přebírá zodpovědnost (tím myslím rodiče…) Chybí jí vlastně něco? Nutí ji něco zařadit vyšší kvalt?

Jaká dcera? Nepleteš si diskuse? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
12.10.12 19:49

Holky já nemám rozhodně dítě školou povinné - 4 roky, ale tak celkově mě zajímá, jeslti jste před nástupem do první třídy něco svoje děti učily..
Myslím, už věci co se běžně učily ve škole.. Jako počítání třeba do 20, nějaké písmena, a třeba základy psaní- nějaké ty čárky, kroužky - náznak psaní..
Setkala jsme se s tím, že už 5 leté dětem rodiče ukazují číslice, písmena a atd. Švagrová před nástupem do první třídy dokonce už nacvičovala v sešitu pro předškoláky nějaké ty vlnky, kolečka, čárky, vyloženě jako jak se učí psát a prý musí děti umět napočítat před školou do 1O a sčítat..
Mám 4 letého, ale říkám si jestli už tak za rok něco učit, protože mi přijde, že okolo mám maminky co do školy vyloženě připravují..
A nebo jste to nechávaly na školu, základy, číslic, psímen, psaní

Příspěvek upraven 12.10.12 v 19:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
659
12.10.12 19:50

Ono záleží jestli je pro někho práce měšťáka nebo operátora perspektivní, v mém okolí pár takových známých bohužel mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí