Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
U nás odmítla deváťáčka. Syn v sedmé chodí, ale vybírá si, podle toho co je v jídelníčku. Teď v týdnu byl naprosto otřesný oběd (knedlíky k masové omáčce, jakási sladká omáčka a v ní kompot). Kdybych to neviděla na vlastní oči, tak neuvěřím, že tohle vedoucí jídelny vymyslí. Takových šíleností je tam plno. Třeba zapečené těstoviny, kdy dostanou kostku mini tak pro prvňáka. Kdysi loni jsem mu říkala, že bude pizza. To nemůžou pokazit. Byla vysušená. Syna jsem se sama ptala, jestli opravdu chce chodit dál. Doma se stejně běžně vaří. Nemusí chodit do jídelny. Kamarádi chodí, tak se domlouvají, který oběd ano. Jinak si ohřeje oběd doma.
Domluvit se v jídelně. Ráno tam hodit dózu - po škole vyzvednout a doma se v klidu najíst.
@SOVIČKA93 píše: Více
Obědy s sebou nevydávají, pouze v první den nemoci.
@Anonymní píše: Více
Aha, škoda. Tak nezbývá, než si nosit větší svačinu - (doma navařený oběd) nebo prostě jet pozdějším autobusem ![]()
tak ať jde na oběd, jede pozdějším autobusem a přímo na kroužek bez zastávky doma, spoj po 30 minutách je luxus,
kolik dní v týdnu má kroužek od 15.00 v místě bydliště?
Tak si to muze z talíře presypat do boxu a mazat na bus… Ale doma to pak bude muset ohřát a stejně se zdrzi než to sni, tak mi nějak uniká pointa.
@stinga kroužek má 4× týdně, před kroužkem se musí doma stavit, jednou pro florbalku, podruhé pro harmoniku, potřetí pro převlečení na ven, ale nic to neřeší, i kdyby si vzal vše s sebou, ten pozdější autobus ale jede jinudy a jede o 15 minut déle. Ale škola to nebere, přednost mají jen ty děti, kterým jede další spoj za víc než hodinu, mají, kde čekat.
Já si myslím, že spoj 30 minut není až taková hrůza, pochopila bych třeba hodina až dvě, ale 30 minut je jak nic. Ať se v klidu nají, nepospíchá…navíc když mu i to jídlo chutná a pokud to jen jde, tak ať na kroužek jde rovnou ze zastávky, popřípadě jen hodí domu tašku a jde, kolik dnů v týdnu má ten kroužek? Rozhodně bych mu nedělala extra svačiny kvůli 30 minutám, když si může dát teplé jídlo.
@j.a.n.i1 čemu pomůže z talíře presypat? To se může rovnou najíst tam. Nestíhá oběd kvůli frontě.
Jiná rada než aby jste mu obstarala oběd doma prostě není
Jídlo nestíhá, domů se vzít nedá, na další autobus čekat nechce.
to je zajímavé, že u váš všechny kroužky začínají v 15.00,
, dcera má také 4× kroužek, v úterý začíná ve 13.30, ve středu v 17.30, ve čtvrtek v 15.00 a v pátek v 16.00
![]()
Nějak nechápu, proč by si florbalku a věci na převlečení nemohl vzít sebou do školy.
Zkusila bych mu dělat svačino oběd odpovídající budoucímu výdeji.
A pokud má kroužky od 15.00 hodin, což mi tedy v 6. třídě přijde hodně brzo, tak bude bez oběda.
Nebo ho můžete každý den vyzvedávat po obědě a nebude závislý na spoji a stihne i oběd. ![]()
Jinak problém není že dojíždí, ale to že tam má narvané 4 kroužky pak od 15.00 hodin, to není problém školy. ![]()
Příspěvek upraven 26.09.26 v 19:57
Vím, že tu je z jara podobná diskuze, ale my máme trochu jiný problém. Syn do šesté třídy přestoupil do městské školy. Obědy mu chutnají, je z nich nadšený, ale nechce na ně chodit, že je v jídelně velká fronta, a pak nestíhá spoj. Ve škole neexistuje, že by mohl dopředu kvůli dojíždění, protože další spoj mu jede za dalších 30 minut, ale nechce se mu čekat. O přestávce mezi hodinami chodit nemůže, protože mají jídelnu mimo budovu.
Nevím, jak řešit obědy? Mají denně 6 hodin, končí ve 13:30, autobus mu jede ve 14:00, doma je ve 14:30, často má kroužky od tří. Když nejde na oběd, vrátí se hodně hladový a do večera se nemůže dojíst. Vymyslela jsem, že by měl s sebou třeba svačinu, ale pečivo nejí, tak nevím, co mu balit. Řešila jste tu některá něco podobného a vyřešila?