Jak se naučit hospodařit s penězi?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Já asi teda žiju na jiný planetě…Chtěla bych se mít tak, abych mohla jít a jentak rozházet 50 tisíc v casinu.....Kdyby jste příště nevěděli co s penězma a chtělo vám rupnout v hlavě, tak mi napiš a pošlu ti číslo účtu, kam můžeš peníze poslat.
My si tu s partnerem rveme vlasy, kde sehnat 260 tisíc na domek.....
Mimochodem šťastný dítě se nevyznačuje tí, že bydlí v domečku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
50 tisíc v kasínu!!!
Tak to je luxus…Já plánuji čtvrté dítě a už ted šetřím na sedmimístné auto.Nedávno jsem koukala na auta a ojetina stojí již zmíněných 50tisíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
je to naprosto jednoduché, polovinu výdělku dáte na konto, kde se na něj nebude sahat, či si pořídíte hypotéku a tím pádem i tak skoro polovina výdělku jde do nemovitosti a úspora je hned, ne vyhozená z okna. A to vím o čem mluvím. Dovolenou si klidně dovolte, ale omezte to na 1 týden a berte last minute, a uvidíš jak uspoříš. Jde o to aby jste si životní nadstandart nezvyšovali, ale ani nesnižovali, jinak ten pád dolů je hooodně tvrdej to mi můžeš věřit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
milo, byly i doby kdy 50 000 kč pro nás bylo jako 5000, ale pak ta realita, až se něco stane, to je pak opravdu nosem do země a hodně natvrdo
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
PetaP píše:
Tohle je „žhavé“ téma..
Popis mojí situace (a to si vůbec nechci stěžovat, jsem se svým životem spokojená). Jsem student bez nároku na PPM, takže co se syn narodil, beru RP, který mám ze zákona stanovený na 4 roky. Prvních 9m pobírám 7600, po zbytek 3800. Přítel je bohužel momentálně bez práce, takže na podpoře. Miminko jsme moc chtěli, když chceš, tak prostě našetříš. Za těch 9.měsíců těhotenství postupně našetříš na postýlku, kočárek, výbavičku, do miminka toho ze začátku moc nevrazíš, max. plenky a umělou výživu, pokud nebudeš chtít/moci kojit. Já tedy kojím, naštěstí. Takže výdaje minimální a můžeš šetřit dál. Vařím pouze doma a snažím se levně, ale chutně (jde to). Do restaurace chodíme jíst úplně vyjímečně, snad když je nějaké výročí, nebo když jedeme jednou za čas někam na výlet tak se to spojí (když na to je že..). Rozfrckat v casinu 50tisíc, to bych si nikdy neodpustila, to bych ty peníze dala radši na nějakou potřebnou věc (charita?) kdybych na to měla. Miminko jsem si pořídila mladá, nač čekat? Co když to potom nepůjde? Taky jsem si myslela, že na to mít dítě nemáme, ale když chceš, tak to opravdu jde. Nežijeme od výplaty k výplatě, ale ani nerozhazujeme, a mě se takový život líbí, je to prostě život rodinný..
Možná jsem trošku odbočila od tématu, tak se omlouvám
![]()
tak tohle je ženská která to má v hlavě pořádně srovnaný a ví co od života chce
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
estrea píše:PetaP píše:
Tohle je „žhavé“ téma..
Popis mojí situace (a to si vůbec nechci stěžovat, jsem se svým životem spokojená). Jsem student bez nároku na PPM, takže co se syn narodil, beru RP, který mám ze zákona stanovený na 4 roky. Prvních 9m pobírám 7600, po zbytek 3800. Přítel je bohužel momentálně bez práce, takže na podpoře. Miminko jsme moc chtěli, když chceš, tak prostě našetříš. Za těch 9.měsíců těhotenství postupně našetříš na postýlku, kočárek, výbavičku, do miminka toho ze začátku moc nevrazíš, max. plenky a umělou výživu, pokud nebudeš chtít/moci kojit. Já tedy kojím, naštěstí. Takže výdaje minimální a můžeš šetřit dál. Vařím pouze doma a snažím se levně, ale chutně (jde to). Do restaurace chodíme jíst úplně vyjímečně, snad když je nějaké výročí, nebo když jedeme jednou za čas někam na výlet tak se to spojí (když na to je že..). Rozfrckat v casinu 50tisíc, to bych si nikdy neodpustila, to bych ty peníze dala radši na nějakou potřebnou věc (charita?) kdybych na to měla. Miminko jsem si pořídila mladá, nač čekat? Co když to potom nepůjde? Taky jsem si myslela, že na to mít dítě nemáme, ale když chceš, tak to opravdu jde. Nežijeme od výplaty k výplatě, ale ani nerozhazujeme, a mě se takový život líbí, je to prostě život rodinný..
