Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Zdravím, zamilovala jsem se do jednoho lékaře, bohužel mě odmítl týden jsme měla takový kolotoč myšlenek, opakovaně jsem se vracela do situaci, které se stali v jeho přítomnosti, co sem měla říkat a neměla atd, i představy jaké by to bylo a nebylo atd obtěžovala to každý den týden, obvodníi napsala setralin týden 25 mg a pak 50 mg aspoň na dva měsíce, chci se zeptat po. dnech mě teda trápí bolesti hlavy jako by migréna, má tě stím nějaké zkušenosti? A jestli můžu brát jen těch 25 mg, pořád místo 50 mg, děkuji
Ještě bych dodala že trpím OCDv, tak jestli to spíše nemůže ublížit ten sertralin
@xpetras píše:
Zdravím, zamilovala jsem se do jednoho lékaře, bohužel mě odmítl týden jsme měla takový kolotoč myšlenek, opakovaně jsem se vracela do situaci, které se stali v jeho přítomnosti, co sem měla říkat a neměla atd, i představy jaké by to bylo a nebylo atd obtěžovala to každý den týden, obvodníi napsala setralin týden 25 mg a pak 50 mg aspoň na dva měsíce, chci se zeptat po. dnech mě teda trápí bolesti hlavy jako by migréna, má tě stím nějaké zkušenosti? A jestli můžu brát jen těch 25 mg, pořád místo 50 mg, děkuji
@xpetras píše:
Ještě bych dodala že trpím OCDv, tak jestli to spíše nemůže ublížit ten sertralin
Tak pokud ti to předepsala sama obvodní tak ta snad zná tvůj zdravotní stav ne?
@izabe píše:
Tak pokud ti to předepsala sama obvodní tak ta snad zná tvůj zdravotní stav ne?
Obvodní jsem rikala že mě trápí ty myšlenky a jeto jako kolotoč, pořád opakující se vrácení do danyCh situaci, pořád jsem přemýšlela otom,,a obtěžovala to,, no OCD neví že mám, mám takové to nutkání udělat nějaké věci pořád dokola dokud se necítím n apohodu, třeba při mytí nádobí, hrníčky v určitém pořadí atd..,,
Mě šlo oto zda někdo bral sertralin, v pribalovém letáku píšou jako vedlejší bolest hlavy a motání
@xpetras píše:
Obvodní jsem rikala že mě trápí ty myšlenky a jeto jako kolotoč, pořád opakující se vrácení do danyCh situaci, pořád jsem přemýšlela otom,,a obtěžovala to,, no OCD neví že mám, mám takové to nutkání udělat nějaké věci pořád dokola dokud se necítím n apohodu, třeba při mytí nádobí, hrníčky v určitém pořadí atd..,,
Mě šlo oto zda někdo bral sertralin, v pribalovém letáku píšou jako vedlejší bolest hlavy a motání
tak kde je problém?
Sertralin zabírá až tak za dva, tři týdny, tak se můžeš setkat s různými nežádoucími účinky. Mě po něm na začátku bývá opravdu hodně zle, tak to máš ještě zlatý
ještě bych vydržela, mělo by to pomoci ![]()
**@panenka87
Aha já myslela že to mám kvůli tomu že sem brala 20dni tryptofan, nebo že zbytečně ho brát(, teď jsem četla příbalový leták tak přesně to sedí, bolest hlavy, závratě, mám tlaky v hlavě ale fungují normálně) beru dnes pátý den, také jsem se bala, že mám serotoninový syndrom. Jinak potom co me odmítl ten (moc hezky lékař )tak celý týden se honili v hlavě ty myšlenky, a furt se mi vracelo jak jsem sním mluvila a pořád dokola- jeto spíše posttraumatická porucha? Jestli to doktorka dobře nasadila.., jelikož psychiatr je až na podzim,, teď ty myšlenky teda nemám vůbec
Tak včera a dneska žádný koloběh myšlenek teda už nemám ani stavy úzkosti ani deprese…mohu to teda prozatím vysadit když jsem to brala 4 dny a účinek je až za 2-3 týdny a já už nemám ty stavy,.. postačí teď obden 2× pak 1- za dva dny a 1 za 3 dny
Díky