Lockdown - bojíte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Mufina
8.10.20 21:36
@a12 píše:
Hele nechci se hádat, ale velký oc podle mě ne.. Nejdřív jo, naky hlídači to tam hlidali, ale scházeli se tam pubertaci jak meli zavřený skoly a celkově lidi.. Jak byl nouzovej stav, a zevreli oc, tak si myslim, že i drogerky atd. Tam, co neměli vchod z venku.. I jsme takhle kolem jednoho sli, jen Kaufland a pár krámků a rikala jsem si to je divný, že je v tetě tma.. A oni neměli vchod z venku tak melo zavřeno :nevim:
Kecam nouzovej stav, když byla karanténa..

To je pravda, tady v NC jelo jenom Tesco, ostatní obchody včetně DM byly zavřené.

• Citovat
  • Upravit
Sonarka
8.10.20 21:58

Tak já myslím, že spousta lidí má ještě zásoby mouky, těstovin a toaleťáku z jara :mrgreen: Takže kliiid a začni raději nakupovat už teď, pokud tě to děsí :P
Jinak silně pochybuji, že se zavřou lékárny či potraviny… ;) To leda, že až nás náčelník všechny otestuje a dá 90 % obyvatelstva do karantény, nebude mít kdo prodávat :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
16186
8.10.20 22:08
@Katuskka píše:
Přesně, u nás teda lidí pořád dost, ale říkám si, jestli už lidí nenakupujou dopředu, aby měli např. obleceni na zimu, kdyby se opravdu zavřelo :think:

a kam by asi tak chodili, když bude vše zavřeno… trochu přemýšlení by to chtělo :roll: je vidět, že si „jen“ zaměstnanec a vidíš si leda před nos. Ale když nedostaneš výplatu měsíc nebo dva, asi ti to zavření už tak po chuti nebude, že? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
8.10.20 22:24
@Sonarka píše:
Tak já myslím, že spousta lidí má ještě zásoby mouky, těstovin a toaleťáku z jara :mrgreen: Takže kliiid a začni raději nakupovat už teď, pokud tě to děsí :P
Jinak silně pochybuji, že se zavřou lékárny či potraviny… ;) To leda, že až nás náčelník všechny otestuje a dá 90 % obyvatelstva do karantény, nebude mít kdo prodávat :mrgreen: :mrgreen:

Poslusne hlasim, ze mam nacatou jednu hladkou mouku :pankac:. Tu jsem koupila v nouzi tento tyden. To byla akutni nouze u nas. Jinak nemam uz nic. Bezne mam zasobu spaldove hladke i hrubejsi a zitne, ryzove, cornflaku na kukuricnou, at nemusim casto do mesta. Jsem lina jezdit pro par drobnosti do mesta. Takze na mesic si bravam zasobu techto mouk vzdycky. Musim se zasobit ve meste. Ze nemuzu varit. Tu obyc. mouku sezenu i u nas v obchodech. Tim se nezasobim nikdy, zbytecne.
V jarnich mesicich byl pry nedostatek kvasnic. Ale ani to nebyla uplne pravda. Stacilo zajit do pekarny. Tam prodavali vazene. Coz delaji bezne. Chodim vzdy na to vazene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
9.10.20 00:08
@Kelsey píše:
Poslusne hlasim, ze mam nacatou jednu hladkou mouku :pankac:. Tu jsem koupila v nouzi tento tyden. To byla akutni nouze u nas. Jinak nemam uz nic. Bezne mam zasobu spaldove hladke i hrubejsi a zitne, ryzove, cornflaku na kukuricnou, at nemusim casto do mesta. Jsem lina jezdit pro par drobnosti do mesta. Takze na mesic si bravam zasobu techto mouk vzdycky. Musim se zasobit ve meste. Ze nemuzu varit. Tu obyc. mouku sezenu i u nas v obchodech. Tim se nezasobim nikdy, zbytecne.
V jarnich mesicich byl pry nedostatek kvasnic. Ale ani to nebyla uplne pravda. Stacilo zajit do pekarny. Tam prodavali vazene. Coz delaji bezne. Chodim vzdy na to vazene.

Já mám doma jednu mouku už asi 10 let :lol: Vůbec to nepoužívám… Těstoviny taky ne… Snad jen ten toaleťák :mrgreen:
Nepochopila jsem na co ty zásoby mouky :think: Vesměs vařím jídla, kde ji nepotřebuji :think:

• Citovat
  • Upravit
Mufina
9.10.20 05:29
@Sonarka píše:
Já mám doma jednu mouku už asi 10 let :lol: Vůbec to nepoužívám… Těstoviny taky ne… Snad jen ten toaleťák :mrgreen:
Nepochopila jsem na co ty zásoby mouky :think: Vesměs vařím jídla, kde ji nepotřebuji :think:

Mouku obvykle lidi potřebujou na pečení. U nás teď padlo kilo mouky během 5 dní na 12 nohavic štrůdlu :) A v tom březnu/dubnu často lidi doma pekli i rohlíky a chleba, aby nemuseli courat do obchodu.

• Citovat
  • Upravit
21902
9.10.20 05:47
@Sonarka píše:
Nepochopila jsem na co ty zásoby mouky :think: Vesměs vařím jídla, kde ji nepotřebuji :think:

Taky s moukou varim minimalne, ale alespoň dvakrát tydne pecu chleba, no na jare jsem nemohla, mouka nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3624
9.10.20 06:27
@neila píše:
a kam by asi tak chodili, když bude vše zavřeno… trochu přemýšlení by to chtělo :roll: je vidět, že si „jen“ zaměstnanec a vidíš si leda před nos. Ale když nedostaneš výplatu měsíc nebo dva, asi ti to zavření už tak po chuti nebude, že? :roll:

Kam by chodili? Třeba ven do přírody? Takže přemýšlej spíš ty sama :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.10.20 08:26
@Katuskka píše:
Kam by chodili? Třeba ven do přírody? Takže přemýšlej spíš ty sama :zed: :zed:

Ano, a na to se nutně musí předzásobit novými hadrami… Tak určitě :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
9.10.20 08:30
@neila píše:
Ano, a na to se nutně musí předzásobit novými hadrami… Tak určitě :roll:

Zase jako dětem kolikrát oblečení dve zimy po sobě není..
Vim, ze na jaře měla spousta lidí problém s botama.. My taky objednali jen ze sportisima at nechodí v zimních.. Ale je spousta takových co dětem jinak než v nějaký specialce a s vyzkoušením boty nesežene

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.10.20 08:42

@a12 to chápu, ale o tom ona nepsala. Psala, aby se zavřel obchod s hadrama protože lidé courají… Jen jestli by paní svůj názor nezměnila, kdyby ji nepřišla výplata. Vytáčí mě ta prvoplánová reakce a totální ekonomická slepota. Toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29609
9.10.20 08:43
@neila píše:
Ano, a na to se nutně musí předzásobit novými hadrami… Tak určitě :roll:

Děti z oblečení i bot vyrostou. To je u dětí tak na jednu sezónu. A ne všichni dospělí budou pracovat z domova. Já chodila do práce i na jaře v době nouzového stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
9.10.20 08:50
@neila píše:
@a12 to chápu, ale o tom ona nepsala. Psala, aby se zavřel obchod s hadrama protože lidé courají… Jen jestli by paní svůj názor nezměnila, kdyby ji nepřišla výplata. Vytáčí mě ta prvoplánová reakce a totální ekonomická slepota. Toť vše.

no paní je fakt vtipná, a co výplata, ale co když ji vyhodí úplně 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61094
9.10.20 08:58
@neila píše:
@a12 to chápu, ale o tom ona nepsala. Psala, aby se zavřel obchod s hadrama protože lidé courají… Jen jestli by paní svůj názor nezměnila, kdyby ji nepřišla výplata. Vytáčí mě ta prvoplánová reakce a totální ekonomická slepota. Toť vše.

ale ty si reagovala na prispevek kde psala, ze lidi chodi porad dost, jestli treba nakupujou na zimu kdyby to zas zavreli.. na to si reagovala kam by chodili..
a ze na prochazky do prirody nepotrebujou novy hadry..
no maly deti potrebujou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 08:59

Nebojím..nevím proč taková hysterie.. navíc..kdyby lidi trošku dodržovali „nařízení“ - čili základy hygieny, odstupu a kašlání do rukávu třeba, nebo si zakrýt pusu když kychame a kašleme, nevalit do Chorvatska hned jak se otevřou hranice..tak by k ničemu takovému dojít nemuselo..můžeme si za to jen my..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí