Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
A ona ti řekla o pomoc nebo je v tom nějakým zvláštním způsobem spokojena? Pomáhat alkoholikovi, který svůj problém nepovažuje za problém je zbytečný. To, ze jste sousedky neznamená ze ji musíš spasit. Neznamená to ani ze se s ni musíš vídat. Asi bych ji řekla svůj názor, nabídla pomoc pokud o to bude stát, ale dal sla od toho.
@NelkaK píše:
A ona ti řekla o pomoc nebo je v tom nějakým zvláštním způsobem spokojena? Pomáhat alkoholikovi, který svůj problém nepovažuje za problém je zbytečný. To, ze jste sousedky neznamená ze ji musíš spasit. Neznamená to ani ze se s ni musíš vídat. Asi bych ji řekla svůj názor, nabídla pomoc pokud o to bude stát, ale dal sla od toho.
Ona se chtěla svěřit, ale nechce abych to někomu říkala. Ale nejradši bych došla na policii a tam to nahlásila. Protože teď jsou to facky a škrcení, pak přijde co?
Vrácení daru by samozřejmě uplatnit šlo, ale to jde jenom soudně. Ale hlavně by to fyzické napadání sestra musela přestat tajit, zapojit do toho policii a prostě s tím vyjít ven. A když nechce, tak s tím nic neudělá. ![]()
@-Blanch- píše:
@stinga Já jí psala, že mají oba velký problém a tím je alkohol. A dokud budou chlastat nic se nezmění. Psala jsem ji že jejich dluhy jsou jejich věc, to jak žijí je taky jejich věc. Ale mlátit mámu nesmí! Spratek! Bojím se že nezůstane jen u facek.
Zavolat policii pro domácí násilí.
@free333 píše:
Ten syn je výsledek její výchovy a genů, zřejmě pila už dřív, že a dětství měl asi nicmoc, že.Ona nepřemýšlí o tom, že přestane chlastat?
Zřejmě se to vyřeší, až se upije, ženy snášejí alkohol mnohem hůř než muži.
Je to hajzl, ze kterýho udělali to co z něho je. Tyran a sobec. Jako jedináčka ho rozmazlovali, co chtěl to měl. Krom toho se takhle k ní choval i ex, mlátil jí a vyhrožoval a kluk se na to koukal.
Ona nepřestane chlastat protože ona si to nepřipouští, ona tvrdí že nemá s alkoholem problém.
@topazio píše:
Zavolat policii pro domácí násilí.
To ona nechce kvůli ostudě kerá by byla po celé vesnici.
Ale to není její ostuda, ale jen a jen toho syna, že mlátí mámu
@-Blanch- píše:
A vyhazuje jí z domu, který mu dala. Dnes se mi svěřila. Fackuje jí, škrtí a bere mobil. Abych to upřesnila, je rozvedená a dům, který měla se svým ex nechali po rozvodu napsat na syna. Ona si nechala zřídit věcné břemeno s tím, že tam bude dál bydlet. Synovi je 27 let, je sám. Takže v tom domě bydlí spolu s mámou, každý ve svém patře. Problém je, že jsou oba alkoholici, zadlužení až po uši. A prý čas od času se s mámou poháhá a pak ji zfackuje. Nevím jak jí mám pomoci, když ona valstně pomoc nechce, prosila mě ať si to nechám pro sebe, takže toho grázla ještě kryje. Já to vůbec nemůžu zpracovat, jsem z toho dost špatnáJak se tato situace dá řešit?
Nedá. Museli by se chtít léčit. Ale to je práce a te se oba štítí. Tak lijí. Až ji zbije, zavolej policajty.
@-Blanch- píše:
To ona nechce kvůli ostudě kerá by byla po celé vesnici.
A není ostuda už teď? Všichni si o nich určitě špitají. Hůř už být nemůže.
@Erinne píše:
Ale to není její ostuda, ale jen a jen toho syna, že mlátí mámu
no, ale kdo ho vychoval, že
Když budeš volat policii, tak ona to všechno popře. Dokud si nepřizná že má problém a nezačne ho řešit, tak prostě tam bude bída, chlast a násilí.
To je sice pravda. Ale kdyby měly všechny děti v dospělosti brát jako normu mlátit rodiče, jen kvůli tomu, že je rodiče rozmazlovali, tak to by takových situací byla spousta. Tím spíš dnes, kdy je dítě na piedestalu, nesmí se na ně pomalu ani houknout, aby neměly trauma.
@Erinne píše:
To je sice pravda. Ale kdyby měly všechny děti v dospělosti brát jako normu mlátit rodiče, jen kvůli tomu, že je rodiče rozmazlovali, tak to by takových situací byla spousta. Tím spíš dnes, kdy je dítě na piedestalu, nesmí se na ně pomalu ani houknout, aby neměly trauma.
Tady jsou spíš posunuté hranice vlivem alkoholu. Ten dělá oběma z mozku bramboračku.
A i bez alkoholu zastávám názor, ze při problémech rodič/dítě je ve většině případů na vině rodič. Netoxický rodiče jen výjimečně výchová toxické dítě.
@Russet píše:
A není ostuda už teď? Všichni si o nich určitě špitají. Hůř už být nemůže.
může..
občas jsem to viděla.. jeden z nich se uchlastá nebo v afektu toho druhého bodne nožem ![]()
nic pěkného
dokud to nechtějí řešit sami, tak systém to řeší právě „až se něco stane“, bohužel je to takhle v ČR nastaveno..
ani kdyby v případě napadení zavolali hlídku se nic hned nezmění, poprvé by to byl jen přestupek (pokud by někdo neležel v krvi apod.), leč dalo by se od toho už odpíchnout..
oni dva jsou ovšem typické případy, kteří svůj život řešit nechtějí ![]()
aktuální první pomoc pro tu ženu je aspoň se zamykat a mít na mobilu rychlou volbu na záchranku, většinou ji tihle lidi časem potřebují…
@Erinne píše:
Tady nejde jen o rozmazlování.
Kluk přihlížel celé dětství, jak otec mlátí matku, vyhrožuje jí, do toho alkohol, geny, zřejmě nějaké poruchy osobnosti, asi u všech, sklony k závislostem se taky dědí, může u něj i začínat nějaká psych. nemoc.
Někde tohle jede celýma generacema, bohužel jsem viděla…