Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminka má určitě nějakou formu psychické poruchy a odskáčou to děti, jak to tak čtu je mi dětí hrozně líto, mi to přijde skoro jako nějaká skrytá forma týrání - vykrmit dítě na 106 kg proboha..
Jinak nedávat dítě do školy je o hubu… nakonec jí je vezmou..školní docházka je u nás dosud povinná přece
Příspěvek upraven 28.09.12 v 11:27
Nejpsi pro deti je dostat se z dosahu mamy, ona si zvykne a oni se nauci byt bez ni, takze bych napsala nebo zavolala do skoly, ze jsou deti zdrave a ze je mama nechce posilat do skoly, protoze jsou na ne zli. Eventualne na odbor socialnich veci. Mimochodem ta obezita se opravdu jako tyrani bere
To vychovává další pěkné lemply do společnosti. Učitelce bych to asi napřímo nepráskla, spíš naznačila. Časem, jak říkáš na to stejně dojde, že se začne socialka zajímat.
Nahlásit ve skole i sociálně. Chudáci děti. Budou mít problém se zařadit do spolecnosi
Tak nez jsem docela do 106 kil, tak jsem si rikala, ze teda chudak deti, ale co s tim, ale aby dite vazilo v 5. tride 106 kilo mi nejen prijde nemozny - jak vypada??? ale to uz opravdu hranici s tyranim a ja bych mozna dala kamaradstvi stranou a naprasila je. Ono jestli bude mit hodne zameskanejch hodin, matka nebude se skolou komunikovat, tak to stejne budou muset brzo zacit sami resit se socialkou.
Příspěvek upraven 28.09.12 v 11:31
Taky myslím, že má maminka nějakou poruchu a že to odskáčou děti, ale v tomhle je hrozně těžké radit.. Je jasné, že ti na ní i na dětech záleží, ale ať zasáhneš jak zasáhneš tak musíš počítat s tím, že se ti to dřív nebo později „vymstí“.. A co tatínek, babičky? S nima se nedá nějak rozumně promluvit??? Nebo je s dětma úplně sama?
Já už o tom přemýšlím delší dobu. Ty děti jsou svým způsobem opravdu chudáci.
Navíc ted mají barák zabavený exekutorem, takže mi psala, že se budou stejně stěhovat a že je dá do jiné školy. A já mám pocit, že jí to akorát hraje do karet, že se odstěhují a děti už do žádné školy nepřihlásí.
Zakl.
Kamarádka je určitě nemocná. Souhlasím s tím, že její chování je svého druhu týrání. Schválně je dělá na sobě závislé. Nemyslím, že by sociálka děti rovnou odebrala, tuším, že prvně se to řeší nařízením dohledu (a v rámci toho třeba nějaké terapie). Ale dělat se s tím něco musí. Já bych to hlásila. Měla jsi snahu to řešit domluvou kamarádce, ale na tohle normální člověk pochopitelně už nestačí. A ty váhy dětí mě teda fakt šokovaly ![]()
Je mi těch dětí strašně líto, tohle si určitě nezaslouží. Kdyby jim maminka školu neznepříjemňovala, určitě by se jim tam líbilo.
A co ty s tím, jsou dvě možnosti, buď to nechat plavat a doufat, že to časem škola prokoukne, což já bych asi neudělala, když bych viděla, že ty děti defakto ničí a nebo ji prásknout, buď ve škole nebo na sociálce a oni s tím snad něco udělají.
A ta váha to je teda hrůza, při těhotenstí jsem měla 71 kg a měla jsem co dělat to unést, co chuděrka holčička se 106kg.
@Anonymní píše:
Já už o tom přemýšlím delší dobu. Ty děti jsou svým způsobem opravdu chudáci.
Navíc ted mají barák zabavený exekutorem, takže mi psala, že se budou stejně stěhovat a že je dá do jiné školy. A já mám pocit, že jí to akorát hraje do karet, že se odstěhují a děti už do žádné školy nepřihlásí.
Zakl.
Tím spíš to asi řekni aspoň té učitelce ve škole… oni s dítětem posílají do nové školy papíry a tam by mohla aspoň upozornit at to hlídají… Mě spíš trápí ta obezita dětí- to je o zdraví..
