Vlhkost oken :(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
729
27.2.12 19:31

vlhkost-okna :(

Ahojte holky,mám problém a už mě to stěma oknama nebaví.Bydlíme v bytovce,a máme tu stará okna,v dřevěném rámu…Problém je že at je umyju jakkoli,vždicky se mi vevnitř zamlží a nejde přes něj vidět…už jsem je nechala i vyschnout než jsem je zase zešroubila a nic:(Nejradši bych je vymlátila…Máte nějakej fígl jak na to?Moc děkuji všem :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1254
27.2.12 19:34

Ahoj :mavam: No máme to samý :roll: Akorát máme barák (starej), ale okna plastový a stejně se to dělá. I přes zateplení. Takže věčně nějaké hadry na parapetu a utírat. Nejhorší sou ty mrazy, to sem ráno ždímala potok :cert: :cert: Taky by mě zajímalo co s tím, je to fakt šílený :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.2.12 19:35

Nám se doma okna rosí taky, zatím jsem teda nepřišla na to jak tomu zabránit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
27.2.12 19:42

Pokud se ti rosí okna mezi skly, jde koupit taková těsnící páska která se nalepí mezi rámy ale už je nesmíš rozšroubovávat. U nových plastových oken je to teplotními rozdíly, mělo by být vždy topení pod oknem, v zimě dělá obrovský problém sušení prádla uvnitř a také je rozdíl mezi dvoj a troj skly

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
27.2.12 19:54

Mame dvouskla. Vevnitř se rosí, taky ve dne. :evil: Nevim co s tím. Bydlíme ve starým baraku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14090
27.2.12 20:00
Kkomik píše:
Pokud se ti rosí okna mezi skly, jde koupit taková těsnící páska která se nalepí mezi rámy ale už je nesmíš rozšroubovávat. U nových plastových oken je to teplotními rozdíly, mělo by být vždy topení pod oknem, v zimě dělá obrovský problém sušení prádla uvnitř a také je rozdíl mezi dvoj a troj skly

My ty pásky máme a stejně nám to dělá i přes ně :roll: :think: (dvoj skla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
27.2.12 20:05
werunkaw123 píše:
Kkomik píše:
Pokud se ti rosí okna mezi skly, jde koupit taková těsnící páska která se nalepí mezi rámy ale už je nesmíš rozšroubovávat. U nových plastových oken je to teplotními rozdíly, mělo by být vždy topení pod oknem, v zimě dělá obrovský problém sušení prádla uvnitř a také je rozdíl mezi dvoj a troj skly
My ty pásky máme a stejně nám to dělá i přes ně :roll: :think: (dvoj skla)

Nám to trochu pomohlo u starých oken…to máš ale staré okna, když ti šla mezi rámy nalepit ta páska ne? Já jsem myslela že je rozdíl u plasťáků mezi dvoj a troj sklem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.2.12 20:48

nevím co je na tom pravdy ale slyšela jsem že je ve skle,tedy mezi,nějaká látka která se časem vypařuje a když jí tám není dost tak to dělá právě tu vlhkost,prý stačí když dojde někdo kdo tomu rozumí,dělá u oken,změří čímsi kolik tám toho je a vpřípadě že málo jde to dopustit… :nevim: tak nějak nám to říkal právě pán který vyrábý okna…jinak taky sušení okrého prádla v bytě udělá své…mi to taky máme uplně mokrý,okno ve vnitř i parapet ale jen v zimě když se topí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
27.2.12 21:05

Asi to úplně nevyřeší Tvůj problém, ale určitě je potřeba hodně větrat. Lépe kratší chvíli a pořádně. Taky se nám rosí, tak každý den aspoň na 10 minut otevřu pořádně okna a dveře. A sušení prádla uvnitř tomu taky moc nepřidá (my teď uvažujeme do značné míry i kvůli tomuto o koupi sušičky)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
27.2.12 21:16
ševelka píše:
nevím co je na tom pravdy ale slyšela jsem že je ve skle,tedy mezi,nějaká látka která se časem vypařuje a když jí tám není dost tak to dělá právě tu vlhkost,prý stačí když dojde někdo kdo tomu rozumí,dělá u oken,změří čímsi kolik tám toho je a vpřípadě že málo jde to dopustit… :nevim: tak nějak nám to říkal právě pán který vyrábý okna…jinak taky sušení okrého prádla v bytě udělá své…mi to taky máme uplně mokrý,okno ve vnitř i parapet ale jen v zimě když se topí

Teď záleží na tom o čem se mluví, zakladatelka píše, že mají stará okna ve dřevěném rámu, tzn. okna se dají rozšroubovat a není v nich nic jiného než vzduch (měli jsme na domě před výměnou) ano plastová okna jsou něco jiného a tam jsem u nikoho nezažila rosení mezi skly ale třeba je to možné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
27.2.12 21:25
Kkomik píše:
ševelka píše:
nevím co je na tom pravdy ale slyšela jsem že je ve skle,tedy mezi,nějaká látka která se časem vypařuje a když jí tám není dost tak to dělá právě tu vlhkost,prý stačí když dojde někdo kdo tomu rozumí,dělá u oken,změří čímsi kolik tám toho je a vpřípadě že málo jde to dopustit… :nevim: tak nějak nám to říkal právě pán který vyrábý okna…jinak taky sušení okrého prádla v bytě udělá své…mi to taky máme uplně mokrý,okno ve vnitř i parapet ale jen v zimě když se topí
Teď záleží na tom o čem se mluví, zakladatelka píše, že mají stará okna ve dřevěném rámu, tzn. okna se dají rozšroubovat a není v nich nic jiného než vzduch (měli jsme na domě před výměnou) ano plastová okna jsou něco jiného a tam jsem u nikoho nezažila rosení mezi skly ale třeba je to možné…

Rosení mezi skel né ale u vnitř,doma…to mám já…ale máš pravdu,zakladatelka mluvila o jiných oknách než já… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
28.2.12 20:58
werunkaw123 píše:
Kkomik píše:
My ty pásky máme a stejně nám to dělá i přes ně :roll: :think: (dvoj skla)

jj pásky máme taky,ale mě to šíleně vytáčí:D pak přes ty okna nevidím:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
28.2.12 21:00

Myslela jsem tará dřevěná okna,ty na šroubování:Dskoušela jsem je pořádně vysušit než jsem je zpátky zašroubila, a stejně nic:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
28.2.12 21:09

ševelka: Pokud ta okna nejsou starší než 10 let, tak jsou zralá na reklamaci. Tam totiž netěsní silikonový tmel, nalitý po obvodě dvojskla. Když dovnitř mezi dvojsklo vniká vlhkost, tak nějakou dobu ji zvládají vysušovat granule v distančním rámečku (ten je šedý, plastový - nebo střírbný, hliníkový a je to v podstatě hranatá trubka, ve které jsou ty granule nasypané…)
To ale mluvíme o izolačních dvojsklech u plastových oken…
Něco jiného je napouštění inertního plynu mezi dvojsklo - to se dělá hlavně kvůli tlumení hlučnosti, druhotně taky kvůli snížení úniku tepla… (kyslík, obsažený ve vzduchu, je totiž lepší vodič tepla a zvuku než dusík nebo argon).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2272
28.2.12 21:17
Jura007 píše: ševelka: Pokud ta okna nejsou starší než 10 let, tak jsou zralá na reklamaci. Tam totiž netěsní silikonový tmel, nalitý po obvodě dvojskla. Když dovnitř mezi dvojsklo vniká vlhkost, tak nějakou dobu ji zvládají vysušovat granule v distančním rámečku (ten je šedý, plastový - nebo střírbný, hliníkový a je to v podstatě hranatá trubka, ve které jsou ty granule nasypané…)
To ale mluvíme o izolačních dvojsklech u plastových oken…
Něco jiného je napouštění inertního plynu mezi dvojsklo - to se dělá hlavně kvůli tlumení hlučnosti, druhotně taky kvůli snížení úniku tepla… (kyslík, obsažený ve vzduchu, je totiž lepší vodič tepla a zvuku než dusík nebo argon).

Jo jo napsal si to uplně přesně to co jsem myslela,dívala jsem se a máme 2sklo s tím hlinikovým rámečkem uvnitř…no ale reklamace asi nebude možná,mi máme byt kupený před 6 lety a okna tu už byla nová,ale kdy je sem puvodní majitel dál netuším ale asi to už bude 10let celkém… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný