Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj Eillee, tak to je pech v takovém počasí. Píšu se zpožděním, tak si myslím, že zítra už ven určitě můžete. Hlavně nepřepínat, stínit, ale vzdoušek potřebuje. Však si bude lebedit v kočárku. Držím palce!
Ahoj holky, nevite zda muze mit patou nebo sestou nemoc i skolni dite a jak moc je infekcni na 37 tyden tehu?
Ja jen, ze sousedka tak jen tak mezi reci rekla, ze jeji sedmilete dite ma sestou nemoc, ale nema teplotu jen vyrazku a u nas byla jeste pocatkem tydne…diky neprihlasena Hanka1
Maminky, taky se vam deti pri seste nemoci budi vic jak obvykle?
@Hasina1 Budí se víc a dokonce k tomu má i řidší stolici. Když měla horečky, tak párkrát i blinkla. Horečky 3dny, teď má malá třetí den vyrážku a občasný průjem zůstává (i když už je mnohem lepší než při horečkách). Ono ale těžko říct, jestli průjem není od zoubků (polezou jí špičáky) a buzení z horka (máme v ložnici 26st).
Taky je děsně protivná a ukníkaná.
Nevíte, jestli se může třetí den s vyrážkou ven? Pouze ve stínu jí neudržim a sluníčko pořád pere. Jenže malá už je doma na zabití (15měs).
Holky reknete mi jeste, proc se s miminkem nesmi ven, kdyz ma sestou nemoc? my meli tri dny horecku a dnes rano po ni ani pamatky, ale mala se pekne osypala na brise i zadech. zvlastni je, ze protivna zacala byt az dnes, cely dva dny s horeckou byla jako andilek… no a ven jsme teda chodily vsechny tri dny, protoze by mi doma nespala. a koupala jsem ji taky ![]()
Šestou nemoc jsme prodělali před pár dny a doktorka nám procházky s kočárkem povolila. o zákazu koupání také nemluvila, normálně jsme v rychlosti sprchovali, byl hodně upocený.
@MiriKuc Mně doktorka řekla, že právě po dobu těch horeček je dítě infekční. Jakmile nastoupí ta vyrážka, už by riziko nákazy nemělo být.
Šestou nemoc malá prodělala nedávno v těch největších vedrech. V cca 2,5 letech. Vysoké horečky pediatrička přisoudila přehřátí na slunci a možná zánětu v krku. I moč měla jakousi neprokazatelnou, bez zánětu, ale něco se dělo. Malá se osypala asi čtvrtý den. Píšu asi, poněvadž lehce osypaná byla už třetí den, jen se to stalo k večeru, malou koupal a ke spaní ukládal manžel, ten si myslel, že jsou to potničky. Takže ta návaznost infekce může být taková všelijaká. Pokud se budete zdržovat mimo hřiště, nákupní centra, atd., prostě mimo děti, které může nakazit (je to vir), tak ven na procházku určitě můžete.
Jinak kdo by chodil s dítětem s horečkami ven, že. Ty bývají při šesté nemoci opravdu vysoké. Zákazem koupání se myslí například plovárny. Když je vedro, tak to řekla pediatrička i mně, poněvadž lidi jsou schopní všeho (její slova), dítě je v té době prostě nemocné.