@suik píše:
Tak nez jsem docela do sesti kil, tak jsem si rikala, ze teda chudak deti, ale co s tim, ale aby dite vazilo v 5. tride 106 kilo mi nejen prijde nemozny - jak vypada??? ale to uz opravdu hranici s tyranim a ja bych mozna dala kamaradstvi stranou a naprasila je. Ono jestli bude mit hodne zameskanejch hodin, matka nebude se skolou komunikovat, tak to stejne budou muset brzo zacit sami resit se socialkou.
Není to nemožný ona měla odklad a měří skoro 170cm. Vypadá strašně. Ale ty děti za to nemůžou. Ona jim sladkosti a brambůrky kupuje do zásoby, aby nestrádaly.
A rekla si nekdy, kdyz to je kamaradka, ji do oci co si o tom vsem myslis???
ucitelce bych to rekla, jak to je
Chudak deti…no take bych to videla tak, ze to je na socialku, kamaradka-nekamaradka…fuj, je to asi hnus, ale myslim, ze vsichni 3 potrebuji odbornou pomoc:-(
Mám kamarádku, která má dvě děti. Jedno chodí do páté třídy, druhé chodí od září do první. Děti jsou na ní strašně fixované, nebo možná spíš ona na dětech.
Takže dítě co začalo chodit do první třídy, nikdy nebylo ve školce, protože mi tvrdila, že by tam odsud uteklo a to ona nebude riskovat. Zařídila mu odklad, aby ještě nemusel nikam chodit, protože tak jako ona ho nikdo neohlídá. No a celé prázdniny mu cpala do hlavy jak je škola hrozná, že učitelka ho určitě nebude mít ráda, protože je zasedlá na to starší dítě a podobné bláboly. Dovedete si asi představit co se stalo první školní den..Kluka tam táhla násilím, ten řval jako by ho vraždili. Druhý den ona musela jít s ním a čekala tři hodiny na chodbě a chlapeček každých pět minut vybíhal ze třídy a šel se podívat jestli tam maminka opravdu sedí a čeká na něj. Třetí den byl úplná katastrofa, to už odmítal jít do školy úplně, takže si ho po první hodině odvedla domů a od té doby ve škole nebyl. Učitelkám řekla, že je nemocný a mně řekla, že ho do školy už nedá, protože ho nemůže takhle týrat.
Kluk je zdravej jako řípa, běhá normálně venku, akorát prostě když má jít do školy tak,,onemocní,,.
Současně s ním je doma to starší dítě co chodí do páté třídy, které prostě mamince řeklo, že když je doma on, tak bude i ono. Kamarádka to akceptuje a do školy neposílá ani jedno.
Ve středu jsme měli ve škole nějakou mimořádnou třídní schůzku. To starší dítě chodí s mojí dcerou do třídy a sedí spolu, tak se mi paní učitelka ptala jestli nevím co je s K. Já jsem si připadala jako blbec. Vím co jim je, ale nevím jestli to mám prásknout, že děti do školy nedává schválně, že jí mají omotanou okolo prstu.
Přijde mi, že by kamarádka potřebovala psychologa. Ty děti jsou tak opečovávané až mi to přijde, že je týrá. Neustále jim vymýšlí nějaké nemoci, nesmí běhat, skákat, protože by onemocněly a udusily by se. To starší dítě vodí až do třídy do lavice, odpoledne na ní čeká u třídy, vede jí na oběd, potom jí oblékne a za ruku vleče domů. Což mi u 12ti letého dítěte přijde jako extrém.
Nikdy k nim nesmí žádní kamarádi, ani oni nikam nesmí, protože by se uhonily a byly by nemocní. Nenechá je samotné ani na zahradě, protože by mohly utéct, nebo by je někdo ukradl.
Hrozně je vykrmuje. Je mi těch dětí opravdu líto. Holka je starší a váží v páté třídě 106. kilo, kluk v první váží 69..
Prostě je miluje tak až je zničí.
A ted mi poraďte co byste udělaly vy? Řekly byste učitelce, že je celou dobu nechává doma jen tak, protože má podplaceného doktora a ten jí píše omluvenky. Dělala to tak i loni. Nebo to mám nechat plavat..
Já už jsem jí kolikrát promlouvala do duše, že tahle to špatně dopadne, že jí ty děti nakonec vezme sociálka, ale ona to odkýve a stejně je do školy nepošle, prý na to nemá nervy, protože ve škole z nervů vždycky onemocní.
Anonym asi chápete..