Lockdown - bojíte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6484
9.10.20 09:03
@Skaiqy píše:
Nebojím..nevím proč taková hysterie.. navíc..kdyby lidi trošku dodržovali „nařízení“ - čili základy hygieny, odstupu a kašlání do rukávu třeba, nebo si zakrýt pusu když kychame a kašleme, nevalit do Chorvatska hned jak se otevřou hranice..tak by k ničemu takovému dojít nemuselo..můžeme si za to jen my..

Tak zrovna s tim zahranicim to nebude tak, ze kdyz jsi vycestovala tak jsi nutne se nakazila. Je to vsude vicemne stejne a u nas se ta pravidla v lete uz tak nedodrzovala, lidi bez rousek, vsude jich bylo plno. Navic vetsina lidi letos nikam nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30962
9.10.20 09:06
@Skaiqy píše:
Nebojím..nevím proč taková hysterie.. navíc..kdyby lidi trošku dodržovali „nařízení“ - čili základy hygieny, odstupu a kašlání do rukávu třeba, nebo si zakrýt pusu když kychame a kašleme, nevalit do Chorvatska hned jak se otevřou hranice..tak by k ničemu takovému dojít nemuselo..můžeme si za to jen my..

jo, kdyby pouzivali, co maji na hlave a porad se necitili tak dotceni na svych pravech. Vedle v diskuzi pani vadi, ze nebudou moci cela rodina do obchodu, ze bude muset chodit nakupovat sama bez muze. Nelibi se mne opatreni, ktera likviduji jednotliva profese, ale nevadi mne ty, ktera nic nestoji, jen trochu osobniho omezeni. Jako odstupy v obchodech sam od sebe nedodrzuje nikdo, pritom to je opravdu neco, co cloveka neomezuje nijak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.10.20 09:19

Jo bojím se že zase budeme muset učit doma dvě děti, vařit jim a k tomu na 100% pracovat. Nějaký vymýšlení zábavy absolutně nehrozí, na to už nezbývá čas, takže budou sedět u mobilu a hrát hry místo tréninků. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.10.20 09:25

@a12 já reagovala na oba příspěvky v kontextu a zejména na to, co paní vyblila o tom, že by měli zavřít tyto obchody. Jsem přesvědčená, že lidé nepořádají žádné hony na obchody z obavy dalšího lockdownu, prostě si jen nakupují sezonní věci a rozhodně ne v takové síle jako po minulé roky. V NC jsem byla i tenhle týden (Praha) a těch lidí je znatelně méně… Tady zas někdo vidí strašáka za vším, ať to rychle všechno zavřou :roll: ale kdo to zaplatí, na to odpověď nemá… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 09:25
@alejandra píše:
Tak zrovna s tim zahranicim to nebude tak, ze kdyz jsi vycestovala tak jsi nutne se nakazila. Je to vsude vicemne stejne a u nas se ta pravidla v lete uz tak nedodrzovala, lidi bez rousek, vsude jich bylo plno. Navic vetsina lidi letos nikam nejela.

Nevím jak jinde..soudím na základě toho co kolem sebe vidím a zažila ale od nás z ulice odjelo fakt zaraz tak pět rodin do Chorvatska jen co se otevřela hranice..byla jsem v tu dobu ještě v práci a tam lidem taky docela zahrabalo..přišlo mi to mírně sobecké..ale me celkově štve ten stezovaci přístup..když je nouzový stav tak to není proto, že vláda nemá co dělat.. když roušky jsou tak je tak se podepisují šílené petice za to aby jsme je nemuseli mít..když jsou tak je to buzerace a omezování osobní svobody.. prostě..ani z voza ani na voz..ano, rouška je nepříjemná ale jednou je to nařízení tak to respektuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
9.10.20 09:37

Já osobně ne. Máme zásobu vlastních brambor, řepy, celeru, cibule, česneku, ovoce ze zahrady, zavařeniny, v mrazáku dost masa, domácí vajíčka, slaninu, klobásy a slivovici. Do obchodu bych klidně měsíc nemusela. Bez pečiva a mouky, dokonce i toaleťáku my přežijeme. Ne nejsme prasata, máme jen japonskou toaletu. Ale je mi opravdu líto všech provozovatelů a zaměstnanců restaurací, hospod, kin, obchodů (lidí prostě chodí méně) a celkově ekonomických dopadů. Ano, máme se sakra dobře, je třeba trochu zpomalit…ale když vidím, jak lidi dnes žijí na dluh jen aby měli to samé co soused, bude dost nešťastných lidí a jejich dětí. A přitom by prostě stačilo aby se lidi na pár týdnů zklidnili. Do práce, do školy a domů. Nakoupit jednou týdně. Řádně si mýt ruce, chvilku se nestýkat mimo rodinu a práci a nosit tu debilní roušku tak jak se má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.10.20 09:38
@Skaiqy píše:
Nevím jak jinde..soudím na základě toho co kolem sebe vidím a zažila ale od nás z ulice odjelo fakt zaraz tak pět rodin do Chorvatska jen co se otevřela hranice..byla jsem v tu dobu ještě v práci a tam lidem taky docela zahrabalo..přišlo mi to mírně sobecké..ale me celkově štve ten stezovaci přístup..když je nouzový stav tak to není proto, že vláda nemá co dělat.. když roušky jsou tak je tak se podepisují šílené petice za to aby jsme je nemuseli mít..když jsou tak je to buzerace a omezování osobní svobody.. prostě..ani z voza ani na voz..ano, rouška je nepříjemná ale jednou je to nařízení tak to respektuji..

S tim souhlasim, kdyz nutne nemuseli vyjet do zahranici (tim nutne myslim treba rodiny, ktere ziji mimo Ceskou republiku, prace), tak taky nechapu tu potrebu letos cestovat. Nehlede na to ze, museli podstoupit jak test, tak vyplnovat formulare atd. No a ten stezovaci pristup me taky dost stve. Ono je asi problem, ze vetsina si proste mysli, ze to nic neni. Jenze nekomu to muze udelat velkou paseku. Lidi jsou proste trochu sobecti. Teda aspon z meho pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.20 09:42
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte že se vyhlásí lock Down? Já mám z toho dost obavu.. Ani ne tak z toho že budou třeba potraviny uzavřené, ale co takový drogerky? Lékárny? Vesměs mám jen rodicak, brigádu mám zrušenou kvůli covidu. Syn pije mlíko z dmka, neumím si představit nakoupit zásoby, když tam jdu po rodicaku zbydou na nás třeba jen 3 krabice, takže během měsíce tam jdu 3×..To samé pleny. Nemůžu nakoupit zásoby protože nemám za co… Z netu to objednat taky nepůjde, protože už na jaře bylo všechno vykoupený…

Nebojím se ničeho.. Vše jde objednat z netu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61092
9.10.20 10:08

Jen teda jestli to zavrou a pred vanocema otevrou, tak to teprve bude masakr :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 10:10
@Cuddy píše:
jo, kdyby pouzivali, co maji na hlave a porad se necitili tak dotceni na svych pravech. Vedle v diskuzi pani vadi, ze nebudou moci cela rodina do obchodu, ze bude muset chodit nakupovat sama bez muze. Nelibi se mne opatreni, ktera likviduji jednotliva profese, ale nevadi mne ty, ktera nic nestoji, jen trochu osobniho omezeni. Jako odstupy v obchodech sam od sebe nedodrzuje nikdo, pritom to je opravdu neco, co cloveka neomezuje nijak.

To víš, „omezování osobní svobody“ :lol: tady ta hláška mě vždy položí na kolena a směju se ještě týden..ještě zdaleka nevíme co je omezování osobní svobody ale hlavně, že tasime tady ty výroky.. naprosto souhlasím s tím, že máme používat to co máme v hlavě..ale to by lidi nesměli trpět sobeckosti.. nedávno jsem si šla do McDonald's koupit shake, paní se na mě lepila jak na libacku protože neviděla na meníčko i když měla jedno hned vedle sebe na zdi.. když jsem ji poprosila ať mi nechá trošku prostoru tak mě sjela na tři doby že jsem drzá :mrgreen: jasně, můj problém, že nesnáším když se lidi tlačí a sahají na mě..ale myslím, že ten základní odstup je možné dodržet za jakýchkoliv okolností..

Co se rodiny týče, zatím „jen“ čekáme přírůstek takže nemůžu a ani nemám právo hodnotit jak se složité zastoupit výuku nebo vlastně vyplnit čas který by děcka normalne trávily někde na táboře, škole nebo kroužcích..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 10:11
@martina.se píše:
Nebojím se ničeho.. Vše jde objednat z netu :think:

A kolikrát levněji než v krámu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
9.10.20 10:30

@Skaiqy A co bylo sobecké na cestě do Chorvatska? Taky jsme tam byli 14dnů před prázdninama. V komunitě českých potápěčů, bylo to úplně stejné jako vyjet na chatu k přehradě. Navíc bylo tam tak málo lidí, restaurace a bary zavřený, protože nebylo komu vařit. Ženská u které jsme bydleli říkala že ostatní ubytovatelé to letos úplně zabalili, protože neměli ani jednu objednávku na sezónu. Krásně jsme si to užili a hlavně trošku odpočinuli od té jarní hrůzy co u nás probíhala. Sice teda z Pagu se potom stalo epicentrum nákazy, ale to jen proto že na druhé straně je obrovská pláž plná feťáckých diskoték. Ale tam zase jezdí jiné typy lidí. Ti by se nakazili všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.10.20 10:36

@Skaiqy

Co přesně bylo sobeckyho na tom, ze odjelo pět rodin z ulice do Chorvatska? Myslíš ty poloprazdne pláže, kde si si mohla co minutu vybírat kam si ďas ručník?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 10:42
@alejandra píše:
S tim souhlasim, kdyz nutne nemuseli vyjet do zahranici (tim nutne myslim treba rodiny, ktere ziji mimo Ceskou republiku, prace), tak taky nechapu tu potrebu letos cestovat. Nehlede na to ze, museli podstoupit jak test, tak vyplnovat formulare atd. No a ten stezovaci pristup me taky dost stve. Ono je asi problem, ze vetsina si proste mysli, ze to nic neni. Jenze nekomu to muze udelat velkou paseku. Lidi jsou proste trochu sobecti. Teda aspon z meho pohledu.

Souhlasím..nepanikarim z viru..ale respektuji ho.. my jsme oba doma cestovatelé a taky jsme chtěli do zahraničí ale prostě když je situace taková jaká je..nejsem blázen abych riskovala své už beztak blbé zdraví a zdraví mimina a muže.. všechny země tu budou i za rok..jednou to necestovani snad zvládneme..

No a stezovani :) to je taky pěkná kapitola.. každý z nás by dokázal napsat už román co za tu dobu slyšel nadávek na systém a tak :mrgreen: říkám, ani z voza ani na voz. s takovými lidmi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 10:53
@Natálka26 píše:
@SkaiqyCo přesně bylo sobeckyho na tom, ze odjelo pět rodin z ulice do Chorvatska? Myslíš ty poloprazdne pláže, kde si si mohla co minutu vybírat kam si ďas ručník?

Tak určitě to nezůstalo jen při těch 5 rodinách, že? :) To byla jen naše ulice a nemyslím, že celá ČR zůstala sedět na zadku :) dále a to považuji za největší sobeckost je nenošení roušek v místech kde je vysoká kumulace lidí.. podepisování hloupých petici místo toho aby jsme skutečně dodržovali zásady hygieny, odstup (protože všude potřebujeme být první, všechno nám ujede a nebo někdo koupí poslední pytlík s těstovinami)..

Lidi se dávají testovat a přitom jsou bez příznaků..nadáváji pak na to, že hygiena nestíhá, že vláda za všechno může..to považuji za sobeckost.. absolutně se nedokážeme semknout společně, trošku sklonit hlavu a říct si „jo, rouška mě štve, ale v MHD si jí na tu chvíli nasadím..“ ne.. slepě bojkotujeme jen kvůli nějakému životnímu principu si něco dokázat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí