Sestru bije syn

305
12.11.22 21:45

Sestru bije syn

A vyhazuje jí z domu, který mu dala. Dnes se mi svěřila. Fackuje jí, škrtí a bere mobil. Abych to upřesnila, je rozvedená a dům, který měla se svým ex nechali po rozvodu napsat na syna. Ona si nechala zřídit věcné břemeno s tím, že tam bude dál bydlet. Synovi je 27 let, je sám. Takže v tom domě bydlí spolu s mámou, každý ve svém patře. Problém je, že jsou oba alkoholici, zadlužení až po uši. A prý čas od času se s mámou poháhá a pak ji zfackuje. Nevím jak jí mám pomoci, když ona valstně pomoc nechce, prosila mě ať si to nechám pro sebe, takže toho grázla ještě kryje. Já to vůbec nemůžu zpracovat, jsem z toho dost špatná :( Jak se tato situace dá řešit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
12.11.22 21:56

Ať s najde léčbu - třeba adiktologické ambulanci, srovná si psychiku a pak se naučí synovi vymezit hranice. Třeba za pomoci právníka, případně policie.

Zároveň tedy chce řešit svoje dluhy, třeba insolvencí - když bude jen trošku stabilizovanýá, tak to pak půjde.

Potřebuje si přiznat že potřebuje pomoci a říct s o ni. Ano, je to těžké. Je to první krok.

Ale bez něj umře jako týraná troska.

Příspěvek upraven 12.11.22 v 21:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
12.11.22 21:56
@-Blanch- píše:
A vyhazuje jí z domu, který mu dala. Dnes se mi svěřila. Fackuje jí, škrtí a bere mobil. Abych to upřesnila, je rozvedená a dům, který měla se svým ex nechali po rozvodu napsat na syna. Ona si nechala zřídit věcné břemeno s tím, že tam bude dál bydlet. Synovi je 27 let, je sám. Takže v tom domě bydlí spolu s mámou, každý ve svém patře. Problém je, že jsou oba alkoholici, zadlužení až po uši. A prý čas od času se s mámou poháhá a pak ji zfackuje. Nevím jak jí mám pomoci, když ona valstně pomoc nechce, prosila mě ať si to nechám pro sebe, takže toho grázla ještě kryje. Já to vůbec nemůžu zpracovat, jsem z toho dost špatná :( Jak se tato situace dá řešit?

asi nijak, čekat, až se jeden z nich uchlastá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
12.11.22 22:03

Vymazat ze života. Uvidis jak ti bude lip.

• Citovat
  • Upravit
56505
12.11.22 22:05
@mackA159 píše:

V tomto případě bych asi jednala stejně. Bohužel ani jeden nechce změnit styl života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.11.22 22:07

@stinga Já jí psala, že mají oba velký problém a tím je alkohol. A dokud budou chlastat nic se nezmění. Psala jsem ji že jejich dluhy jsou jejich věc, to jak žijí je taky jejich věc. Ale mlátit mámu nesmí! Spratek! Bojím se že nezůstane jen u facek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.11.22 22:09

Tak pokud sama pomoct nechce, nenech se do toho vtáhnout víc, než je nezbytně nutné.

Pokud to přece jen chce řešit, byly by splněny podmínky pro vrácení daru?
Jsou zadluženi po uši, dluhy nikdo nevymáhá? Nebo se daří splácet? Je možné, že o barák brzo přijdou, pak si můžou jít každý po svém.
Případně barák prodat, umořit dluhy, jít si po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.11.22 22:09
@mackA159 píše:

To by bylo hezké, kdybysme nebydleli v řadovém domku vedle sebe. V podstatě si vidíme do talíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
12.11.22 22:10
@-Blanch- píše:
@stinga Já jí psala, že mají oba velký problém a tím je alkohol. A dokud budou chlastat nic se nezmění. Psala jsem ji že jejich dluhy jsou jejich věc, to jak žijí je taky jejich věc. Ale mlátit mámu nesmí! Spratek! Bojím se že nezůstane jen u facek.

tak ale když ho sestra kryje, tak to také nemá řešení,
musela by na něj zavolat Policii, když ji napadne - nebo jestli má modřiny, tak jít následně k lékaři a na Policii ho udat, pokud to odmítá, tak opravdu není rady ani pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
12.11.22 22:11
@Karamba2020 píše:
Tak pokud sama pomoct nechce, nenech se do toho vtáhnout víc, než je nezbytně nutné.Pokud to přece jen chce řešit, byly by splněny podmínky pro vrácení daru?
Jsou zadluženi po uši, dluhy nikdo nevymáhá? Nebo se daří splácet? Je možné, že o barák brzo přijdou, pak si můžou jít každý po svém.
Případně barák prodat, umořit dluhy, jít si po svém.

Jsou zadluženi, ale splácejí. Zatim. Jak na vrácení daru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.11.22 22:14
@mackA159 píše:

Svatá pravda. Je to těžký, ale jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76450
12.11.22 22:18
@lleennttiillkkaa píše:
Svatá pravda. Je to těžký, ale jinak to nejde.

no když bydlí vedle, tak to je teda dost těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27259
12.11.22 22:21
@stinga píše:
no když bydlí vedle, tak to je teda dost těžké
život je příliš krátký na to, abychom si ho nechali likvidovat alkoholiky.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40404
12.11.22 22:22
@-Blanch- píše:
A vyhazuje jí z domu, který mu dala. Dnes se mi svěřila. Fackuje jí, škrtí a bere mobil. Abych to upřesnila, je rozvedená a dům, který měla se svým ex nechali po rozvodu napsat na syna. Ona si nechala zřídit věcné břemeno s tím, že tam bude dál bydlet. Synovi je 27 let, je sám. Takže v tom domě bydlí spolu s mámou, každý ve svém patře. Problém je, že jsou oba alkoholici, zadlužení až po uši. A prý čas od času se s mámou poháhá a pak ji zfackuje. Nevím jak jí mám pomoci, když ona valstně pomoc nechce, prosila mě ať si to nechám pro sebe, takže toho grázla ještě kryje. Já to vůbec nemůžu zpracovat, jsem z toho dost špatná :( Jak se tato situace dá řešit?

Ten syn je výsledek její výchovy a genů, zřejmě pila už dřív, že a dětství měl asi nicmoc, že.

Ona nepřemýšlí o tom, že přestane chlastat?
Zřejmě se to vyřeší, až se upije, ženy snášejí alkohol mnohem hůř než muži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
12.11.22 22:28
@-Blanch- píše:
Jsou zadluženi, ale splácejí. Zatim.Jak na vrácení daru?

To si najděte v nOZU, dle situace, která pasuje na daný případ, § 2072, teoreticky i § 2068.
Každopádně by se hodilo mít podané trestní oznámení, ale pokud ho kryje.. tam je to fakt těžký.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí