Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Nevím jak to tady vypadalo na jaře, jelikož jsem ho celé strávila ve Španělsku, kde byl vyhlášen zákaz vycházení a všechno se dalo sehnat. Takže si myslím, že i tak si budeš moct nakoupit vše co potřebuješ.
Klid zakladatelko, přesně takhle se šíří panika a pak jsou ty obchody vykoupený. Já doufám, že už kvůli tý chřipce přestanou s touhle komedií a nic se zavírat nebude. Každopádně potraviny opravdu zavřít nemůžou, to by polovina republika pochcípala místo na Covid na hlad. A jak by to pak Prymulína vysvětlil ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, myslíte že se vyhlásí lock Down? Já mám z toho dost obavu.. Ani ne tak z toho že budou třeba potraviny uzavřené, ale co takový drogerky? Lékárny? Vesměs mám jen rodicak, brigádu mám zrušenou kvůli covidu. Syn pije mlíko z dmka, neumím si představit nakoupit zásoby, když tam jdu po rodicaku zbydou na nás třeba jen 3 krabice, takže během měsíce tam jdu 3×..To samé pleny. Nemůžu nakoupit zásoby protože nemám za co… Z netu to objednat taky nepůjde, protože už na jaře bylo všechno vykoupený…
Mnoho povyku pro nic. Žijeme si neskutečně luxusně, holt trošku zpomalíme, případně zařadíme zpátečku. O nic nejde, o pár km vedle se válčí a tam mají problémy, tady žádné nejsou.
Já se bojím, že tenhle strašný výraz se stane v češtině běžným. ![]()
Já se nebojím. Dělám v obchodě, ne v potravinách. A dokonce bych těch 14 dní volna uvítala.
Jediné čeho bych se bála, že druhej lock Down naše firma nedá a přijdu o práci
A toho socio-ekonomického dopadu celkově - toho se bojím. Do nedávna jsem byla skálopevně přesvědčena, že obchody už nezavřou, nyní si už tak jistá nejsem.. ![]()
@Zumpa píše:
Mnoho povyku pro nic. Žijeme si neskutečně luxusně, holt trošku zpomalíme, případně zařadíme zpátečku. O nic nejde, o pár km vedle se válčí a tam mají problémy, tady žádné nejsou.
Kde se to valci o par km vedle?
Ja se spis bojim individui jako zakladatelka. Nejak se jich tu v posledni dobe mnozi a vsichni maji vebni pravo a dalsi jim podobne vice produkuji a vychovavaji.
Edit: I na jare byly otevrene supermarkety, drogerie, lekarny, vcetne tech v obchodnich centrech a fungovaly eshopy.
Ne, nebojím, spíš mě to otravuje. Potraviny, lékárny, drogerie nezavřou.
@Svistice píše:
Ja se spis bojim individui jako zakladatelka. Nejak se jich tu v posledni dobe mnozi a vsichni maji vebni pravo a dalsi jim podobne vice produkuji a vychovavaji.Edit: I na jare byly otevrene supermarkety, drogerie, lekarny, vcetne tech v obchodnich centrech a fungovaly eshopy.
Ja myslim, že ty, co byly v obchodních centrech a nemely vchod z venku pak otevřený nebyly..
@Katuskka
Také pracují v oblečení v nákupním centru. Jako jo, lidi courají, ale chodí jich míň a míň. Opatření jsou o ničem. Roušky většina lidí nasazených pod nosem a rozestupy u pokladny nikdo neřeší.
@a12 píše:
Ja myslim, že ty, co byly v obchodních centrech a nemely vchod z venku pak otevřený nebyly..
Byly. Jinam jsme se na jare fakt netahli, nez do mistniho alberta, dm a benu v mistnim obchodaku.
@ontarova.stara píše:
Zavrene lekarny, jo? Covid neni problem, spis mozkomor. A pres net slo i na jare nakoupit naprosto vse, jen lide bez uctu meli smulu, protoze maloktery dopravce prijimal platby na dobirku v hotovosti. Potraviny, lekarny a drogerie s tim problem nemely.
Ale obavat se, ze pri lockdownu zavrou lekarny..
No, pokud jsi na jaře neměla problém, tak si můžeš pogratulovat. Rozhodně není pravda že šlo vše nakoupit, mnohé zboží bylo nedostupné ještě delší dobu poté, dovážka potravin sice „fungovala“, ale treba taky tak ze jsi x hodin cekala ve „fronte“ abys pak zjistila ze vetsina zbozi je nedostupna a nejdrivejsi termin dovozu je za tyden. Jsme zvykli delat zasoby naprosto běžně, takze jsme mohli rozdat blizkym co kdo potreboval, ale opravdu bych si nedovolila tvrdit ze slo sehnat vse a bez problemu. Urcite to neni tak ze umres hlady, ale nam treba vypadlo i zradlo pro zvirata. Psovi aspon muzes varit, ovsem i na to potrebujes zasoby (no a nebo mu nacpat jine granule a pak resit tydenni prujem a zvraceni
).
Ne, fakt nepanikarim, ale když mi v lednu letosnihi roku lidi rikali at jsem v klidu ze to nic neni, dovolila jsem si poslechnout a nedoresila jsem nektere klicove zasoby. Pak jsem si mohla nadavat leda tak sobe. Priste uz holt takovou chybu neudelam. Zakladatelce samozřejmě taky v nicem nepomuze kdyz ted bude hystercit, na druhou stranu na jejim miste bych resila nahradni plan pokud opravdu bude mit problem se zasobovanim. Protoze to holt neni tak zuzove vzdycky ![]()
@Mahidevran píše:
@Katuskka
Také pracují v oblečení v nákupním centru. Jako jo, lidi courají, ale chodí jich míň a míň. Opatření jsou o ničem. Roušky většina lidí nasazených pod nosem a rozestupy u pokladny nikdo neřeší.
Přesně, u nás teda lidí pořád dost, ale říkám si, jestli už lidí nenakupujou dopředu, aby měli např. obleceni na zimu, kdyby se opravdu zavřelo ![]()
@Svistice píše:
Byly. Jinam jsme se na jare fakt netahli, nez do mistniho alberta, dm a benu v mistnim obchodaku.
Hele nechci se hádat, ale velký oc podle mě ne.. Nejdřív jo, naky hlídači to tam hlidali, ale scházeli se tam pubertaci jak meli zavřený skoly a celkově lidi.. Jak byl nouzovej stav, a zevreli oc, tak si myslim, že i drogerky atd. Tam, co neměli vchod z venku.. I jsme takhle kolem jednoho sli, jen Kaufland a pár krámků a rikala jsem si to je divný, že je v tetě tma.. A oni neměli vchod z venku tak melo zavřeno ![]()
Kecam nouzovej stav, když byla karanténa..