Šetření 2025
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Zakladatelka
Poctive si celý měsíc píšu, co jsem kde utratila. Zároveň je to poměrně dobrý způsob, jak mít okamžitý přehled, protože když už vidím, že je ten seznam moc dlouhý, radši něco omezím.
Nemůžu říct, jak to má presne s vydaji manžel, na něj jde vysoká hypotéka, energie. Já zase platím dovolenou a téměř výhradně potraviny.
U nás ve městě otevřeli zlevnenku, dá se tam koupit spousta různých lepších sýrů a uzenin za zlomek ceny. Do restaurací jsme vždy chodili minimálně, v rámci šetření v tom hodlám pokračovat.
Vaříme tedy temer výhradně doma, vše kupuju v akci.
Zhresila jsem nějakými povánoční výprodeji - nakoupila jsem dceři k narozeninám knížky, v Lidlu nějaké vybavení domácnosti, nám s manželem po 15 letech bundy na lyže, pár věcí do kuchyně za ½ ceny. Holt ve mně zůstává pořád chtít něco koupit. To příští měsíc odbouram. Jinak oblečení žádné, zaplatila jsem si pojistku na rok. Naopak nemám zapocitanou dopravu do práce (1.000 Kc/měsíc, dojizdim). Hlady opravdu netrpime, ale je to jidlo pro 6 lidi (4 dospeli + 2 deti), varim i pro rodiče, ti mi přispívají 3500, dela to nějakých 14 tis./měsíc. Spoustu věcí mám ale do zásoby, takze ne každý měsíc nakupuju. Moje příjmy jsou tento měsíc 60.000, výdaje 30.000. Na účtě jsem teda za leden cca +30 tis. Kč. Myslím, že ještě mám rezervy. A musím si udělat větší přehled v manželovych nákladech, aby to bylo objektivní. Je pravda, ze hodně peněz strkame ještě porad do baraku, dokončujeme. A ještě to plno peněz spolkne. Rekuperace 60, vestavné skříně do technické místnosti… vidím to tak, že letos budeme muset oželet letni dovolenou.
Nějaké tipy, jak to ještě stáhnout? Ty výdaje na kuchyň a oblečení byly zbytne, jinak moc nevidím rezervy. Možná min potraviny?
- Citovat
- Upravit
Mne by zajímalo, kam dávat ty zbylé peníze…? Kam dat10-20 měsíčně? Vždycky se napíše ze do akcií, dluhopisů…ok…ale to mam přijít do trafiky… a říct: dobrý den, jedny dluhopisy? Máte s tím někdo zkušenost? Klidně do SZ - myslím to vážně 😊 Dík
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tulka123 píše: Více
Už jsem se lekla že jsou tu všichni jen bohatí! Díky za Váš příspevek😁 😁 taky máme s mužem kolem 60tis, něco málo ušetříme, miminko na cestě takže to moc nejde🫣
- Citovat
- Upravit
@Myska555 píše: Více
Co to tady tak procházím, ty diskuze, tady jsou nesmírně bohatí lidé. Vlastní nemovitosti, zlato, akcie a já nevím co všechno. Kdo nemá milion na účtě, jako by nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Artemid píše: Více
Nejdriv nasetrit polstar na sporaku na 6 mesicu, pokud jeste nemate. Pak teprv investice. O nich si rozhodne nacti, cesty jsou pak ruzne, napr. pres banku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@freeport píše: VíceŽe jo? Já mám ve svém okolí lidi co s bídou koupí pozemek, dlouhou dobu splácí, a pak někdy stavěj.
Já to pročítala a celou dobu jsem si říkala co děláme s mužem špatně teda..
- Citovat
- Upravit
@Myska555 píše: Více
Som to pre istotu prepočítavala dva krát na €, či som sa nepomýlila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Můžete napsat prosím vy, co jste tu psali příjem domácnosti nad 100tis, případně kdokoli kdo ho tak má, jaká jsou vaše povolání, pokud to jsou příjmy pouze z vašich dvou výplat? Neznám mnoho rodin s takovým příjmem. Nebo jste zároveň všichni pracující v Praze? Děkuju ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše: Více
IT analytik + ucitelka, Stredocesky kraj
- Citovat
- Upravit
Díky! IT je jasné
můžu se zeptat kolik je plat v čistém učitelky? Kolik ti reálně chodí a kde učíš? Děkuju
- Citovat
- Upravit
Ja delam ve zdravitnictvi ( cca 33 čisteho na 0,75 uvazek) a manzel analytika v korporatu ( 90 čisteho). Navic mqme dalsi prijmy a dostavame se na prumer 150 čisteho. Ani jeden z nas nepochozi z bohate rodiny, zijeme pomerne skrome.
Pevne mesicni naklady 70000 ( bydleni, pojistky, predplatne, dobrocinnost)
Jidlo 12000
Cestovne 1000
Dovolena 2× rocne plus nejaky prodlouzeny vikend, vareni je nas konicek a restaurace nas moc nebavi. Sem tam kino. Nejcasteji chodime na hory a to skoro nic nwstoji. Zbytek sporime.
- Citovat
- Upravit
My máme příjmy slušné z mužem, ale výdaje šílené… Příjem cca 90-100
a výdaje:
hypotéke 15000 úvěr 15000
energie doma, vč. pojistky atd, 6000
Dip 575
penzijní 500
fond 500
tmobile 2200 5×paušal, tv, net
alimenty 11000
pojistky 2251
zdravotní sociální 7902
kapesné děti 1500
stavební dítě 1000
celkem 63tis. Plus jídlo, drogerie, benzín, oblečení, školní věci atd…
- Citovat
- Upravit
Manžel pozice v oblasti řízení kvality dodavatelů v automotive (75 hrubého) a já HR reporting a controlling (60 hrubého), přes tu stovku čistého máme.
- Citovat
- Upravit