Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj. V neděli nás maji navštívit moji rodiče. Setkali se s člověkem, který byl v kontaktu s nakaženou osobou. Ten známý jde na testy v pondělí po té návštěvě. Setkali byste se v tomto případě s rodinou? Nevím, jestli jsem zmasirovana médii nebo je to oprávněný strach. Je mi třicet, mám nadváhu, ale žádné přidružené nemoci. Jím zdravě a cvičím, chci zhubnout. Partner není riziková skupina. Do toho máme půlroční miminko, po porodu mělo problém s dýcháním, ale měla jsem tehotenskou cukrovku, což byl asi ten důvod. Zápal plic a trvalé problémy i následky vyloučené, je jinak zdravá.
Samozřejmě je možnost návštěvu přesunout až po těch testech, ale vídáme se tak jednou za dva měsíce, takže bychom museli zase čekat.
Děkuji za nazory
Tohle bych neřešila, kdyby třeba pracovali v jedné kanceláří s někým kdo je teď pozitivní nebo měli pozitivního v rodině tak ne, ale jinak to neřeším. ![]()
S rodici by ses neměla setkat ze dvou důvodu. 1) abys je ty nenakazila 2) aby se ta nemoc nesirila, ikdyz ty zrovna na ventilátoru neskoncis.
Udelej to podle sveho vnitrniho pocitu. I kdyz ti tady 10 lidi napise, ze by to neresili, ale ty bys byla pri navsteve nervozni a ve stresu, tak ji proste zrus
…nejdulezitejsi je v teto dobe aspon relativni psychicka pohoda.
@páájaa2
Zapomněla jsem tam napsat, že s tou osobou se viděli cca půl hodiny při vyklízení bytů. Takže tvůj názor chápu
Příspěvek upraven 08.10.20 v 18:38
@Pudloslava
Právě, už takhle nadávam na lidi, co nedodržují nařízení. Nechci se podílet na tom, že muzu nekoho nakazit
Tak já bych třebas raději návštěvu odložila… I kvůli rodičům. Btw proč jde ten kontakt kontaktů na testy až tak pozde?
Byla jsem kontakt kontaktu a do negativního testu té kamarádky jsem po návštěvách nechodila. Těch pár dní se to dá vydržet. Takže doma bych takovou návštěvu nechtěla.
Příspěvek upraven 08.10.20 v 18:34
@M-77
Vidís to, to jsem se nezeptala. Není to u testů tak, že se to prokáže po delší době? Jsme z těch všech informací docela zmatená
@Semtex
Já právě vůbec nevím, jaká je pravděpodobnost nakažení :/
@M-77 tak na test se nechodí hned po kontaktu, ale 5-7. den od kontaktu.
Pokud jsou rodiče zdraví a nemají příznaky případné infekce tak bych se s nimi normálně setkala. V současné době je již prakticky každý kontakt kontaktu.
Bydlím s manželkou a jejími 2 dětmi, kteří jsou pozitivní. Manželka zvýšená teplota, bolest hlavy, kloubů, únava, jako klasická chřipka. Po týdnu lepší, ale ztratila čich. Tak se dala testovat.
Potom i já a jsem negativní. Čili pokud se nebudete dotýkat a budete od sebe 2 m a bude mít roušku, nedramatizoval bych to.
Já osobně bych to neresil vůbec, ale každý na to reaguje jinak, 5% pozitivních fatálně (JIP).
@Aleš T.
Ano, s tou rouškou mě to taky napadlo, ale říkám si, že bude asi lepší to odložit.
Já si právě říkám, že žijeme zdravě, imunita nám nejspíš funguje, ale o mimino se bojím.
Teď si i uvědomuju, že máme sousedy, co pamatuji partnerova dědu a občas chtějí, abychom přišli na návštěvu. Pro ně by to bylo pravděpodobně fatální.
Osobně se cítím lépe, když to odlozime. Jeste tedy musím probrat s parnterem.
Děkuju za názory všem