Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Podléháte zbytečné hysterii. I na jaře to bylo všechno zavřený a tohle všechno jste byla schopna si koupit.
@Cenarius píše:
Podléháte zbytečné hysterii. I na jaře to bylo všechno zavřený a tohle všechno jste byla schopna si koupit.
Obchody - potraviny zavřené nebyly, jen omezena doba.
No tak pres internet dovažka fungovat bude, predpokladam. Ne, nemam strach, ani z nakazy, ani z lockdownu. Mam akorat strach z toho, ze nase ekonomika jde nezadrzitelne do pr.dele.
Neverim, ze k nemu dojde. A potraviny, drogerii nezavrou. Bez restauraci atd. se da vydrzet.
@mackA159 píše:Obchody - potraviny zavřené nebyly, jen omezena doba.
Ajo pardon, že tady se musí všechno do detailu vypisovat, jelikož lidi mají krátkou pamět…
Ano vyhlásí.
A to všechno proto, že smysluplná opatření v době před rozjetím exponenciály se nesměla dělat, rotože by to vypadalo blbě před volbama.
DM má e-shop, fungoval normálně i během jarního lockdownu. A obchodníci jsou příčetnější než vláda, takže jsou na zavírání připravení.
A potřebuješ přestat panikařit a potřebuješ to naplánovat a zkusit popřemýšlet i o nějakém plánu B - kdo by mohl pomoci, pokud ti bude zle.
@Kelsey píše:
Neverim, ze k nemu dojde. A potraviny, drogerii nezavrou. Bez restauraci atd. se da vydrzet.
Jistě, bez restauraci se dá vydržet, ale to leda tak pro nás co nemáme jako obživu restaurační zařízení. Už jsem psala jinde, covidu se nebojím, ale bojím de toho ze na jednoho před covidem zachraneneho budeme mít 10k nezaměstnaných, par sebevražd ze zoufalství a dalších tisíc s depresi a jinými uzkostnymi poruchami. A to nemluvím o finančním dopadu na nás všechny. Já se o práci nebojím, jsem sestra, ale zbytek rodiny děla ve službách a úspory padly na jaře, teď další udělat nestihli a už se zase zavírá.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte že se vyhlásí lock Down? Já mám z toho dost obavu.. Ani ne tak z toho že budou třeba potraviny uzavřené, ale co takový drogerky? Lékárny? Vesměs mám jen rodicak, brigádu mám zrušenou kvůli covidu. Syn pije mlíko z dmka, neumím si představit nakoupit zásoby, když tam jdu po rodicaku zbydou na nás třeba jen 3 krabice, takže během měsíce tam jdu 3×..To samé pleny. Nemůžu nakoupit zásoby protože nemám za co… Z netu to objednat taky nepůjde, protože už na jaře bylo všechno vykoupený…
Zavrene lekarny, jo
? Covid neni problem, spis mozkomor. A pres net slo i na jare nakoupit naprosto vse, jen lide bez uctu meli smulu, protoze maloktery dopravce prijimal platby na dobirku v hotovosti. Potraviny, lekarny a drogerie s tim problem nemely.
Ale obavat se, ze pri lockdownu zavrou lekarny.. ![]()
@Kelsey píše:
Další oběť představy, že lidi, co pracují ve službách jsou jenom hologramy, který nepotřebují peníze.
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte že se vyhlásí lock Down? Já mám z toho dost obavu.. Ani ne tak z toho že budou třeba potraviny uzavřené, ale co takový drogerky? Lékárny? Vesměs mám jen rodicak, brigádu mám zrušenou kvůli covidu. Syn pije mlíko z dmka, neumím si představit nakoupit zásoby, když tam jdu po rodicaku zbydou na nás třeba jen 3 krabice, takže během měsíce tam jdu 3×..To samé pleny. Nemůžu nakoupit zásoby protože nemám za co… Z netu to objednat taky nepůjde, protože už na jaře bylo všechno vykoupený…
Pokud vim, tak i ty drogerky co mely vchod z venku, tedy nebyly v oc, mely otevřeno..
Dělala jsem si z toho srandu. Asi jako většina. Ted´už mě netápí ani drogerky, hospody, sport, nic z toho. Všechno to se dá bud´nakoupit přes internet, vyzkoušeno na jaře, nebo se dá a bude moct nakoupit normálně. Trápí mne to, že ten hazl covid je fakt hazl. Už neřeším omezení. Pracuji v domově pro seniory a začíná to být hodně vážné. Řešit tady jestli a kdy a jak nakoupím mi začíná připadat k smíchu. Jsou mnohem horší věci. Životy lidí, fungování jako takové, nesmírná obětavost a strach, jestli vůbec to zvládneme. Neřeš hlouposti zakladatelko.
@Anonymní píše:
Lockdown se dříve či později vyhlásí, to je teď už zřejmé.
K hysterii, co tu předvádíš, ale není naprosto žádný důvod. I na jaře, kdy bylo vše zavřeno nečekaně, bylo možné bez problémů nakoupit jídlo, léky a podobné věci základní potřeby. Dej si panáka nebo meduňkový čaj a přestaň trojčit.
Příspěvek upraven 08.10.20 v 22:55
@Natálka26 @fera21
Pisu snad nekde, ze se zaviranim cehokoli souhlasim? Ne. Tak se obe uklidnete, damy.
Mi je tech zamestnancu sice lito, ale co vic nadelam? Nic.
Nemyslim si, ze se bude vse zavirat. Max. opet krouhnou cas.
Spíš se bojím, co bude jestli ho nevyhlásí. Pracuju v obchodě s oblečením a jsem pro, aby se klidně všechno kromě potravin zavřelo, protože když vidím, kolik lidí courá po obchodech
Myslím, že situace v nemocnicích začíná být vážná a nechci se dočkat toho, že se třeba nakazí moji prarodiče a v nemocnici budou lékaři vybírat jestli připojí na ventilátor je nebo někoho mladšího
Začíná se to šířit i mezi prodavačkama, stejně jako mezi lékaři, učiteli, takže nakonec se všechno možná zavře, protože tam nebude mít kdo pracovat