Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Není to nemožný ona měla odklad a měří skoro 170cm. Vypadá strašně. Ale ty děti za to nemůžou. Ona jim sladkosti a brambůrky kupuje do zásoby, aby nestrádaly.
Víš mě u tohohle napadá… ta kamarádka potřebuje léčbu a viděla bych to klidně na psychiatra..a jestli je to fakt kamarádka, tak bys jí to měla říct… já od svých přátel očekávám, že mi klidně řeknou i nepříjemný věci, od toho je mám ..kdo jinej by měl..
Příspěvek upraven 28.09.12 v 11:38
@mmonica píše:Řekla jsem jí co si myslím, ted už jsem na ní byla opravdu hnusná, protože ta větší se s tím teoreticky nějak popere, že je doma, ale co ten malej v první třídě, kde záleží na každém dnu aby něco pochytil. A ona mi slíbila, že zkusí školu tady u nás na vesnici, je tu hodná ředitelka, nechala by jí tam nějaký čas sedět s ním ve třídě, aby si zvyknul..a co myslíte? nechala ho doma. A už mi pro jistotu nebere ani telefon.
A rekla si nekdy, kdyz to je kamaradka, ji do oci co si o tom vsem myslis???ucitelce bych to rekla, jak to je
Taky bych to nahlásila na sociálce a ve škole. Paní je asi nemocná a potřebovala by k nějakému odborníkovi. Nebo nebylo by dobré si promluvit s jejím manželem?
Ale to by asi nic neřešilo a tvá kamarádka by to otočila proti tobě, v každém případě to chce hned jednat, protože tohle jednání může dětem velmi ublížit.
Mám podobnou zkušenost, moje babi loni, když dcera nastupovala do školky, tak ji furt vykládala o prázdninách né školka, ale že je to škola
že ji bereme dětsví, že je tam špatně
tehdy jsem babku tak zpucovala, že ještě jednou ji takovou blbost řekne a dcery mají zákaz s ní být osamotě bez mého nebo manželového dohledu, protože tohle jim říkat nebudu a nebudu jim zhnusovat školku ani školu
.
@Anonymní píše: Řekla jsem jí co si myslím, ted už jsem na ní byla opravdu hnusná, protože ta větší se s tím teoreticky nějak popere, že je doma, ale co ten malej v první třídě, kde záleží na každém dnu aby něco pochytil. A ona mi slíbila, že zkusí školu tady u nás na vesnici, je tu hodná ředitelka, nechala by jí tam nějaký čas sedět s ním ve třídě, aby si zvyknul..a co myslíte? nechala ho doma. A už mi pro jistotu nebere ani telefon.
tak to ma opravdu problem a na tvem miste, bych ucitelku pozadala o osobni schuzku a v klidu ji rekla co vim
To se asi nedá řešit přes telefon …ale prostě rozhovor.. něco jako vidím to takhle a takhle -zlob se na mě nebo ne, buď ze sebou něco uděláš nebo se já nedokážu dívat jak ničíš vlastní děti …jo a vyjet jí na netu články o riziku dětské obezity ![]()
I když to nenahlásíš ty, musí to nahlásit škola… A nepřihlásit dítě do jiné školy nemůže. Funguje to tak, že když na stávající škole oznámíš, že jde do jiné, tak stávající škola dítě přesto pořád bere za svého žáka až do doby, než se jim ozvou z nové školy a chtějí po nich papíry. Když ho nikam jinam nepřihlásí, nikdo se jim neozve a tudíž berou dítě stále za svého žáka, který neplní docházku a hlásí to sociálce.
Každopádně je to chování matky patologický a dětí je mi upřímně líto!
Já myslela, že poslední (ten předškolní) rok je ve školce povinný
…
Určitě bych to nenechala jen tak. Maminka by potřebovala psychiatra a děti minimálně psychologa a obezitologa. Nahlásila bych to ve škole, nebo dala anonymní udání na sociálku. Nebo z toho bude mít maminka jednou pěkný malér a co vyroste z dětí si vůbec neumím představit… ![]()
Odpovídám na úvodní příspěvek…
K té obezitě. V páté třídě jsem vážil nějakých 53 kilo a připadal jsem si strašně neohrabaný, dokonce jsem dostal i přezdívku „Pupek“… (pokud ta holčička váží dvojnásobek, tak to si fakt neumím představit.) No a když se naskytla možnost s tím něco dělat, tak jsem výsledek poznal už za dva roky. V sedmé třídě jsem držel školní rekord ve sprintu na 60 metrů (8,4 sekundy), což jsem si předtím neuměl ani představit…
No a to "něco… Mezitím jsem jezdil minikáry. Tam se hodila vyšší váha - a musel jsem si vypěstovat silný odraz v pravé noze. Takže posilovat stehenní svaly, běhat atd…
Co by asi říkala ta maminka, když by její děti přišly s tím, že chtějí běhat a hubnout???
Nemáte i společnou dětskou dr. ta by přece taky měla konat, dyť není normální, aby tolik děti vážily, to musí být podezřelé i té dětské, ale zas záleží co jí matka navykládala a jestli tam vůbec chodí, že ![]()
Matka je labilní a nemocná, já bych to učitelce řekla na rovinu, ani bych takovou kamarádku co ničí své děti mít nechtěla.
ta váha je teda něco ![]()
a jak to dělala s tím klučinou ty čtyři předchozí školní roky? to chodil nebo ho taky měla pro nemoc furt doma? nebo to začalo až letos? kdyby to bylo déle, tak už to škola určitě řeší ne?
@Jura007 píše:
Odpovídám na úvodní příspěvek…
K té obezitě. V páté třídě jsem vážil nějakých 53 kilo a připadal jsem si strašně neohrabaný, dokonce jsem dostal i přezdívku „Pupek“… (pokud ta holčička váží dvojnásobek, tak to si fakt neumím představit.) No a když se naskytla možnost s tím něco dělat, tak jsem výsledek poznal už za dva roky. V sedmé třídě jsem držel školní rekord ve sprintu na 60 metrů (8,4 sekundy), což jsem si předtím neuměl ani představit…
No a to "něco… Mezitím jsem jezdil minikáry. Tam se hodila vyšší váha - a musel jsem si vypěstovat silný odraz v pravé noze. Takže posilovat stehenní svaly, běhat atd…
Co by asi říkala ta maminka, když by její děti přišly s tím, že chtějí běhat a hubnout???
Ty jo Juro já bych řekla, že tu matku bohužel ani nenapadlo, že by děti mohly sportovat, dyť sport by je přece uhonil a byly by nemocné, ta by jim asi ani běh nedovolila ![]()
Já bych za učitelkou zašla a řekla jí to. Samozřejmě bych ji nejdřív poprosila o mlčenlivost, že nechci být uvedena jako zdroj těch informací, řekla bych jen to nejnutnější. Myslím, že ona pak už sama může ošéfovat nějakou kontrolu ze sociálky atd.
Ta paní je buď silně podprůměrně inteligentní nebo opravdu nemocná, protože kdyby teda prahla mít to mladší doma, tak si mohla zařídit, že ho bude doma učit a získali by další 4roky (čímž netvrdím, že by tím záskalo to dítě, ale ukázalo by to alespoň nějakou zodpovědnost matky, že jí záleží na tom, aby se dítě vzdělávalo - takto jí je to očividně fuk).
@IvkaH píše:
Nemáte i společnou dětskou dr. ta by přece taky měla konat, dyť není normální, aby tolik děti vážily, to musí být podezřelé i té dětské, ale zas záleží co jí matka navykládala a jestli tam vůbec chodí, že
to psala zakl. že mají dr. podplacenou aby psala omluvenky ![]()