Možná jsem trošku odbočila od tématu, tak se omlouvám![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
No, tak tohle je o nazoru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak pokud chodí denně třeba na hotovky, tak to není až tak hrozné - i když proti vaření je to stále dražší..
Jinak mi to stejně nevychází - plánujete stavět dům,koupit auto..Tak proč utrácíte v kasinu..
![]()
To ty plány asi nebudou tak žhavé..
Nechci se zakladatelky dotknout, ale myslím ,že po dítěti netoužíte..Víte, že někdy možná bude, ale jinak je vám to zatím jedno..To nemyslím zle..není žádný mustr kdy děti mít a proč..
jaký si to uděláš, takový to máš..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Eli11 píše:estrea píše:No, tak tohle je o nazoru…PetaP píše:
Tohle je „žhavé“ téma..
![]()
![]()
![]()
![]()
ano, je to o názoru, každý máme své priority nastaveny jinak, já se ztotožňuji s Petou
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
lleennttiillkkaa píše:Ááááá já bych jela na pořádnou dovolenou
Já asi teda žiju na jiný planetě…Chtěla bych se mít tak, abych mohla jít a jentak rozházet 50 tisíc v casinu.....Kdyby jste příště nevěděli co s penězma a chtělo vám rupnout v hlavě, tak mi napiš a pošlu ti číslo účtu, kam můžeš peníze poslat.
Mimochodem šťastný dítě se nevyznačuje tí, že bydlí v domečku…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, chápu tě. Vím i jak to myslíš. Ale opravdu to mimi teď nechceš, protože máš pocit, že chceš být ještě víc zajištěná, nebo ti v tom brání něco jiného? Např. že se chceš bavit, cestovat, pracovat? Že se na to prostě necítíš? To mi z toho tvého příspěvku spíš vychází.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
momi33 píše:lleennttiillkkaa píše:Ááááá já bych jela na pořádnou dovolenou
Mimochodem šťastný dítě se nevyznačuje tí, že bydlí v domečku…po té toužím už 2 roky.A taky nám pojde lednice,a dneska se mi normálně zapnul elektrický kartáček,který stál ve stojanu,co byl vytažený ze zdi
asi taky pojde
Dovolená
a myčka
a když bych byla hodně náročná tak ještě sušička
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
estrea píše:Eli11 píše:ano, je to o názoru, každý máme své priority nastaveny jinak, já se ztotožňuji s Petouestrea píše:No, tak tohle je o nazoru…PetaP píše:
Tohle je „žhavé“ téma..
![]()
![]()
![]()
![]()
Nechci se vas dotknout, ale z meho pohledu tohle neni o prioritach, ale o zodpovednosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teda vyhodit 50 tis.v casinu tak se snad zastrelim
No jeste jich tak mit ![]()
Nevim jak ti poradit protoze si nemyslim ze se mate spatne,nerikej ze byste nemohli mit dite.Jak setrit?Nekupovat zbytecnosti,chodit co nejvic pesky,varit levna jidla,nekupovat porad obleceni.Kdyz jdes na nakup tak kupovat jen potraviny na preziti
a ne pytlovinky.
Bohaty je ten co mu staci malo jen.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
taky si myslím,že dítě zatím moc nechceš,protože kdybys chtěla moccccccccccc tak nic takového neřešíš.
Nebudeš rozhazovat v ruletách a vyhazovt peníze oknem prostě se přizpůsobíš protože dítě chceš.
A pokud se přispůsobit nechceš tak si dítě nepořizuj
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mate pravdu, zatim po diteti jeste netouzim.. ale vim, ze jednou budu. a myslim, ze to nebude tak za dlouho, abych uz ted nemohla zacit setrit.. preci jen je prece lepsi setrit do budoucna, nez shanet penize narychlo, abychom si mohli o roka chovat miminko.
vsechny mi tu vycitate, ze jsme vyhodili 50litru do vzduchu.. holky, me to je taky hrozne lito! celej den me z toho boli hlava, jak si to vycitam. Ale uz se to proste stalo, a uz se to nestane.
Pritel me celej den uklidnuje, ze to tolik nevadi, ze si zlepsime naladu tim, ze pojedeme nekam na vylet nebo na nakupy.. je to od nej hrozne hezky, ale ted budem setrit
Jinak PetroP obdivuju te, vyzit z takovejch penez je fakt umeni, to smekam! ale uprimne, takhle bych to nechtela..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit