Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak třeba ji přišlo, že byste ve svém věku mohli mít divočejší zábavu, než sedět doma a chodit do prace…je to jen takový výkřik, nevíme, jak žijete a jestli byla trochu opilá, mohla to jen plácnout
a taky záleží, kolik vám je let…
@Anonymní píše: Více
Ji je 38, tedy vek, kdy uz by mela mit neco sve a nema nic. Me je 34, manzelovi 42. Deti nemame nikdo, ale hlupy kecy si mohla nechat pro sebe. Ona je u rodicu, my mame svuj vlastni byt.
Řekla bych jí, že je to věc názoru, já si naopak myslím, že její život je o ničem, bez partnera, bydlení. Kdyby byla fakt spokojená, myslím, že by neměla potřebu tě o tom informovat. Spíš se přikláním k tomu, že ona sama se tak blbým způsobem ujišťuje, jak báječný život ona má.
Když budeš chtít cestovat, můžeš. Třeba nějak omezeně vzhledem k práci, ale jinak úplně v pohodě. A máš svoje zázemí, rodinu. A to je nejvíc.
S podobne hloupymi lidmi nevyhledavam kontakty, rodinanerodina.
Napadlo tě, že ti závidí? Jak píšeš, nemá oproti tobě nic. Bydlení před čtyřicítkou by to fakt chtělo vlastní, kariéru, rodinu. Nemá nic, jenom cestování. To je to jediné, co ona má a ty ne, proto to vytáhla. Chce se sama cítit líp, tak vyzdvihuje své a shazuje ostatní.
Pokud te to tak rozhodilo a byla jsi pravdepodobne sprosta, mozna nebudes se svym zivotem uplne spokojena?
Ja musim rict, ze jsem si uzila strasne moc a stejne mi to nepripada dost.
No, já bych řekla, že si nemáte co vyčítat ![]()
@j.a.n.i1 píše: Více
To bylo první co mě po přečtení napadlo.
Tak hloupé řeči máte obě, prostě každá vidíte priority a smysl života v něčem jiném. Ona si třeba zase říká, že sice máte svůj byt, ale kvůli němu se honíte a nic si neužijete a nezažijete, když nemusíte živit děti. Navíc nejmladší není nejen ona, ale ani tvůj manžel, jsme-li u toho věku, na který poukazuješ.
Hloupé řeči máte obě. Ty nežiješ, ale spíš přežíváš, ač jste na placení dva. Ona žije, život si užívá a nedomýšlí důsledky. Ale možná na tom je nakonec ona líp, protože ten život žije tak, jak vyhovuje jí. A kvalitu života a úspěšnost člověka bych rozhodně neposuzovala podle toho, jestli má v 38 vlastní bydlení.
Příspěvek upraven 30.11.24 v 14:57
@princess.consuela A co jako s tim ma spolecne manzeluv vek? Mame svoje bydleni, praci, dobry prijem. Ona nema nic ve svych letech.
Nemáš rodinu, necestuješ. takze nejspíš jen skudlis peníze na zaplacení bydlení a běžných nákladů na život.
Hrozne me nastvala sestrenice. Na oslave jsme se bavili, debatili a jakoby s litosti mi rekla, ze ji je lito, ze tolik necestuji co ona. Ze musim mit smutny zivot.
Ja ji poslala k certu, at se koukne na sebe, rekla jsem ji to mnohem hur, ted je mi to lito, mozno jsem nemusela byt tak ostra. Ale proste v te chvili to neslo jinak.
Fakt me to rozcilo, pritom ja mam svoje bydleni, mam praci kterou mam rada, manzela. Ona nema nic. Nema vlastni bydleni, ted se po letech v cizine vratila k rodicum do Ceska, porad nekde cestuje, to je ok, kdyz ji to bavi, ale dala mi najevo, ze ja neziju.
Proste takova mi prisla namyslena, pritom nema byt proc. Dela nekvalifikovanou praci, nema fakt nic. Vsechno utrati za cestovani, ok jeji vec, dle meho je financne negramotna, ale ok. A me bude rikat, ze musim mit smutny zivot.
Ted jsem ja ta spatna.