Lockdown - bojíte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10073
9.10.20 10:55
@jakanas píše:
@Skaiqy A co bylo sobecké na cestě do Chorvatska? Taky jsme tam byli 14dnů před prázdninama. V komunitě českých potápěčů, bylo to úplně stejné jako vyjet na chatu k přehradě. Navíc bylo tam tak málo lidí, restaurace a bary zavřený, protože nebylo komu vařit. Ženská u které jsme bydleli říkala že ostatní ubytovatelé to letos úplně zabalili, protože neměli ani jednu objednávku na sezónu. Krásně jsme si to užili a hlavně trošku odpočinuli od té jarní hrůzy co u nás probíhala. Sice teda z Pagu se potom stalo epicentrum nákazy, ale to jen proto že na druhé straně je obrovská pláž plná feťáckých diskoték. Ale tam zase jezdí jiné typy lidí. Ti by se nakazili všude.

Viz příspěvek pro @natalka26..nechce se mi to opakovat :) ještě jedno doplním, že jsou lokality kde to praskalo ve švech..podle fotek co lidi posílali a říkali :)

Tato debata nezahrnuje jen cestování ale i celkové chování lidí jako takových..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30966
9.10.20 10:59

@Skaiqy mne nevadily cesty do Chorvatska, my take byli v zahranici, kde tedy byly rousky ve vnitřních prostorach cele léto, mohla se sundat jen u stolu na jidlo. Dle meho nejde o to, kde clovek je, ale jak se chova. Pokud ke covidu pristoupim s respektem, udelam mnohem lepe nez ti, co zustali doma s pocitem, ze mohou vsechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.10.20 11:06

@Skaiqy

No nebylo to jen 5 rodin jisteze. Zároveň nevím proč bychom měli sedět doma, když v zahraničí byla koncentraci lidi nižší a tím pádem riziko nakažení covidem taky nižší. Byli jsme tam taky a mužů říct, ze žádnou predeslou dovolenou jsem si tak neuzila jako tam. Konečně klid od koronazpráv, bez nadsázky poloprazdne pláže, v restauracích obsazenost obstůl,… když jsem pak viděla nade hory, koupaliště a parky říkala jsem si jak je možný ze tohle dovoleny je.

O rozskach jsem nemluvila, ve vnitřních prostorách fajn, sice ničemu nepomahaji ale OK, pro ten pocit…

Zásady hygieny to je to jediný společně s odstupem co podle mě má smysl. Ale pokud si lidé predtim nemyli ruce tak nevěřím ze teď jako zázrakem začali.

Nevím kde se pohybuješ, ale já od nás nic takového neznám, ze by někdo bojoval o těstoviny nebo svoje místo ve frontě. A to zde pohybují jak v Praze tak kousek za Prahou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
9.10.20 11:39

@Natálka26 Koronazpravy už nesleduji a to se dá i z domova..nás doma Chorvatsko nebere, proto tam nejezdíme.. jezdíme mimo Evropu kde je sice výskyt vyšší ale stejně bych to neriskovala ani do Chorvatska..toť můj názor :)

Rouška je věc diskutabilní..stabilně nemá smysl ji nosit si myslím, ovšem preventivně ano..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
9.10.20 12:04

@Skaiqy no roušku má smysl nosit, když už tak aspon správně nasazenou. V mhd ji má na pusu a nos daný každý 3. tento týden jsme je počítala pokaždé když jsme jela busem. zbytek ji měl pod nosem nebo jim ty látkové tak odstávaly, že to bylo jak kdyby je neměli…

v tom smysl nevidím vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.10.20 15:20
@Natálka26 píše:
@Skaiqy

No nebylo to jen 5 rodin jisteze. Zároveň nevím proč bychom měli sedět doma, když v zahraničí byla koncentraci lidi nižší a tím pádem riziko nakažení covidem taky nižší. Byli jsme tam taky a mužů říct, ze žádnou predeslou dovolenou jsem si tak neuzila jako tam. Konečně klid od koronazpráv, bez nadsázky poloprazdne pláže, v restauracích obsazenost obstůl,… když jsem pak viděla nade hory, koupaliště a parky říkala jsem si jak je možný ze tohle dovoleny je.

O rozskach jsem nemluvila, ve vnitřních prostorách fajn, sice ničemu nepomahaji ale OK, pro ten pocit…

Zásady hygieny to je to jediný společně s odstupem co podle mě má smysl. Ale pokud si lidé predtim nemyli ruce tak nevěřím ze teď jako zázrakem začali.

Nevím kde se pohybuješ, ale já od nás nic takového neznám, ze by někdo bojoval o těstoviny nebo svoje místo ve frontě. A to zde pohybují jak v Praze tak kousek za Prahou.

Jak muzes rict, ze rousky nicemu nepomahaji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61097
9.10.20 16:17
@Natálka26 píše:
@Skaiqy

Tak on i tady byl v létě klid od korona zpráv.. My byli jen tady v Čechách a kdyby občas někde nebyla cedule dodržujte rozestupy, tak člověk o nějakým koronaviru ani neví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.10.20 18:36
@Skaiqy píše:
@Natálka26 Koronazpravy už nesleduji a to se dá i z domova..nás doma Chorvatsko nebere, proto tam nejezdíme.. jezdíme mimo Evropu kde je sice výskyt vyšší ale stejně bych to neriskovala ani do Chorvatska..toť můj názor :)Rouška je věc diskutabilní..stabilně nemá smysl ji nosit si myslím, ovšem preventivně ano..

Vidíš a já přesto ze TV nepoustim tak ke mě v Čechách pořad ty zprávy docházely. V Chorvatsku jsem byla po 15 letech a to jen proto, ze v tu dobu mělo mimino 6 měsíců a chtěla jsem být v dojezdove vzdálenosti, jinak bychom letěli taky mimo Evropu.

@alejandra píše:
Jak muzes rict, ze rousky nicemu nepomahaji?

Myslíš, ze kus propocenýho, proslintanýho s nesterilniho hadru ti nějak pomáhá? Polovina lidi to nenosí ani správně, většina to denně doma nevyvari a ti co mají jednorázový tak ty používají dokud drží.

@a12 píše:
Tak on i tady byl v létě klid od korona zpráv.. My byli jen tady v Čechách a kdyby občas někde nebyla cedule dodržujte rozestupy, tak člověk o nějakým koronaviru ani neví..

Jak jsem psala výše tak zprávy ke ne neustále doléhaly. Vidíš a já viděla to množství, které tady obvykle nebývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.10.20 18:42
@Natálka26 píše:
Jak jsem psala výše tak zprávy ke ne neustále doléhaly. Vidíš a já viděla to množství, které tady obvykle nebývá.

Kapky vdechovaného kyslíku a vydechovaného oxidu uhličitého jsou mnohem menší než samotný koronavirus, takže nošením roušek můžeme dýchat a přitom se nenakazit a tím pádem chránit před Covidem 19. A taky by se ty roušky měly měnit ;) nikdo neříká, že to musíš mít proslintané a propocené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.10.20 18:46

@Natálka26 a ano, myslím si, že to může epidemii zmírnit a taky si myslím, že když už ne kvůli sobě, tak bychom měli chránit ostatní, protože jsou lidé, kterým virus může ublížit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
9.10.20 18:51

@alejandra
Stejně jako zbytek národa rousky nosím, ale nemyslí si, ze se díky rousce nenakazis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6484
9.10.20 18:52
@Natálka26 píše:
@alejandra
Stejně jako zbytek národa rousky nosím, ale nemyslí si, ze se díky rousce nenakazis.

myslím si, že riziko nákazy se podstatně zmenšuje, což neznamená, že se nakazit s rouškou nelze, ale určité riziko eliminováno je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
9.10.20 19:46
@Skaiqy píše:
A kolikrát levněji než v krámu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Přesně tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.10.20 20:26

Mě teď došlo, že vlastně teď bydlím jinde než mám trvalý pobyt. Nevíte někdo jak to je? Kdyby náhodou Lock Down..a někdo by mě kontroloval obcanku… Proč jsem tak daleko od svého bydliště? :think: Jestli se už někdo ptal, tak se omlouvám..nečetla jsem celou diskuzi.

• Citovat
  • Upravit
11923
9.10.20 20:47
@Skaiqy píše:
To víš, „omezování osobní svobody“ :lol: tady ta hláška mě vždy položí na kolena a směju se ještě týden..ještě zdaleka nevíme co je omezování osobní svobody ale hlavně, že tasime tady ty výroky.. naprosto souhlasím s tím, že máme používat to co máme v hlavě..ale to by lidi nesměli trpět sobeckosti.. nedávno jsem si šla do McDonald's koupit shake, paní se na mě lepila jak na libacku protože neviděla na meníčko i když měla jedno hned vedle sebe na zdi.. když jsem ji poprosila ať mi nechá trošku prostoru tak mě sjela na tři doby že jsem drzá :mrgreen: jasně, můj problém, že nesnáším když se lidi tlačí a sahají na mě..ale myslím, že ten základní odstup je možné dodržet za jakýchkoliv okolností..Co se rodiny týče, zatím „jen“ čekáme přírůstek takže nemůžu a ani nemám právo hodnotit jak se složité zastoupit výuku nebo vlastně vyplnit čas který by děcka normalne trávily někde na táboře, škole nebo kroužcích..

diskuze dneska v práci jo…40 let jsme neměli kvůli komunistům svobodu, teď ji máme a chtějí nám ji zase vzít… na deb. ilitu některých lidí už není ani co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí