Sestava Besta, Ikea

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
487
28.2.12 12:59

sestava besta

moc mě zajímá vaše zkušenost se sestavou BESTA z Ikei?Mám na ní zálusk delší dobu,ale nemůžem se s manželem dohodnout na barvě.Já bych chtěla celou bílo,možná bílá v lesku a manža chce korpus černohnědý a dvířka bílá v lesku.Ta kombinace,co chce manžel je hezká,ale podle mě nepraktická na údžbu.Přecejenom na té tmavé je strašně vidět prach a určitě ťapky od dětí a já mám dvě malé děti,tak nevím co vybrat.Poradíte mi.Mám vzít celou bílou popřípadě v lesku(je elegantnější),nebo kombinaci tmavohnědý korpus-bílá dvřka.Děkuji všem za rady a komentáře :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3678
28.2.12 13:15

Zkušenosti přímo s tímto nemám, ale dvířka bílá v lesku je dost odvaha. Na tom budou ťapky hafo vidět. Lepší je určitě matný povrch, na tom sice v určitým úhlu ťapky budou vidět, ale ne tolik. Malé děti určitě budou po nábytku dost ťapat.
Pokud bych měla napsat co si myslím o barevný komninaci, tak tmavý korpus a bílá dvířka je lepší, než celé bílé. To je pak moc sterilní, ale zase se k tomu dá dát hromada doplňků :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.2.12 13:15

Já mám celý obývák BESTA, černohnědý, dvířka mám z mléčného skla. Prach samozřejmě vidět je, ale při frekvenci stírání jednou týdně je to v pohodě. A to bydlíme v prašném prostředí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
28.2.12 13:16

A na bílé je vidět prach taky, mám bílý nábytek v koupelně a na údržbu je to podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
28.2.12 13:18

my máme bestu, ale jinou barvu. Už bych volila jinak, ale to je spíš postupnou změnou vkusu. Jinak jsme spokojení. Původně jsme chtěli tu černohnědou, ale když jsme to byli vybírat, měli to tam zrovna pěkně zaprášené, takže z toho důvodu jsme to zamítli :lol: Ale na bílém lesku budou zase hodně vidět otisky, asi budeš muset zvolit to co je pro tebe menší zlo :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
28.2.12 13:20

My sice nemáme BESTU, ale ten černohnědý nábytek z Ikei máme jak v obýváku, tak v ložnici..já to utírám denně. Někdy obden, když se mi nechce :-(Je to zaprášené furt. Asi žijeme v extrémně prašném prostředí, ale už jsme se 2× stěhovali, tak nevím :mrgreen: Já bych byla rozhodně pro bílou. Taky se to chystáme změnit :dance:

• Citovat
  • Upravit
160
28.2.12 13:52

My teda máme bílou vysoký lesk v celém domě (kuchyňská linka, botník, skříň…) a nemůžu si extra stěžovat, podle mě ťapky od malého na tom moc vidět nejsou, záleží na úhlu pohledu, prach jde na tom vidět pořád míň než na tmavém nábytku, to mám osobně vyzkoušené… Sestava Besta je super, taky se mi líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
28.2.12 13:52

Ahoj!
Tak my jsme právě minulý týden sestavili obývací stěnu z Besty. Manžel původně bílý nábytek nechtěl, alme máme hodně tmavý obývák, tak to byla jediná volba. Máme navíc malé mimčo, které se akorát začíná stavět na nožičky a pochodovat kolem nábytku. Proto jsme nechtěli ten vysoký lesk, aby to nebylo „zaťápané“. Prý na tom je sice nějaká ochranná vrstva proti otiskům, ale jak jsem se dívala přímo v Ikei, tak otisky na tom vidět jsou. A taky, ta obyčejná bílá je nejlevnější a protože je vysoká pravděpodobnost, že nám to ten malý prďola zničí, tak jsme taky volili tu nejlevnější variantu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
28.2.12 13:58

Manžel má pracovnu Besta v černohnědé barvě. Má pracovnu na sever, takže tam nejde přímé slunce a ten prach není vidět, jako na jakémkoli jiném nábytku. Do obýváku (na jižní straněě) jsem koupili z Besty TV stolek a tam už ten prach vidět je. Ale není to nijak hrozné, pokud utíráš prach jednou týdně, tak je to v pohodě i na přímém slunci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
28.2.12 14:00

Jo na tom TV stolku máme dvířka ve vysokém lesku (ale tedy černá) a otisky na nich vidět nejsou. Ještě jsem ta dvířka neleštila a máme je tak dva měsíce. Ale je pravda, že ta dvířka jsou v pravém úhlu ke směru světla. Možná kdyby světlo dopadalo přímo na ten lesk, tak tam bude toho vidět víc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.2.12 14:02

My teda máme bílou vysoký lesk v celém domě (kuchyňská linka, botník, skříň…) a nemůžu si extra stěžovat, podle mě ťapky od malého na tom moc vidět nejsou, záleží na úhlu pohledu, prach jde na tom vidět pořád míň než na tmavém nábytku, to mám osobně vyzkoušené… Sestava Besta je super, taky se mi líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Veselá Marie
6.11.12 21:07

zkušenost s otevíracím mechanismem BESTA IKEA

Ahojte všichni, moc prosím o radu. Vážně uvažuji o nákupu BESTA IKEA nábytku do obýváku - líbí se také bílá lesklá a samotevírací mechanismus - tedy ten bez úchytek - přijde mi to i hodně pohodlné na úklid.
Známá mě od toho odrazuje - na lesku prý sjou vidět stopy o ohmatávání a otevírací mechanismus prý hodně zlobí. Moc prosím o radu. Děkuji Mar.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný